Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

21 ΜΑΡΤΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Σαράντα τρία χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία στην πόλη Σάρπβιλ, της Νοτίου Αφρικής 70 αθώων ειρηνικών διαδηλωτών που διαδήλωναν ειρηνικά από το απάνθρωπο και μειοψηφικό καθεστώς του Απαρτχάιντ και ενώ η περίοδος εφησυχασμού και ¨ευημερίας¨ για τον δυτικό άνθρωπο έχει οριστικά παρέλθει, ίδιες εικόνες βίας καταστολής και επιβολής της εξουσίας παρελαύνουν μπροστά στα μάτια μας.

Η φασιστική βία δεν είναι πια μια απειλή από το παρελθόν, ούτε έρχεται από το μέλλον.
Ζει εδώ ανάμεσα μας δηλητηριάζοντας την καθημερινότητα με τις ρατσιστικές επιθέσεις και τον ξενοφοβικό λόγο.
Τρέφεται από την ήδη αδύναμη σάρκα της κοινωνίας, φωλιάζει στις πόλεις της απέραντης μοναξιάς, ενσωματώνεται με τον καναπέ και την αδιαφορία.
Τα ΜΜΕ φορούν στην πνευματική ένδεια, τα χαλινάρια και τις παρωπίδες του κυρίαρχου λόγου, χειραγωγώντας μία άβουλη κοινωνία που έχει παντελή άγνοια του κινδύνου.
Μια κοινωνία που θεωρεί την απειλή απέναντί της σαν ¨φυσικό γεγονός¨, αφήνοντας την βαρβαρότητα να αποθέσει τα ¨αυγά¨ της  επάνω στις πληγές της για να εκκολάψει τις αυριανές χίμαιρες.
Η καχυποψία και η περιφρόνηση σε άτομα με διαφορετικά φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, η εκμετάλλευση,  η εργασιακή βία, ο διαχωρισμός ανθρώπων με βάση την καταγωγή την θρησκεία, τα συμπλέγματα ανωτερότητας και τα ¨εθνικά¨ ιδεώδη των πατριδοκάπηλων, έγιναν η σημαία των μισάνθρωπων υπηρετών της πολιτικής εξουσίας.
Η φυλετική και σεξιστική βία, ο βιασμός εναντίων των γυναικών, η φυλετική και σεξιστική βία, ο βιασμός εναντίων των γυναικών, η κακοποίηση ομοφυλοφίλων και παιδιών είναι μια βαθιά ρατσιστική και σοβινιστική λογική που διαπερνά τα κοινωνικά στρώματα.
Όλη αυτή η βία έχει μία και μοναδική προέλευση.
Η καταγωγή της και οι ¨αξίες¨ της προέρχονται από την σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας που έχει θρηνήσει δεκάδες εκατομμύρια θύματα του ναζισμού.
Η ανατροφή της είναι τα αγριόχορτα που απομυζούν τροφή από το δέντρο της παιδείας που πληγώνεται καθημερινά.
Το μέλλον της είναι ο φόβος η μισαλλοδοξία και η ισοπέδωση.
Όλη αυτή η βία έχει ένα και μοναδικό στόχο. Τους αδύνατους.
-Σε μία περιοχή μεταναστών που έφεραν στις πλάτες τους την δική τους βαριά ιστορία και στην ψυχή τους τα μοναδικά πράγματα που δεν μπόρεσαν να τους στερήσουν, τις μνήμες και τον πολιτισμό τους αποθέτοντας τα ευλαβικά σε αυτή τη γη.
-Σε μία περιοχή που κατέληξαν περπατώντας ξυπόλυτοι δύο ηπείρους οι χθεσινοί μετανάστες παππούδες μας για να χαράξουν τα όνειρά τους.
Σε αυτή την περιοχή δεν έχει θέση κανένας ρατσισμός, καμία ξενοφοβία.
Σήμερα 21 ΜΑΡΤΙΟΥ ημέρα για την εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, εμείς οι πολίτες της Εορδαίας στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση:
Η Εορδαία είναι ενάντια στον φασιστικό οχετό.
Η Εορδαία είναι ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
Η Εορδαία λέει όχι στην βαρβαρότητα και στις διακρίσεις.
Λέει ναι στην παιδεία και στις συναντήσεις.
Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΗ 7μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας