Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Χωρίς «Βοήθεια στο Σπίτι» για 48ώρες

Καλύπτει συνδικαλιστικά η ΠΟΕ-ΟΤΑ την απόφαση των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» να πραγματοποιήσουν αύριο και μεθαύριο 48ωρη απεργία, με αφορμή προωθούμενη ρύθμιση, που μεταξύ άλλων προβλέπει πως ο δικαιούχος του προγράμματος θα πρέπει να έχει άνεργο ή εν δυνάμει άνεργο στο σπίτι του, με αποτέλεσμα το 2/3 των ηλικιωμένων να κινδυνεύουν και ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων να κινδυνεύουν να τεθούν εκτός «Σπιτιού».
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της (μπορείτε να τη δείτε, κάνοντας κλικ εδώ) καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 το πρωί έξω στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών, που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ δηλώνει πως διεκδικεί μαζί με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»:

1. Την προώθηση ΑΜΕΣΑ νομοθετικής ρύθμισης για την κατοχύρωση όλων των θέσεων εργασίας και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.
2. Δημιουργία δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» και Κοινωνικών Υπηρεσιών άμεσα στους ΟΤΑ προκειμένου να υπάρξει η διασφάλιση της συνέχισης λειτουργίας τους.
3. Εξασφάλιση του κόστους μισθοδοσίας όλων των εργαζομένων στις προνοιακές δομές με σχετική πρόβλεψη στον κρατικό προϋπολογισμό, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παραμένουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες.
http://www.aftodioikisi.gr

1 σχόλιο:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είπε...

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ -ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ,ΑΝΗΜΠΟΡΑ ΑΤΟΜΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ-ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ Β.Σ.ΣΠΙΤΙ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ !!!!ΔΗΜΑΡΧΟΙ....ΕΧΕΤΕ -ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΤΕ ΤΟ!!!!!!!! ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ!!!!!!!! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!

Το Προφίλ μας