Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Προβληματίζει η εγκατάλειψη μετασχηματιστή έξω από την Πτολεμαΐδα

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Έντονο προβληματισμό έχει προξενήσει ο εντοπισμός ενός εγκαταλελειμμένου μεγάλου μετασχηματιστή από αγνώστους λίγο έξω από την πόλη της Πτολεμαΐδας, το μέγεθος του οποίου παραπέμπει σε μετασχηματιστή που ίσως έχει αφαιρεθεί από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ.
Ο μετασχηματιστής εντοπίστηκε από κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών Πτολεμαΐδας σε γειτονική περιοχή, αμέσως έξω από την πόλη προς Περδίκκα, και συγκεκριμένα μπροστά σε μια παλαιά αποθήκη του Γεωργικού Συνεταιρισμού Πτολεμαΐδας, η οποία λειτούργησε πριν μερικά χρόνια ως γυμναστήριο από την Γυμναστική Ένωση Πτολεμαΐδας.

Το κιβώτιο του μετασχηματιστή είναι άδειο, καθώς αυτοί που τον πέταξαν στο συγκεκριμένο σημείο φρόντισαν προηγουμένως να αφαιρέσουν τον χαλκό και τον λοιπό ηλεκτρολογικό εξοπλισμό του.
Εικάζεται από τους περίοικους, και μάλιστα τεχνικούς της ΔΕΗ, ότι πρέπει να έχει κλαπεί από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη σχετική πληροφορία, οι οποίοι κάνουν λόγο μάλιστα και για πιθανή μόλυνση του συγκεκριμένου σημείου από τοξικά υγρά του μετασχηματιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας