Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Κλείνει το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας!

του Χρήστου Βήττα από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Συνεδριάζει το δ.σ. την Τρίτη, αλλά μόνο ένα θαύμα μπορεί αν αποτρέψει την πορεία αποσύνθεσης
Πνέει τα λοίσθια το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας, το οποίο πριν να βάλει και τυπικά λουκέτο, έχει μείνει άστεγο και αναζητεί χώρο να μεταφέρει τα έπιπλα και τον εξοπλισμό.
Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για σχεδόν ένα έτος, ενώ από τον περασμένο Νοέμβριο που έχει λήξει η σύμβασή τους, προσέρχονται μεν στην εργασίας τους, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα πληρωθούν.


Όπως είχε γράψει τον περασμένο Ιανουάριο ο «Π» οι πέντε απασχολούμενοι στο ΚΔΣ έχουν να πληρωθούν από τον Φεβρουάριο του 2010 έως τον Νοέμβριο που έληξε η σύμβαση. Παρά τις «προσπάθειες» που γινόταν τότε, όπως δήλωναν οι αρμόδιοι τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, όσο και για τη συνέχιση του φορέα, τίποτα από τα δύο δεν έγινε κατορθωτό και όπως όλα δείχνουν το ΚΔΣ οδεύει για κλείσιμο.
Στο κτίριο που στεγαζόταν, ουσιαστικά ήταν φιλοξενούμενο του ΚΕΚ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, αλλά τώρα που αυτό έκλεισε και ξενοίκιασε μένει χωρίς στέγη και το ΚΔΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, παραχωρήθηκε ένα γραφείο στο κτίριο της πρώην Ν.Α. Κοζάνης, στο οποίο μόνο το αρχείο μπορούν να βάλουν. Συγχρόνως η διοίκηση του ΚΔΣ ψάχνει να βρει χώρο να βάλει τα έπιπλα και τον εξοπλισμό.
Ενώ λοιπόν το Κέντρο Διαβαλκανικής Συνεργασίας βρίσκεται σε «αποσύνθεση», πρόκειται να συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη το δ.σ., σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρεθεί λύση για την πληρωμή του προσωπικού, αλλά και να αναζητηθούν τρόποι συνέχισης της λειτουργίας του. Ωστόσο τα περιθώρια είναι «πολύ στενά», πράγμα που παραδέχεται και ο πρόεδρος του ΚΔΣ. Ο Στέργιος Γκανάτσιος, δήλωσε ότι «στην ουσία το Κέντρο είναι καταργημένο. Μας παραχωρούν έναν χώρο στην πρώην νομαρχία, όπου τυπικά θα υφίσταται το γραφείο μας, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει οι άμεσα ενδιαφερόμενοι να αποφασίσουν αν θέλουν το Κέντρο ή όχι. Με τον «Καλλικράτη» προβλέπεται να πάει στην Περιφέρεια, όμως πρέπει να γίνουν διαδικασίες όπως τροποποίηση καταστατικού κ.λ.π. Αν είναι να γίνει κάτι, πρέπει να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις, ώστε να ξέρουμε κι? εμείς και οι εργαζόμενοι τι θα κάνουμε».
Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι που χωρίς δική τους ευθύνη έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς είναι απλήρωτοι σχεδόν για ολόκληρο το 2010, δεν βλέπουν κανένα φως στον ορίζοντα. Κανείς δεν τους λέει υπεύθυνα «δουλέψτε και θα πληρωθείτε ή μη δουλεύετε γιατί δεν μπορούμε να σας πληρώσουμε». Αντιθέτως εμμέσως τους παροτρύνουν σε αποχώρηση, λέγοντάς τους «αφού δεν έχετε σύμβαση γιατί έρχεστε».
Πάντως, την επόμενη εβδομάδα με την συνεδρίαση του δ.σ. του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας, αναμένονται τα νεότερα, χωρίς πολλά περιθώρια για κάποια θετική εξέλιξη. Τότε ίσως να γνωρίζουμε αν θα γίνει κάποιο «θαύμα» ή αν ο «πολλά υποσχόμενος» φορέας για την οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια και για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής θα βάλει οριστικά ταφόπλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας