Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ιερές Ακολουθίες Μεγάλης Τεσσαρακοστής

1. Προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών των πιστών θα τελούνται στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοζάνης δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών (αρχής γενομένης από σήμερα 2 Μαρτίου και κάθε Παρασκευή). Η πρώτη θα αρχίζει στις 6.30 μ.μ. και η δεύτερη στις 8.30 μ.μ.

2. Την προσεχή Κυριακή 4 Μαρτίου 2012, Α΄ Κυριακή των Νηστειών (της Ορθοδοξίας), εορτάζεται Πανορθοδόξως η αναστύλωση των Ιερών Εικόνων, η οποία καθιερώθηκε το 843.
Στο πλαίσιο των λατρευτικών εκδηλώσεων θα τελεσθεί κατά την ημέρα αυτή στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Θεία Λειτουργία. Πριν από την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας θα τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ των Επισκόπων, Πρεσβυτέρων, Διακόνων και Μοναχών, που διακόνησαν στην Ι. Μητρόπολή μας, καθώς και υπέρ των Ευεργετών και Δωρητών. Αμέσως μετά θα λάβει χώρα η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων.
3. Ο β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί την Κυριακή Α΄  Νηστειών (4 Μαρτίου) στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου στις 6.00 μ.μ.. Τον θείο λόγο θα κηρύξει ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεώς μας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Δωρόθεος Χαρτοματσίδης, με θέμα: «Ο πόνος στην ζωή μας».


Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας