Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται τρία έργα στην Κοζάνη

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013 εντάσσεται το έργο κατασκευής του Κέντρου ΕΚΑΒ Κοζάνης, προϋπολογισμού 1.436.000 ευρώ μαζί με άλλα δύο έργα που αφορούν το κτίριο Βιβλιοθήκης και Εκθεσιακού χώρου Βιβλιοθήκης, προϋπολογισμού 7.340.000 ευρώ και την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Κοζάνης, προϋπολογισμού 2.903.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής σε συνέντευξη που παραχώρησε με τον δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα ανέφερε ότι η Περιφέρεια μέσα από το ΕΣΠΑ, έχει διαθέσει μέχρι στιγμής 85 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σύντομα πρόκειται να ενταχθούν και νέα έργα που παρουσιάζουν ωριμότητα από την πλευρά του Δήμου. Ο κ. Μαλούτας σχολίασε πως υπάρχουν και έργα που χρηματοδοτούνται από άλλα προγράμματα αυξάνοντας τις επενδύσεις στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία των έργων στο Δήμο Εορδαίας, έμφαση δόθηκε στην προσθήκη νέας πτέρυγας στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, την επέκταση των Εξωτερικών Ιατρείων και του Παιδιατρικού Εξωτερικού Ιατρείου και τη δημιουργία Μονάδας Χημειοθεραπείας για την εξυπηρέτηση του μεγάλου αριθμού καρκινοπαθών της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας όπου διαπιστώνεται παντελής έλλειψη τέτοιων δομών.
Πηγή: AΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας