Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σκιώδης Περιφερειακή Αρχή από τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη


Μετά τη συμπλήρωση 3 μηνών, από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και για τον καλύτερο συντονισμό της παράταξης, ορίζεται η «Σκιώδης Περιφερειακή Αρχή», με τη δημιουργία επιτροπών και τομέων, που θα παρεμβαίνουν άμεσα και υπεύθυνα στα ζητήματα της αρμοδιότητάς τους.
Σκοπός της παραπάνω ενέργειας είναι η καλύτερη αξιοποίηση των Περιφερειακών Συμβούλων, σε μια λογική εποικοδομητικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης, καθώς και η προετοιμασία τους για την ανάληψη καθηκόντων στο μέλλον.
Στις επιτροπές θα εκπροσωπούνται κατά το δυνατόν, όλες οι Περιφερειακές Ενότητες. Με βάση τα παραπάνω συστήνονται: 


·         Οικονομική Επιτροπή, που θα ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία της Περιφερειακής Αρχής. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν οι Π.Σ Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος, Αγλαΐα Δούφλια, Βασίλης Κούτσιανος, Σωκράτης Κουρέλας και Βαγγέλης Σημανδράκος. 
·         Εκτελεστική Επιτροπή, που θα παρακολουθεί την εσωτερική λειτουργία της παράταξης και θα καταρτίζει το βασικό προγραμματισμό των προτεραιοτήτων - δράσεων εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου. Επίσης, θα αναλάβει τον έλεγχο της πλειοψηφίας στα ζητήματα Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.  Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν οι Π.Σ Απόστολος Κιοσές, Χρήστος Ναούμ, Βέτα Σπόντη και Δημήτρης Ψευτογκάς.
·         Επιτροπή Διαβούλευσης, που θα αναλάβει την προετοιμασία και οργάνωση συναντήσεων με Περιφερειακούς Κοινωνικούς Εταίρους. Τα αιτήματα των φορέων θα επεξεργάζονται για την προώθηση και την  επίλυσή τους. Στην επιτροπή αυτή συμμετέχουν οι Π.Σ Γιώργος Αδαμίδης, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, Νικόλαος Κατσαούνης, Ελένη Μεντεσίδου, Γιάννης Παπαδόπουλος και Νικόλαος Σαμαράς.
Ο επικεφαλής της παράταξης θα συντονίζει τις παραπάνω επιτροπές.
Στους περιφερειακούς συμβούλους ανατίθενται αρμοδιότητες κατά τομέα και τους παρέχεται η δυνατότητα δημιουργίας ομάδων εργασίας, που θα διευκολύνουν τη λειτουργία τους.
Α/Α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΟΜΕΑΣ
1
Αδαμίδης Γεώργιος
Φυσικών Πόρων – Ενέργειας – ΑΠΕ - Βιομηχανίας
2
Γεωργακόπουλος Κωνσταντίνος 
Πολιτικής Προστασίας και Διοικητικής Μέριμνας
3
Δούφλια Αγλαΐα
Οικονομίας
4
Θεοδωρίδης Παναγιώτης
Αθλητισμού - Πολιτισμού
5
Κατσαούνης Νικόλαος
Τουρισμού
6
Κιοσές Απόστολος
Εκπαίδευσης
7
Κουρέλας Σωκράτης
Εμπορίου – Επιχειρήσεων - Καινοτομίας
8
Κούτσιανος Βασίλης
Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής
9
Μεντεσίδου Ελένη
Απασχόλησης
10
Ναούμ Χρήστος
ΕΣΠΑ
11
Παπαδόπουλος Γιάννης
Επικοινωνίας
12
Σαμαράς Νικόλαος
Υγείας
13
Σημανδράκος Βαγγέλης
Γεωργίας – Κτηνοτροφίας και Ανάπτυξης
14
Σπόντη Βέτα
Συντονισμού και Νομικής Υποστήριξης
15
Ψευτογκάς Δημήτριος
Χωροταξίας και Περιβάλλοντος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Γιάννη Παπαϊορδανίδη που για μια ακόμα φορά είναι μπροστά απο τις εξελίξεις.
O κ. Δακής μπορούσε εδώ και καιρό να συγκροτήσει επιτροπές για την καλύτερη λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου και δεν το έπραξε.
Με την ενέργεια αυτή ο κ. Παπαϊορδανίδη κέρδισε τις εντυπώσεις!
Ποιος θα φανταζόταν ότι αυτός ο νέος (παιδάκι τον είπαν κάποιοι) θα συντόνιζε με τόση μαεστρία τους Περιφεριακούς του συμβούλους (για κάποιους κάποτε παιδική χαρά).
Με τον τρόπο αυτό δίνει ρόλο στους Περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού του και παράλληλα απαιτεί από αυτούς έργο. Με άλλα λόγια ακολουθεί τη λογική όποιος εργάζεται ανταμείβεται.
Μέχρι τώρα κ. Παπαϊορδανίδη δεν μας διαψεύδεις. Έτσι να συνεχίσεις

Το Προφίλ μας