Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Το Βελβεντό και η ουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης

του Νικόλα Μάστορα Γκουλέμα από το vetonews.gr
Δεν είναι εύκολο για μια κοινωνία στην χώρα μας να μπορεί να ξεφεύγει από τον μέσο όρο. Είναι συντριπτικοί οι αρτηριοσκληρωμένοι και διαφόρων χρωμάτων (ανάλογα με την περίοδο) μηχανισμοί που επιβάλλουν κοινωνικές ζυμώσεις και διεργασίες, περιορισμένων δυνατοτήτων και ευθύνης. Στην περιοχή μας έχουμε μια περίπτωση όμως που κατάφερνε να ξεφύγει από τον στενάχωρο αυτό μέσο όρο. Αναφέρομαι στην περίπτωση του Βελβεντού.
Να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, θυμίζοντας μερικές ουσιαστικές λεπτομέρειες. Όταν παρόντος του πρωθυπουργού, τον περασμένο Απρίλιο περνούσε από το υπουργικό συμβούλιο ο «Καλλικράτης» και η καινούργια αυτοδιοικητική δομή της χώρας, οι ιθύνοντες είχαν κατ’ αρχήν κρίνει πως η περίπτωση του Βελβεντού χρήζει ξεχωριστής μεταχείρισης και αποφάσισαν για ένα Βελβεντό με σύνορα του δήμου ίδια με αυτά που είχε ορίσει μερικά χρόνια πριν το νομοσχέδιο «Καποδίστριας». Κάποιο λόγο θα είχαν.



Και η αλήθεια είναι πως σε εκείνη την συνεδρίαση τις 28ης του περασμένου Απρίλη, ορθά είχε αποφασίσει το υπουργικό συμβούλιο. Το Βελβεντό είναι μια περίπτωση που αξίζει να σταθεί κάποιος. Μέσα σε μια Ελληνική πραγματικότητα δύσοδων και υπερχρεωμένων ΟΤΑ, η Δημοτική αρχή του Βελβεντού πετύχαινε μονίμως μια χρηστή οικονομική διαχείριση που κατάφερνε και συνδύαζε με μία αξιόλογη αναπτυξιακή πορεία η οποία λειτουργούσε αρθροιστικά στην ποιότητα ζωής των δημοτών, χρόνο με τον χρόνο. Πρώτυπος αγροτικός δήμος, συνδυασμένος με ορεινό όγκο σπάνιας ομορφιάς και με βαθιά γνώση της αξίας του συνεταιρίζειν. Ιδανικό επιστέγασμα, ο άγραφος κώδικας λειτουργίας μιας κοινωνίας που ήξερε και μπορούσε να παράγει, όχι μόνο να καταναλώνει.
Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως θα έπρεπε, οι τοπικοί θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες αδράνησαν (τουλάχιστον), και στον βωμό εξυπηρέτησης των ψηφοθηρικών μαθηματικών ο δήμος Βελβεντού χάθηκε μέσα από τα χέρια τους.
Έκτοτε οι Βελβεντίνοι έχουν ξεκινήσει έναν αγώνα. Έναν πολιτισμένο αγώνα κατά την διάρκεια του οποίου ουδέποτε παρακολλήθηκε ή θίχτηκε το συμφέρον και τα δικαιώματα κάποιας άλλη κοινωνικής ομάδας, γεγονός που έφερε μαζί τους στον ίδιο αγώνα πολλούς από την ευρύτερη περιοχή, απλό κόσμο από άλλα μέρη, οι οποίοι χωρίς δεύτερη σκέψη συντάχθηκαν κι έγιναν πρεσβευτές του δίκαιου αιτήματος της Βελβεντινής κοινωνίας.
Μια κοινωνία που απέδειξε έμπρακτα πως όσο καλά ξέρει να παράγει, να δημιουργεί και να αναπτύσσεται, άλλο τόσο καλά ξέρει και να αγωνίζεται.  Ακόμα πιο ηχηρό γίνεται το μήνυμα αν αναλογιστεί κανείς την πλούσια παρακαταθήκη που έχει το Βελβεντό στους φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μέσα σ’ όλα τ’ άλλα λαϊκές συνελεύσεις σπάνιας δημοκρατικής ουσίας και μία ώριμη συμπεριφορά του εκλογικού σώματος ως προς το ποιους επέλεγε να το εκπροσωπήσει, έκαναν το Βελβεντό ένα από τα κατ’ εξοχήν μέρη όπου οι θεσμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης συναντούσαν το νόημα τους.
Τα συντριπτικά ποσοστά αποχής (98%) απο τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές και το συνεχώς αυξανόμενο νούμερο της αστικής Μ.Κ.Ο. (περίπου 2.500 κι ανεβαίνει) δικαίως κάνουν την «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντου» να διατείνει πως φέρει την φωνή σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, ακόμα κι αν σαν θεσμικός παράγων δεν αναγνωρίζεται από το κράτος. Δεν είναι το γράμμα του νόμου ξέρετε που πραγμάτικα μετράει αλλά η ουσία του κι αυτό καλά θα κάνουν να το «ζυγίσουν» σωστά οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες.
Τα μεγάλα ποσοστά συμμετοχής και καθολικότητας που αντανακλούν οι αποφάσεις που παίρνει, είναι κραυγές που δεν υπάρχει η πολυτέλεια να μην ακουστούν. Είναι όλα αυτά που έχουν κάνει πολλούς μη Βελβεντινούς, φίλους και συναγωνιστές σε αυτό τον αγώνα για ανεξάρτητο δήμο Βελβεντού, γιατί τελικά το δίλλημα στην περίπτωση του ανεξάρτητου Δήμου Βελβεντού, είναι ίδιο με ένα δίλλημα ανάμεσα στο σωστό και το λάθος.
«Μόνο τα ντουβάρια δεν αλλάζουν» έλεγε η συγχωρεμένη η γιαγιά μου, και ντουβάρια δεν είμαστε. Αν έγινε ένα λάθος με τον Καλλικράτη τον περασμένο Μάη, οφείλει να διορθωθεί. Η ιστορία δεν θα γράψει με τόσο έντονα γράμματα πως ήταν η πορεία του θέματος, όσο το ποια ήταν τελικά η κατάληξη του. Το Βελβεντό ήταν, είναι και μπορεί να παραμείνει ένα στολίδι για την περιοχή μας και την Δυτική Μακεδονία ολόκληρη. Τώρα αν κάποιοι θέλουν να συνδέσουν το όνομα τους με μια ιστορία που θα αφήνει τον τόπο μας φτωχότερο ... ας είναι. Η ιστορία θα γράψει.
ΥΓ: Άνευ ουσίας και αποπροσανατολιστική η κουβέντα που ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες μεταξύ Βελβεντινών και Σερβιωτών γύρω από το συμβάν στο Όσιρις, μέσα από αντικρουόμενες μαρτυρίες, τραβηγμένα από τα μαλλιά συμπεράσματα και εκνευριστικούς ισοπεδωτισμούς. Αποκορύφωμα, το αμφίβολης χρησιμότητας δελτίο τύπου του Δήμου Σερβίων που αναφέρεται σε «κάποιους» αόριστους που δρουν ανάρμοστα και που τελικά δεν κατονομάζει. Τακτική που δεν αρμόζει σε σοβαρό δελτίο τύπου Δήμου, αλλά μάλλον σε καφενειακή κουβέντα. Η δράση προκαλεί αντίδραση, κι έτσι λογικά μάλλον ήρθε η απάντηση από την «Κοινωνία των Πολιτών του Βελβεντού».

54 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή με τη συνένωση καταργείται "ο ορεινός όγκος σπάνιας ομορφιάς και η βαθιά γνώση της αξίας του “συνεταιρίζειν”"?? Ή καταργείται ο "άγραφος κώδικας λειτουργίας μιας κοινωνίας που ήξερε και μπορούσε να παράγει, όχι μόνο να καταναλώνει"???

Ανώνυμος είπε...

ΛΙΓΟ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΤΙΚΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ???

Ανώνυμος είπε...

Σωστός ο ποιητής!
Συμφωνώ σχεδόν σε όλα!
Το όνομά σου όμως δε μου λέει κάτι!
Πολιτικός είστε ή απλός πολιτικά σκεπτόμενος πολίτης;

Ανώνυμος είπε...

goulema posa pires apo tous velvenous gia na ta frapseis afta?

Ανώνυμος είπε...

TO BELBONDO INE TO STOLIDI TIS PERIOXIS.TO SIMBAN STO OSIRIS ANEF OYSIAS.TO DELTIO TIPOY TOY DIMOY SERBION-BELBENDOY KAFENIAKI KOYBENTA.SIMPERASMA.ISE LIGO ANOITOS KE POLI PAPARAS FILE.

Ανώνυμος είπε...

κυριε ΝΙΚΟΛΑ..ΑΡΘΡΟ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΕΙΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΑΓΑΠΩ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΑΛΛΑ ΑΓΑΠΑΩ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΡΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΟΡΦΙΑ.ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΙΝΟΝΙΕΣ ΕΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑΚΟΥΣ ΔΕΣΜΟΥΣ.ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΙ? ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΕΝΑ ΣΤΟΛΙΔΙ? ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΣΕΡΒΙΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΝΕ ΓΟΝΑΤΙΣΤΑ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΗΡΕΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΕΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΛΟΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΧΛΕΒΑΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΜΟΜΟ ΟΙ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

Με βάση το παραπάνω άρθρο, η Κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει ενα ξεχωριστό Καλλικράτη Νο 2 μόνο για το Βελβεντό, για να αποκατασταθεί η αδικία που εγινε...
Ο αρθρογράφος, ενω αναλύει το ιστορικό δεν αισθάνεται οτι :
1) Κι αν ακόμα ικανοποιείτο τώρα, με τροπολογία και επανέρχονταν ο Βελβεντός, ως αυτοτελής Δήμος, η απόφαση αυτή θα δημιουργούσε ιστορικό προηγούμενο και θα ξεσηκώνονταν ολες οι πολεις-τέως Δημοι να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση...
2) Δεν αντιλαμβάνεται ο αρθρογράφος το ΣΗΜΕΡΑ που διαμορφώθηκε στο Βελβεντό, που είναι θεσμικά απομονωμένος και δεν εκπροσωπείτε στο δ.σ του Δήμου Σερβίων... Με μια κοινωνία, που διαβλέπει τις αρνητικές συμπεριφορές που τις οδήγησαν οι αποφάσεις Συντονιστικής και Μή...
Ο αρθρογράφος δίνει την εντύπωση, οτι πολιτικά είναι καθοδηγούμενος και υστερικά συμπεριφέρεται απέναντι της πόλης των Σερβίων, με την παραγραγο...''δελτίο τύπου του Δήμου Σερβίων ...'', προφανώς αγνοώντας ο ιδιος εσκεμμένα οτι το δελτίον δεν το εξέδωσε ο...Δήμος Σερβίων, αλλά ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού!!
Είναι σημαντικό, οτι ο αρθρογράφος, τελεί εν...Υπνώσει, με το γεγονός οτι δεν βλέπει την σημερινή δεινη πραγματικότητα, που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές στο Βελβεντό, με μια ΜΚΟ που δεν αναγνωρίζει την νέα Δημοτική Αρχή, ειρωνευόμενη τον εκεί ορισθέντα Αντιδήμαρχο, και
ο Γκουλεμάς αναλώνεται μόνο στο ιστορικό με την ψήφιση Καλλικράτη για την περίπτωση Βελβεντού, γεγονότα, που ηδη είναι γνωστά σε όλους...

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που μας γράφετε, σεβαστέ κύριε Γκουλέμα,στο μάθημα της Λογικής που διδάσκεται στα Πανεπιστήμια τα λένε"σοφιστείες"....

Ανώνυμος είπε...

kai i propaganda kala kratei.

Ανώνυμος είπε...

trellllaaaaaa!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

kirie gkoulema otan o k. stergiou itan ipermaxos tou kalikrati alla oxi gia to velvento gia olous tous allous vlakes tis perioxis na ixere oti ta rousfetia exoun kai ena orio.gia psakxte posa kondilia pire to velvento twn 2000 katoikwn ola ta proigoumena xronia, giati me aytous tous orous oloi ginontai magkes kai koinwnies pros mimisi,otan se ena xwrio 2000 katoikwn dothikan apo to kratos kati dekades ekatomiria eno se 5plasious plithismous ta @@ tous

Ανώνυμος είπε...

ti egine re paidia??? enas dimosiografos egrapse kati gia aneksartito velvento kai sas epiase tremoula kai kryos idrotas. ti tha ginei an kapote to pei kai i kyvernisi?? tha exoume aftoktonies sta servia???

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Γκουλέμα,
Διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου νόμισα ότι θα γράφετε κάποια πράγματα "ουσίας", όμως από τις πρώτες κιόλας σειρές απογοητεύτηκα. Μια παράθεση αξιωμάτων αποδεκτών μόνο από κάποιους Βελβεντινούς. Καμιά απολύτως τεκμηρίωση παρά μόνο συναισθηματισμοί. Αυθαίρετες ερμηνείες κάποιων αντικειμενικών γεγονότων.
Δεν θα κουράσω κατρίπτοντας λέξη - λέξη τα γραφόμενα, απλά θα παραθέσω μερικά ερωτήματα;
Ποια στατιστικά δεδομένα και από ποια υπηρεσία αποδεικνύουν ότι ο Βελβεντός είναι πάνω από το μέσο όρο; Μπορείς να τα παραθέσεις;
Τι σημαίνει "χρηστή οικονομική διαχείριση"; Ο αριθμητικός ισολογισμός; Για να σε διευκολύνω λίγο. Αν για παράδειγμα ένας Δήμος με τις ενέργειές του χρεώνει το κράτος είναι χρηστή διοίκηση; Ποιες πράξεις θα μπορούσαν να είναι αυτές; Για παράδειγμα κάποιος να πληρώνεται από το Δημόσιο χωρίς να προσφέρει έργο. Ή να πληρώνει το κράτος μια Δημοτική επιχείρηση η οποία παράγει υποτυπώδες έργο. Δεν θέλω να γίνω ποιο σαφής γιατί θα εκτραπεί η συζήτηση.
Το «παράγει» γιατί το τονίζεις. Είναι εξαιρέσεις οι κοινωνίες που παράγουν; Μήπως νομίζεις ότι παραγωγή είναι μόνο ότι παράγει η γη;
Όσο για τις συνελεύσεις νομίζεις ότι όσο πιο μεγάλες είναι τόσο πιο καλές είναι. Πως τις διαχειρίζεστε άραγε; Πότε προλαβαίνουν να μιλήσουν 1500 άνθρωποι που λέτε ότι μαζεύεστε; Τέτοια ποσοστά (98%) που αναφέρεις εγώ έχω να τα δω από την εποχή της χούντας. Εμένα με προβληματίζουν.
Αφού παρέθεσες όλα αυτά τα «παράξενα» στο τέλος εμμέσως πλην σαφώς έριξες την ευθύνη στο Δήμο Σερβίων.
Ρε μπας και οι γιαγιά σου εξόρκιζε με το ρητό της αυτά που έβλεπε γύρω της;

Ανώνυμος είπε...

"Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως θα έπρεπε, οι τοπικοί θεσμικοί και πολιτικοί παράγοντες αδράνησαν (τουλάχιστον), και στον βωμό εξυπηρέτησης των ψηφοθηρικών μαθηματικών ο δήμος Βελβεντού χάθηκε μέσα από τα χέρια τους".

ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ.
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΣΕΡΒΙΩΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΝΕ. ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΜΕ!!! ΑΝ ΕΛΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

7:05
Φίλε μ αρέσει που πιστεύεις ακόμα ότι θα το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Ανώνυμος είπε...

@7.18
ki an to pei???
petra sto laimo kai vour apo ti gefyra sta vathia????

Ανώνυμος είπε...

7:36
Φίλε μου αν το πει (υπόθεση εργασίας) γιατί να βουτίξω από την γέφυρα. Απλά θα μπορώ να έρχομαι στο Βελβεντό όπως παλιά χωρίς να φοβάμαι.

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΛΒΕΝΟΙ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟ ΧΩ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩ ΣΤΗΝ ΖΟΥΓΓΛΑ (ΤΡΙΑΝΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ) ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΑΚΑ.ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ μίσος ρέ παιδιά από τά Σέρβια.Όποιος γράψει κάτι καλό γιά τό Βελβεντό νά πέσετε αμέσως νά τόν φάτε.Φαντάσου ή ανεξαρτητοποίηση τού Βελβεντού νά σάς δημιουργούσε καί πρόβλημα.Αφού (όπως λέτε πολλοί από σάς) δέν τούς θέλετε στόν Δήμο σας,γιατί δέν τούς αφήνετε ήσυχους;Άν καταφέρουν καί τόν ξαναπάρουν τό Δήμο τους μεγιά τους μέ χαρά τους.Γιατί πρέπει νά ξεσηκωθούν όλοι όπως γράφει κάποιος.Εκτός άν τούς θέλετε στά Σέρβια υποδούλους σας,ενώ θάπρεπε νά τούς έχουμε μπροστάρηδες καί νά μαθαίνουμε από αυτούς.Άν ο ΄Καλλικράτης΄ έδινε έδρα καί πλειοψηφία συμβούλων στό Βελβεντό, επειδή είχαν μιά χρηστή διαχείρηση γιά νά τραβήξουν καί τούς υπόλοιπους,τί θά κάνατε;Θά τούς καίγατε τό χωριό;Ηρεμήστε λίγο ρέ παιδιά. Ένας φίλος από άλλο Δ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

kai twra to velvento deixnei to pragmatiko tou proswpo(paraskiniako)pou oi velvenoi ayton ton tomea ton xeroun arista. stinete ena paraskinio pou omws den exei kamia tixi.

Ανώνυμος είπε...

poios einai aytos o gkoulemas velventinoi?

Ανώνυμος είπε...

Μπες στο vetonews φίλε 8:26 και μάθε ποιος είναι ο κ. Γκουλέμας.
Έλεος πια! Τι πράγματα είναι αυτά? Κατά τα άλλα οι Βελβεντινοί είναι κομπλεξικοί? Ας κάνουμε όλοι λοιπόν αυτοκριτική και μην κρίνουμε μόνο τους άλλους...! Πριν γράψουμε εδώ καλό είναι να τα περνάμε απ'τον εγκέφαλο γιατι το μόνο που καταφέρνουμε είναι βρισιές εκατέρωθεν που προκαλούν περισσότερα υβριστικά σχόλια χωρίς λόγο. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους λίγο...!

Ανώνυμος είπε...

8:18
Γιατί να πέσουμε να φάμε κάποιον που γράφει κάτι καλό για το Βελβεντό αν αυτό είναι σωστό και τεκμηριωμένο; Αν λέει όμως αρλούμπες δεν πρέπει να τον απαντήσουμε;
Επίσης ποια είναι η αποκλειστικότητά τους ή η καινοτομία τους που τους καθιστά μπροστάρηδες;

Ανώνυμος είπε...

Στο Βελβεντό αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 κατηγορίες αγωνιστών:
Αυτοί που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία του Δήμου από συμφέρον (τα τιμολόγια που έκοβαν κάθε χρόνο ήταν παχιά-παχιά, γιατί την κατσίκα την άρμεγαν πρώτα αυτοί και είναι αυτοί που στενοχωριούνται περισσότερο απ' όλους τώρα που την έχασαν),
και αυτοί που αγωνίζονται από ρομαντισμό, για την "ιδέα": Βελβεντό-Δυνατό-Ανεξάρτητο.
Ο κύριος Γκουλέμας ανήκει στη 2η κατηγορία και απευθύνεται το σχόλιό μου σε ανθρώπους που ανήκουν επίσης εκεί:
Κι εγώ είμαι η υποστηρικτής της ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ: Να πάρουμε ξανά την Πόλη (και με το Πόλη εννοώ, φυσικά, την Κωνσταντινούπολη και όχι το Βελβεντό) αλλά αναγνωρίζω το ουτοπικό της υπόθεσης, παραδέχομαι την πραγματικότητα και προσαρμόζομαι, περιμένοντας ΙΣΩΣ κάποια μέρα την ευκαιρία για την ανατροπή των δεδομένων. Αλλιώς γίνομαι γραφικός και αιθεροβάμων.
Για το καλό του Βελβεντού, λοιπόν, καλά θα κάνουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ όμως, αλλά να αναγνωρίσουμε και την σημερινή κατάσταση ως έχει. Αλλιώς θα δημιουργήσουμε συνθήκες μεσαίωνα, αυτά που πετύχαμε τόσα χρόνια θα πάνε στράφι, γιατί η κοινωνία μας θα γίνει πιο κλειστή από ποτέ και το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να φύγουν τελικά και τα παιδιά μας και να γίνουμε ακόμα ένα χωριό με εξοχικές κατοικίες.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

η νοικοκυροσύνη φίλε 8:18!

το σκουπιδιάρικο που περνάει 2 φορές τις μέρα απ' όλους τους δρόμους!

η οικονομική βοήθεια που δίνει ο δήμος στις οικογένειες που τα παιδιά τους περνάν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

οι λαϊκές συνελέυσεις στις οποίες λογοδοτεί ο κάθε δήμαρχος!

οι πρώτυποι αγροτικοί συνεταιρισμοί που συνναλάσονται χωρίς μεσάζοντες, και άλλα πολλά που αν αρχίσω να τα λέω θα ξεφύγουμε!

τα προγράμματα που κυνηγάει ο δήμος και κάθε μικρός Βελβεντινός μέχρι τα 18 του έχει γυρίσει σε 2-3 χώρες!

κι όσο για τον κ. Μάστορα Γκουλέμα, αν το παρακολουθούσατε και ραδιοφωνικά στον vetonews θα ξέρατε πως πολλές φορές έχει αναφερθεί και στα Σέρβια και στις δυνατότητες που έχουν με τα κάστρα, με τη λίμνη, και με πολλά άλλα με θερμά λόγια, αλλά δυστυχώς δεν αξιοποιούνται!

δεν έχει τίποτα κακό για τα Σέρβια το άρθρο, έχει μόνο καλά λόγια για το Βελβεντό, και δεν μπορείτε να τα διαχειριστείτε γι' αυτό και βγάζετε το κόμπλεξ σας!

Δ.Β.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

11.37.Πώς βγάζεις τό συμπέρασμα ότι αυτά πού γράφει ό Νικόλας δέν έίναι σωστά καί τεκμηριωμένα.Επειδή πιστέυεις εσύ κάτι άλλο;Ότι δέν δέχεσαι εσύ τό θεωρείς 'αρλούμπα';Ωραίος είσαι.Επίσης όλοι μας δέν παραδεχόμασταν τούς Βελβεντινούς ότι ήταν πιό μπροστά σέ ποιότητα ζωής,δημοκρατικότητα,συλλογικότητα,εργατικότητα κλπ;Τί άλλαξε από τόν Απρίλιο καί μετά.Κάνουν έναν αγώνα.Άς τούς αφήσουμε ήσυχους.Μήν δείχνουμε ότι είμαστε κομπλεξικοί.Δέν μάς ενοχλούν.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΡΑΣΆΣ
Και μόνο ότι νοιάζονται υπερβολικά για τον τόπο τους είναι ξεχωριστοί

Ανώνυμος είπε...

Ένας ακόμα "πληρωμένος και κατευθυνόμενος" πληκτρολόγος..
Πόσα λέτε να τούδωσε η ( ΜΚΟ-Συντονιστική-κοινωνία των πολιτών)???..

Με το που έγινε η διοικητική μεταρρύθμιση, το Βελβεντό παύει να είναι στολίδι,(άραγε το μοναδικό στην περιοχή)?,
γιατί το σηκώσανε και το πήγανε στην έρημο Σαχάρα???…

Το Λιβαδερό, το τρανόβαλτο, η Ελάτη ???, ..ορεινά χωριά και με μπόλικες φυσικές ομορφιές, δεν τα αφήσανε ανεξάρτητα, αλλά παραμένουν όμορφα!!!, γιατί έχουν όμορφους ΚΑΙ στην καρδιά ανθρώπους!!! Έτσι μετριέται η ομορφιά στα μέρη αυτά!!!
Η Καστανιά, είναι στην ίδια πλαγιά των Πιερίων με το Βελβεντό, δεν αποτελεί στολίδι της περιοχής???..
-«αναπτυξιακή πορεία»..- ποια και σε ποιόν τομέα???.. Πάντως ο οικον απολογισμός, έδειξε μηδεν υπόλοιπα,…αλλά κατά «σύμπτωση», 1-1-2011, όλα τα αυτοκίνητα και μηχανήματα του δήμου Δεν είχαν βενζίνη, μα όόλλαα!!!..
Το καταφύγι αποκλεισμένο εδώ και τρία χρόνια, γιατί έπεσε ό δρόμος από φυσικά αίτια, και ο Στεργίου δεν τον άνοιγε για ευνόητους λόγους!!, το χιονοδρομικό…ακόμα περιμένουμε να λειτουργήσει με τα χιονοπέδιλα στα πόδια μας!!..ΠΟΙΑ αναπτυξιακή πορεία ΡΕ???.. Τα παιδιά μας μετανάστευσαν σε άλλες πόλεις, γιατί δεν υπάρχει προοπτική εδώ!!.. Και όσο για τη «νεολαία του Βελβεντού», είναι οι παππούδες με βαμμένα μαλλιά και «φρη χαντς»…
-«αξία του συνεταιρίζειν»..- Τόσο αξία που κάναμε Δεύτερο συνεταιρισμό, γιατί τα «βρήσκαμε», και το σουπερ μάρκετ το πουλήσαμε στον Γεωργιάδη, για να έχει κι αυτός δουλειά στην περιοχή μας, και εξ αιτίας του να αναπτυχθεί ο τουρισμός μας!!..ΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΡΕΕ!!!...
-«δικαιο αίτημα»μας…Δίκαιο για ποιόν? Τον Στεργίου?, τον Ζορμπά?.τον…? ? ?
-«λαϊκές συνελεύσεις σπάνιας δημοκρατικής ουσίας»…Ποια δημοκτρατία??.με απειλές του τύπου "αν δεν έρθεις να ψηφίσεις είσαι προδότης"??..και προδότης για ποιόν και από ποιόν???..Το να απειλούν με κλείσιμο των μαγαζιών???, να σπάνε πόρτες και να βρίζουν???.
Να απειλούν επαγγελματίες???...
-« πολιτισμένο αγώνα…. γεγονός που έφερε μαζί τους πολλούς από την ευρύτερη περιοχή»… Μας δουλεύεις Μάστορα Γκουλέμα??..που όσοι μας έβλεπαν, κουνούσαν ειρωνικά το κεφάλι χαμογελώντας???...

Η Αλήθεια είναι μία. Η κυβέρνηση έχει μια πολιτική που είναι ίδια και με της ΝΔ.
Έκαναν την διοικητική μεταρρύθμιση, για να περνούν τα μέτρα πιο εύκολα, και να έχουν αρωγούς στις ενέργειές τους, τούς δήμους.

Δεν μας φταίνε οι Σερβιώτες, ούτε θα «βουτήξουν», όπως λέει κάποιος παραπάνω, απλά κι αυτοί είναι στο ίδιο σκαλί με μας. Πρέπει να αντιταχθούμε στα μέτρα που παίρνονται κατά καιρούς, είτε με την αύξηση του πετρελαίου, ή της κιλοβατώρας, ή τις συγχωνεύσεις σχολείων ή νοσοκομείων ή υπηρεσιών, και άλλα πολλά. Όπως να δίνονται δημοτικές υπηρεσίες σε εργολάβους και εταιρίες.
Αν είμασταν ανεξάρτητοι, αυτά τα ίδια μέτρα δεν θα έπαιρναν???..
Διαδηλώσαμε γι αυτά τα μέτρα???..ΠΟΤΕ..Στεργίου!!!..(για να μη θιχτεί η κυβέρνηση)!!.
Μόνο βάζαμε την ταμπέλα «Βελβενδό ανεξάρτητο» και τις «κατσίκες του γείτονα»!!

άντε πιααά!!!....

Ανώνυμος είπε...

8,21 ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

http://autonomous.velvento.net/2010/11/3.html

Ρε δεν μας παρατάτε που βλέπεται όλο παρασκήνια και μεθοδεύσεις ? Αν δουλευαμε με παρασκηνιακούς σκοπούς θα ήμασταν ανεξάρτητοι τώρα....

Ανώνυμος είπε...

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΝ ΤΗ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ BLOG, ΤΗΝ ΞΟΔΕΥΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΣ KATI ΠΙΟ OYSIASTIKO & ΘΕΤΙΚΟ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΧΑΜΗΛΩΜΕΝΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ. ΣΗΚΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΛΙΓΟ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

@ 5/2 10.10
to piasame to yponoumeno kyrie KKE. Eytyxos san kai sena emeinan kapou 30 atoma. oi ypoloipoi einai oloi mazi mas.
Min mas grafeis kai alla.
ante pia.

Ανώνυμος είπε...

10:41 me paraskinio douleuate ola ta xronia kai gia ta kondilia kai erga alla kai gia tin anexartisia sas.apla epeidi mporei i xwra na einai ena mpourdelo se leitourgia kai efarmogi nomwn alla exei kai kapoia oria pou mesa se ayta einai kai to diko sas thema.gia na iparxei anataraxi gia tin mi anexartisia sas paei na pei oti pirate iposxeseis kai giauto xesikothike o stergiou me tous trigirw tou, poli mialo thelei gia na to skeftei kapoios?ti mas pernate gia m....s ? pou akoustike ayto dld na diekdiki ena xwrio tis ellados twn 2000 katoikwn anexartisia? me ti epixeirima?iparxoun xwria pou diekdikousan anexartisia alla me dikaiologia tin apostasi to ipsometro tin apostasi apo ton kentriko dimo k.a. to mono pou kataferate einai na simperilavete to onoma sas.to olo paraskinio tou rousfetiou einai to arxiko dimos velventou kai serviwn.pou to akouses esi pote ayto? kai me ti epixeirima.fenete pws ta trapezia pou kanate sto velvento pigan xamena.kai aytoi pou iposxethikan paraskiniaka petixan tin simetoxi sas sto onoma tou dimou estw kai san deytero.

Ανώνυμος είπε...

10:41
Αυτό δεν μπορείτε να καταλάβετε και θεωρείτε ότι σας αδίκησαν. Όλα τα παρασκηνιακά δεν έχουν αίσιο τέλος.

Ανώνυμος είπε...

1:36 μ.μ.
Αυτά που λέω εγώ τα λένε και οι ΚΚΕ??..
Ε, τότε θα πάω να γραφτώ στο ΚΚΕ!!!

δεν πιστεύω να σε πειράξει??..

Ανώνυμος είπε...

@10:41
Σχετικά με το
http://autonomous.velvento.net/2010/11/3.html
ξέρεις κάτι περισσότερο από αυτά που σας γράφει ο Στεργίου; Γιατί δεν παίρνεις πληροφορίες από την πηγή. Γι’ αυτό γίνονται και συνελεύσεις για να υπάρχει λόγος και αντίλογος. Εγώ όμως θα σου θέσω ένα ερώτημα. Τι σχέση έχει ο Βελβεντός με το Ρέθυμνο;

Ανώνυμος είπε...

5 Φεβρουαρίου 2011 3:00 μ.μ.
aisai blaks. tora pou tha ginei apografi na deis poio einai "xorio ton 2000 atomon". To sevion-velventou kanteto sketo velventou gia 1 vdomada etsi gia peirama . Na deis an tha stamatisoume ton AGONA kai an gia to onoma palevoume.

ΣΕΡΒΙΩΤΗΣ είπε είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

7:01 antapodido to epitheto.mou fainete oti den xereis na diavazeis.pios sou eipe oti isxirizomai oti paleuete gia to onoma? aplws sas vgazw tin paraskiniaki paragka pou stisate. den mou les zino? giati arxika anakoinwtheike to neos dimos velventoy serviwn? apo lathos tou ragkousi? i apo tin paragka tou karagkiozi? xipna kimase orthios

Ανώνυμος είπε...

ENA OLOKLHRO PALIO ARTHRO GIATI??GIA NA PROSTHESEI H M.K.O TO YSTEROGRAFO GIA TO DELTIO TYPOY GIA TO SUMBAN STO OSIRIS.. OI 5-6-7 8 10 KAISYNEXOS AUKSANOMENOI TI M.K.O EISTE APARADEKTOI.--BARIMETALOS-

Ανώνυμος είπε...

@10:41
ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ & ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΩ ΠΟΤΕ. ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΤΕ - ΦΑΝΑΤΙΖΕΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΙΝΙΖΕΣΤΕ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ - ΞΕΘΥΜΑΝΕΤΕ & ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΟ - ΚΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.

Ανώνυμος είπε...

μ'αρέσει όμως που γάφετε σ'ένα blog (βελβεντινοί & Σερβιώτες) έχετε κάτι κοινό. Μπορεί αυτό να σας ενώσει. Είμαι ο 5/2 10:41.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

ai- vres ton stoxo soy poy evales apo to 2008 na allaxei h dhmotikh arxh ton petyxes,xwris akoma na doyme vevaia to anoigma twn oikonomikwn .
twra synexizeis na vazeis empristika sxolia kai apo tis dyo pleyres velventoy kai serviwn ,poy mono kako kanoyn stis dyo koinwnies
H pragmatikothta einai allh kai thn xereis giati pate na dhmioyrgisete mia eikona kakh?

Ανώνυμος είπε...

pate re na fate sta kastra oi men kai sto metoxi-papagora oi de. i kai anapoda. yperoxi kyriakatiki mera. i mipos kai afti einai proion paraskiniou? ksypniste reeeeeeeeeeeeee!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτη στάση του αi-vres. το μόνο που κάνει τα 2 χρονια ειναι να τροφοδοτει το μισος. σοβαρευτειτε. αν δεν ηταν το αι-βρες αναμεσα στα Σερβια και στο Βελβεντο δεν θα υπηρχε κανενα προβλημα. φάινεται σας τρέφει το μισος κύριοι. Αντε σοβαρευτειτε λιγο.

Ανώνυμος είπε...

ti egine me tin klirwsi me ta eisitiria apo ton agwna? poia eisitiria kerdizoun?

ai-vreS είπε...

Έτσι, έτσι... αν δεν ήταν το ai-vres, αν δεν ήταν ο Καλλικράτης, αν δεν ήταν η γιαγιά μας ... Για τα ίδια τα σχόλια έχεις να πεις κάτι ή τουμπεκί;

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ,ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ??ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΜΕΣΩ ΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ!!!ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ...(ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ).

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΛΒΕΝΟΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ? ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΤΥΧΕΡΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ? ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο από αυτόν τον αγώνα, είναι από όλους. Στο τέλος η κλήρωση.

Το Προφίλ μας