Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δικαστικές εξελίξεις για την Χρυσή Αυγή

Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και έχει ως θεμελιώδες καθήκον την προστασία της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της έννομης τάξης. Τη σεβόμαστε και τη στηρίζουμε στην άσκηση του θεσμικού της ρόλου.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του θέτουμε το ζήτημα της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και  προτείνουμε την ενιαία στάση του Συνταγματικού Τόξου και την επιβολή της έννομης τάξης εδώ και μήνες. Πριν την πλήρη αποθράσυνση της ΧΑ.
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα είναι προφανές ότι ενεργοποίησε θεσμικά αντανακλαστικά που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους.
Για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες υπάρχει συμφωνία και συνεννόηση Πρωθυπουργού και Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης (νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο αντιρατσιστικός νόμος, χρηματοδότηση κομμάτων που υποκρύπτουν εγκληματική οργάνωση κλπ ).
Σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής θα εφαρμοστεί ο,τι προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής, ενώ και ο νομοθέτης μπορεί να ρυθμίσει ζητήματα στο πλαίσιο του Συντάγματος. Μια εγκληματική οργάνωση δεν μπορεί να διαταράξει την πολιτική σταθερότητα ή να υπαγορεύσει τις εξελίξεις.

Το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως εγγυητής της σταθερότητας με την οποία δεν μπορεί να παίζει κανείς. Συζητήσεις και σενάρια εκλογών είναι ανυπόστατα και ανεύθυνα. Μικροκομματικές λογικές δεν χωρούν. Τώρα περισσότερο από πότε απαιτείται σταθερότητα και εθνική ενότητα στη βάση του σεβασμού της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μέχρι σήμερα ηχούν στ' αφτια μου τα περιφρονητική σχόλια που έκανε κατα καιρούς ο ΓΑΠ για τους ΔΙκαστες.Αφηνω τους κ. Καρχιμακη και Παπαϊωάννου ήταν ασυναγωνιστοι...

Το Προφίλ μας