Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

1ο Φεστιβάλ Τζαζ στην Κοζάνη

Από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Γνωστή για τη μουσική παράδοσή της, έχοντας πληθώρα ταλαντούχων μουσικών, η Κοζάνη φιλοξενεί τώρα ένα διεθνές τζαζ φεστιβάλ, που θα περιλάβει πολλές δράσεις. Καταξιωμένοι μουσικοί ή ερμηνευτές από την Ελλάδα κατάγονται από εκεί, ενώ στην περιοχή διοργανώνονται κατά καιρούς φεστιβάλ διαφόρων ειδών μουσικής.
Όμως εδώ και αρκετά χρόνια έχει αναπτυχθεί στην πόλη και μία ξεχωριστή σχέση με την τζαζ τόσο από τους μουσικούς της όσο και από το κοινό.
Αυτή τη φορά η Κοζάνη φιλοξενεί έναν νέο μουσικό θεσμό, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη από αύριο έως και το Σάββατο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης μουσικοί από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν, για να παίξουν μαζί, να γνωριστούν μεταξύ τους και να ανταλλάξουν μουσικές εμπειρίες.
Μερικά από τα γνωστά και καταξιωμένα ονόματα που θα συμμετάσχουν στο τετραήμερο είναι οι Χρήστος Ραφαηλίδης, Hector Martignon (Νέα Υόρκη), Παναγιώτης Ανδρέου, Mauricio Herrera (Νέα Υόρκη - Κούβα), Lior Yekutieli (Ισραήλ), Γιώτης Κιουρτσόγλου, Marc Halbheer (Ελβετία), Δημήτρης Μαχλής, Κώστας Αναστασιάδης, Χρήστος Γερμένογλου, Γιώτης Δαμιανίδης, Πέτρος Δαμιανίδης, Βάσω Δημητρίου, Μάξιμος Δράκος, Χάρης Χαραλάμπους, Καλλίστρατος Δρακόπουλος, Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου, Λάκης Τζήμκας κ.ά.

ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Πέρα από τις συναυλίες στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται σεμινάρια (αίθουσα Θεατροδρομίου), μετά τη λήξη των οποίων θα υπάρχει η δυνατότητα παράδοσης ιδιαίτερων μαθημάτων από τους μουσικούς κατόπιν συνεννόησης. (Η τιμή των σεμιναρίων είναι 10 ευρώ, ενώ όσοι παρακολουθήσουν τουλάχιστον τρία θα έχουν δωρεάν είσοδο σε όλες τις συναυλίες).
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων της Τζαζ στην Κοζάνη και το δήμο Κοζάνης-Οργανισμό Πολιτισμού σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει στο ξενοδοχείο “Ερμιόνιο”, ενώ οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν από μεθαύριο έως το Σάββατο στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Κοζάνης (σε περίπτωση κακοκαιρίας στην Αίθουσα Τέχνης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας