Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Ωρα για ισχυρό μήνυμα στις αγορές

Η νέα πρόκληση που έχουν μπροστά τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα προς τις διεθνείς αγορές ότι στηρίζουν το ευρώ και όλα τα κράτη της ΕΕ, τόνισε ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. "Πήραμε πολύ δύσκολες αποφάσεις για να καταστήσουμε βιώσιμη την οικονομία", πρόσθεσε, ενώ σήμερα, όπως είπε, "μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία και εμπιστοσύνη".
Οι προσπάθειες της Ελλάδας, σημείωσε ο κ. Παπανδρέου, αναγνωρίστηκαν τόσο στην πρόσφατη σύνοδο του Eurogroup όσο και στη σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης στις 11 Μαρτίου.
Οσον αφορά τις εξελίξεις στη Λιβύη ζήτησε την άμεση κατάπαυση του πυρός και τον τερματισμό της βίας κατά του λιβυκού λαού από το καθεστώς της χώρας.
Στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα εκπληρώνει το μερίδιο που της αναλογεί ως υποστήριξη στο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της ερμηνείας του.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, τώρα είναι η ώρα να προετοιμαστούν οι πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες και λύσεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για δημοκρατικές και ειρηνικές εξελίξεις στη Λιβύη. 
Από το ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας