Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Της Αθηνάς

της Ιωάννας Κωσταρέλλα από το ΧΡΟΝΟ Κοζάνης
Σκέφτομαι τα παιδιά που θα δώσουν πανελλαδικές σε λίγο καιρό. Την πίεση και το άγχος που τους ασκεί μια δύσκολη διαδικασία, συν την αβεβαιότητα που έρχεται να τους προσθέσει η τεράστια ανακατωσούρα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σκέφτομαι και τους ήδη φοιτητές που εδώ και δύο σχεδόν μήνες δεν έχουν κάνει ούτε ένα μάθημα. Η εξεταστική του Ιανουαρίου έμεινε στη μέση, κι ενώ θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει τα πρώτα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, αυτό δεν έχει καν ξεκινήσει. Στην καλύτερη περίπτωση από τα 10-12 μαθήματα που γίνονται υπό κανονικές συνθήκες, θα γίνουν τα μισά, κι αυτό θα το βαφτίσουμε ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Σκέφτομαι και τους γονείς που τραβάνε μαζί με τα παιδιά τους αυτό το σκληρό κουπί, έχοντας τερματίσει οικονομικά, ενώ τώρα καλούνται να λύσουν τους δύσκολους γρίφους του σχεδίου «Αθηνά».
Ασφαλώς και όλοι θα επιβιώσουμε και η γενιά αυτή των παιδιών πιθανόν να βγει πιο δυνατή μέσα από όλη αυτή τη δοκιμασία. Δεν μπορεί, όμως, σε μια ήδη οριακή κατάσταση, οι φωστήρες του υπουργείου Παιδείας να μην λαμβάνουν υπόψη τους ότι το κλίμα αβεβαιότητας -που καλλιεργείται με το σχέδιο «Αθηνά»- είναι απόλυτα αντιπαραγωγικό και κινδυνεύει να διαλύσει εκ βάθρων το σύστημα της ανώτατης εκπαίδευσης. Το μόνο πράγμα δηλαδή στο οποίο ελπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας