Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

«Όχι στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ»!

του Π. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Δυναμική ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ χθες το πρωί στο δρόμο Κοζάνης-Λάρισας, επί της γέφυρας των Σερβίων. Οι εργαζόμενοι που αντιδρούν στα σχέδια για κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση, είχαν τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και πολιτικών φορέων καθώς στη συγκέντρωση παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ε. Ουζουνίδου, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή, ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Β. Κωνσταντόπουλος, o επικεφαλής της «Εναλλακτικής Δράσης για τη Δυτική Μακεδονία» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Α. Κύρινας και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής.



Όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, ήταν μια προειδοποιητική συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, «ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για διάλυση και κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ». «Ζητάμε συγνώμη από τους συμπολίτες μας, για την ταλαιπωρία που τυχόν  θα υποστούν από την κινητοποίησή μας, και θα θέλαμε να τους διαβεβαιώσουμε –ζητώντας ταυτόχρονα και τη συμπαράστασή τους-  ότι ο αγώνας μας ταυτίζεται απόλυτα με την προάσπιση των συμφερόντων ολόκληρης της περιοχής, ενάντια στην υποβάθμιση και την ανεργία» ήταν το μήνυμα των 150 περίπου εργαζόμενων, οι οποίοι, πάντως, δε δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Να σημειωθεί πως υπήρχε και διακριτική παρουσία της αστυνομίας, με διμοιρία και των ΜΑΤ, η οποία, φυσικά, δε χρειάστηκε να επέμβει σε καμία περίπτωση.
Στο συμβολικό κλείσιμο της γέφυρας θα συμμετείχε επίσης και το σωματείο Ιδιοκτητών Φορτηγών & Μηχανημάτων, που συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων και αντιτίθεται στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και υπολειτουργία του ορυχείου Προσηλίου.
. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ δε δέχεται το «σπάσιμο» της ΛΑΡΚΟ σε δυο κομμάτια, τονίζοντας πως «η δική μου παρουσία εδώ σηματοδοτεί πως ο αγώνας θα είναι ως το τέλος, ώστε η δραστηριότητα και οι θέσεις εργασίας στην περιοχή των Σερβίων να μείνουν ως έχουν στο ακέραιο».
Η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Ουζουνίδου ανέφερε πως «το δίλημμα είναι ή εμείς, ή αυτοί. Η κυβέρνηση έχει διαλέξει στρατόπεδο και η κυβέρνηση είναι ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ξεπουλά όλο το δημόσιο πλούτο που ζηλεύουν όλες οι χώρες του κόσμου». Τέλος, η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής Κοζάνης των ΑΝΕΛ, δήλωσε πως «από τα λεγόμενα των αρμοδίων υπουργών φαίνεται πως στην κυβέρηση έχουν αποφασίσει το σπάσιμο της επιχείρησης σε δυο κομμάτια και έχουν βρει έναν ιδιώτη επενδυτή. Και απλά διαπραγματεύονται με την τρόικα για το πόσους εργαζόμενους θα κρατήσουν».
Κατά του σχεδίου της κυβέρνηση για «κακή και καλή ΛΑΡΚΟ» τάχθηκε ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ζητώντας να μην προχωρήσει η όλη διαδικασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας