Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση. Έργα σε δήμους και περιφέρειες με την υποστήριξη του ΕΠΠΕΡΑΑ»

Είναι μεγάλη χαρά η πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης. Είναι μεγάλη χαρά για όλους όσους έχουμε προσπαθήσει να προχωρήσει αυτό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα να έχει έλθει η στιγμή που οι ίδιοι οι δικαιούχοι να παρουσιάζουν έργα για τον πολίτη και για την χώρα που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.
Έργα που μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για άλλες περιοχές, για άλλους δήμους. Έργα που δείχνουν ότι όταν υπάρχει σχεδιασμός και βούληση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κατάλληλα εργαλεία και η υποστήριξη του κράτους, τελικά φτάνουν στο στόχο τους, που είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος, η προστασία του μεγαλύτερου πλούτου αυτής της χώρας που είναι η φύση και οι άνθρωποι.

Το ΕΠΠΕΡΑΑ έχει καταφέρει μέσα στους τελευταίους μήνες 12 μήνες να πολλαπλασιάσει την απορρόφηση, δηλαδή την πραγματική δαπάνη για έργα. Το ύψος των δαπανών το 2011 το 24% του προγράμματος, τα 511 εκ. ευρώ. Στόχος μας το 2012 είναι να φτάσουμε τα 850 εκ. ευρώ σε πραγματική δαπάνη για έργα. Τα έργα που έχουν ενταχθεί είναι πάνω από 650 σε όλη την Ελλάδα. Αυτά τα έργα πρέπει να περάσουν από τον «σχεδιασμό στην υλοποίηση». Για να γίνει αυτό, το βασικό βήμα είναι να προχωρήσουν οι συμβασιοποιήσεις, οι οποίες αυτές τη στιγμή βρίσκονται στο 40% των πόρων του προγράμματος, δηλαδή 840 εκ. ευρώ. Το 2012 θέλουμε να κλείσει έχοντας καταφέρει να συμβασιοποιηθούν πάνω από 2 δις ευρώ σε έργα, δηλαδή το σύνολο των πόρων του ΕΠΠΕΡΑΑ να αφορά πια σε έργα σε εξέλιξη.
Οι σημερινές παρουσιάσεις, τα παραδείγματα έργων που σήμερα παρουσιάζονται στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης από τους ίδιους τους δικαιούχους είναι ένας οδηγός για όλη την χώρα.
Οδηγός πράξης και καλής πρακτικής.
Οι υπηρεσίες του ΕΠΠΕΡΑΑ θα παραμείνουν στο πλευρό όλων των δικαιούχων, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας ενέργειες που διευκολύνουν την υλοποίηση των έργων.
Το ΥΠΕΚΑ παραμένει δίπλα στην αυτοδιοίκηση και στις τοπικές κοινωνίες που έχουν όραμα και σχέδιο για την περιοχή τους και την πόλη τους. Και αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε κάθε δυνατότητα μέσω των χρηματοδοτικών μας εργαλείων, το ΕΠΠΕΡΑΑ, το Πράσινο Ταμείο, τα προγράμματα του ΚΑΠΕ για να γίνουν πράξη, έργα για όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Asxeto me to olo 8ema, epidi akousa simera stin tv oti einai pagosmia imera energias kai se aytin 8a simetasxoune poles polis tis xoras mas, ofilo na enimeroso tous anagnostes tou Blog na prosexoune ean simera prokite na metaboune stin Neraiza Servion - Kozanis dioti perisi sbisane ta fota kai epistrefodas sto aytotokini to mou to brika xtipimeno me zimia na xeperna ta 1500 eyro. Den epiripto ey8ines se kanena aplos tin patisa kai ebala mialo.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα τα 25 χιλ. ευρώ που μου έκοψες ετησίως λόγο εσκεμμένης αποτυχίας του μασονικού σας σχεδίου ποιος θα μου τα δόση συν εφάπαξ συν υγεία συν συν συν.

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Στο πιο Φίλο Ανώνυμο

1. Ακόμη περιμένω να έρθεις να σε αποζημιώσω.
2. Η Ημέρα γής εορτάζεται στις 22 Απριλίου.
3. Την επόμενη φορά, για μην το ξαναπάθεις θα σου δώσω τα γυαλιά μου και ένα κεράκι.
4. Αν δεν τα θες τα πιο πάνω πολύ ευχαρίστως να έρθω να σε φωτίσω με την ΦΑΛΑΚΡΑ μου.
Φιλικά ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ

Ανώνυμος είπε...

Ουστ απατεώνα

Ανώνυμος είπε...

Δεν σας γνωρίζω κύριε Βαΐζογλου και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το παίρνετε προσωπικά και φυσικά το διακωμωδήστε και επειδή με τα γραφόμενα σας αντιλαμβάνομαι πω είστε χουβαρντάς μεγάλος, δωρίστε το παραπάνω ποσό στο χαμόγελο του παιδιού έτσι εις ανάμνηση της προσωπικής μου ατυχίας. Θλίβομαι ιδιαίτερα όταν από την ιδιαίτερη θέση που κατέχετε επιχειρείται να μειώσετε τον συνομιλητή σας για να μη πω να το κοροϊδεύεστε χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια αυτοσαρκασμού. Άραγε αξίζει κάποιος να συνομιλεί μαζί σας? Τα συμπεράσματα τα αφήνω σε όλους τους αναγνώστες τοθ Blog, εξάλλου σε αυτούς απευθυνόμουν όταν έγραφα το πρώτο κείμενο και όχι σε σας.

Ξενοφώντας Βαΐζογλου είπε...

Δεν θα το έδινα σημασία, το ίδιο έγραψες και πέρυσι ρίχνοντάς με εμμέσως ευθύνες .
Εφέτος μπορείς να μας γράψεις γιατί το επανέλαβες;
Το τι έκανα, τι κάνω για τους συνανθρώπους μου δεν χρειάζεται να δημοσιοποιήσω, είμαι βέβαιος πως εσύ προσωπικά το γνωρίζεις πολύ καλά.
Φιλικά - Φιλικότατα

Ανώνυμος είπε...

Βρε ουστ λαμόγιο και λαμογιορίνα, το ξέρουμε ούτε την πλατεία του χωριού σου ξέρεις, ουτε το ισοπεδομένο παρκο, το μόνο που ξέρεις είναι η τσέπη σου και οι καταπατήσεις.
Γ. Χωριανός σου

Ανώνυμος είπε...

Ξενοφών φτες εσύ, εκλεισες την βάνα και ανεβένει η στάθμη, περίμενε και άλλα

Ανώνυμος είπε...

Episkeyase kai to kedriko roloi, giati den blepi tin ora na fouskosi i Limni.

Το Προφίλ μας