Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Ο όψιμος "Αγώνας" Των Κωλογιατρών !...

Το γιατρολόϊ που απεργεί τις τελευταίες ημέρες κι ορισμένοι του, έχουν καταλάβει το Υπουργείο Υγείας, δεν δικαιούται να το παίζει αντίρρηση κι επανάσταση, για δύο, κυρίως, λόγους : πρώτον επειδή πρόκειται για τους καραμπινατότερους φοροφυγάδες, φοροκλέπτες και τους χαρακτηριστικότερους ενθυλακωτές μαύρου χρήματος, και δεύτερον, επειδή (οι επικεφαλείς τους) είναι δεξιοί του κερατά, υπεύθυνοι και συνεργοί σε τρομερά εγκλήματα στο χώρο της υγείας, που είχαν ως αποτέλεσμα, τη διαχρονική κατασπατάληση δισεκατομμυρίων Ευρώ, σε όφελος μιας δράκας προμηθευτών, εισαγωγέων και μεσαζόντων και σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Το μόνο θετικό στοιχείο της υπόθεσης είναι, πως όσο αυτοί οι «ευυπόληπτοι επιστήμονες» παραμένουν στην κατάληψη, δεν εισπράττουν μαύρα λεφτά από τους φουκαράδες αρρώστους τους, χωρίς απόδειξη και χωρίς, φυσικά, απεικόνισή τους στις φορολογικές τους δηλώσεις. Είναι ζήτημα αν το 99%, των περί ου ο λόγος, πρωταθλητών φοροφυγάδων, δηλώνει ετησίως τα εισοδήματα ενός ανειδίκευτου εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα !...

Όλοι αυτοί οι δημαρχοσυνδικαλισταράδες που έχουν μαζευτεί στο κτίριο της Αριστοτέλους, για να διαμαρτυρηθούν για το Νομοσχέδιο που καθιερώνει την Πρωτοβάθμια Ιατρική περίθαλψη, είναι οι ίδιοι, που τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο ανέχτηκαν, αλλά σιγοντάρησαν και στήριξαν, τα κουμάσια που το κόμμα τους έβαζε υπουργούς για να φροντίσουν, τάχα, τον χιλιοταλαιπωρημένο χώρο της Υγείας. 

Οι όψιμοι, λοιπόν, αντιρρησίες και επαναστάτες του γλυκού (και γαλάζιου) νερού, δεν είχαν βρει το παραμικρό να πουν και να επισημάνουν, την επάρατη πενταετία, για τα όργια, μεταφορικά και πραγματικά, που λάμβαναν χώρα, στο κτίριο, που τώρα κατέλαβαν.
Δεν έβγαλαν τσιμουδιά, ούτε όταν ο αρχιμαλάκας είχε μετατρέψει το υπουργείο σε κέντρο διερχομένων και πλήρους εξυπηρέτησης των μεγαλοκαρχαριών του χώρου της υγείας, ούτε όταν ο αρχιπουστάρας τόχε καταντήσει μπουρδέλο !

Τώρα τους πήρε ο πόνος και τώρα βρήκαν ευκαιρία να την πέσουν στο Λοβέρδο, όχι, βέβαια, για λόγους που αφορούν, τάχα το λαό και την περίθαλψή του, αλλά επειδή, τώρα, σφίγγουν τα λουριά για τα λαμόγια και μπαίνει χαλινάρι στους ξεσάλωτους.

Πέρα από τις όποιες διαφωνίες έχουμε με τον Λοβέρδο, τις πολιτικές του και τις πρακτικές του – κάτι που επανειλημμένα έχουμε γράψει – στη συγκεκριμένη περίπτωση παίρνουμε το μέρος του, καθώς απέναντί του έχει μία από τις ελεεινότερες ομάδες δημαρχοσυνδικαλισταράδων, που βρίσκονται σε διατεταγμένη και πλήρως υπονομευτική αποστολή !...
logoplokies.blogspot.com

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι γραφει ο αλητης και σεις ακριτα το αναπαραγετε!!!!!!

η καταληψη γινεται απο τους ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!1

οι μονοι ιατροι που πραγματικα ασκουν ιατρικη!

Ανώνυμος είπε...

MARESEI POY THELEI TA SXOLIA MAS NA EINAI EYPREPH!!...

Ανώνυμος είπε...

10.46 Για τα επιχειρηματα που βαζει ο λογοπλοκος εχεις να πεις κατι? Το προβλημα τους ειναι οτι τους παιρνουν τα συνταγολογια δηλ.την κοττα που επι 10ετιες κανει τα χρυσα αυγα.Δεν ακουσες τιποτα για τις σπαταλες,για τις κατευθυνομενες συνταγογραφισεις? Μακαρι ο Λοβερδος να καταφερει να βαλει μια ταξη στο πιο διευθαρμενο και αδιστακτο κυκλομα που γονατισε τα ταμεια.

Ανώνυμος είπε...

το Νομοσχέδιο που καθιερώνει την Πρωτοβάθμια Ιατρική περίθαλψη??? Έχει ιδέα αυτός που υπογράφει το κείμενο τι λεει το Νομοσχέδιο?
Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η κυβέρνηση θεσμοθετεί τον ΕΟΠΥ,φορέας μέσω του οποίου θα παρέχονται για όλους τους ασφαλισμένους ελάχιστες υπηρεσίες υγείας με ενιαίο τρόπο. Παράλληλα, θα αυξηθεί το μέρος των υπηρεσιών που οι ασφαλισμένοι θα αναγκάζονται να αγοράσουν είτε πληρώνοντας επαγγελματική - ιδιωτική ασφάλιση είτε με ζεστό χρήμα.

Και αυτό γιατί το ΔΣ του ΕΟΠΥ «αποφασίζει τη ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟΥς ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ, ήτοι ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ, ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ». Δηλαδή, μέσω του ΕΟΠΥ θα διευκολυνθεί η παραπέρα χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και του εμπορευματοποιημένου δημόσιου.

Επιπλέον, η κρατική υποχρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων, τα κίνητρα στους επιχειρηματίες με τη μείωση ή και απαλλαγή των εισφορών, η ανεργία, η ανασφάλιστη εργασία, θα επιφέρουν δραστική μείωση της χρηματοδότησης του συστήματος, με επίπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, στην αύξηση των εισφορών των εργαζομένων ή και των περαιτέρω συμμετοχών τους στις πληρωμές από τους ασφαλισμένους, σε εξετάσεις, νοσήλια, φάρμακα κ.λπ.

Οι υπηρεσίες υγείας που εντάσσονται στον ΕΟΠΥ, όπως και τα δημόσια νοσοκομεία, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝ ΤΙΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, ώστε να μπορούν μέσα από την πώληση των υπηρεσιών τους στους ασφαλισμένους των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ), στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και σε οποιονδήποτε ζητήσει να αγοράσει υπηρεσίες,ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ. Διαφορετικά, οι υπηρεσίες που δε θα τα καταφέρουν να επιβιώσουν,ΘΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ. Ουσιαστικά, πρόκειται για προσαρμογή της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας με επιχειρηματικά κριτήρια.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ετοιμάζει ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, υπάρχει και δημόσια δήλωση του υπουργού Υγείας, ότι τα 132 δημόσια νοσοκομεία είναι πολλά, ενώ από το ΙΚΑ έχει ανακοινωθεί η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Ενώ με την ολοήμερη λειτουργία τους τα μετατρέπει σε επιχειρήσεις, αφού για να παρέχουν υπηρεσίες, θα πληρώνουν αδρά όσοι τις έχουν ανάγκη, από επίσκεψη σε γιατρούς μέχρι ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα κλπ.

Κριτήριο της κυβέρνησης αποτελεί η ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. Το κριτήριο που θέτει για τη λειτουργία του λεγόμενου δημόσιου τομέα υγείας δεν είναι η ικανοποίηση των κοινωνικών - λαϊκών αναγκών, αλλά αν είναι κερδοφόρες και επιχειρηματικά βιώσιμες οι δομές του. Σε αυτές τις συνθήκες ανάπτυξης της επιχειρηματικής δράσης, Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΘΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ. Ταυτόχρονα, με την ανάπτυξη ενός εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας, στηρίζει και την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα. Ουσιαστικά, οι λαϊκές ανάγκες μετατρέπονται ακόμα περισσότερο σε πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας, σε βάρος των ασθενών και των εργαζομένων. Επιχειρηματική δράση στην Υγεία και λαϊκές ανάγκες είναι σε αντίθεση, δε συμβιβάζονται. Γι' αυτό η πάλη πρέπει να κατευθύνεται στη κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας για όλους.

Ανώνυμος είπε...

to aivres...αναπαράγει ένα κειμενο υβριστικό και συκοφαντικό με πλήρη συνγειδηση της πράξης. Δυστυχώς αφου κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν το ενδιαφέρον και την αγάπη του κόσμου για την περιοχή τους..τώρα κάνουν αυτό που πραγματικά αποσκοπουσαν..Να στηρίζουν με όποιο τρόπο με όποιο μέσο και με ξεπούλημα της όποιας ηθικής θα μπορουσε να υπάρχει στους μεγάλους αφεντάδες της Πασοκικής νεοδεξιάς λαιλαπας..

Ανώνυμος είπε...

oreos o pektis!
epitelous alithies

Ανώνυμος είπε...

Είναι βαλτός ο άνθρωπος!
Οι υποστηριχτές...Μουμπάρακ πέρασαν και στην απέναντι όχθη της Μεσογείου!!!
Τίποτα το παράξενο. Και οι μεν και οι δεν στη...Σοσιαλιστική διεθνή ανοίκουν!
Οι εν λόγω...καμηλιέρηδες ή τα αρπάζουν χοντρά η είναι βλάκες!!!

Ανώνυμος είπε...

pes ta re 1:55, na agiasei to stoma sou. Aftos pou to egrapse to arthro einai kai anorthografos kai pasoko-deksioteros tou laos. Giati kai i sosialistiki diethnis einai pio deksia kai apoton xitler.

Ανώνυμος είπε...

Την κατάντια σας γλοιώδη πράσινα ανθρωπάκια του αι βρες την παρακολουθώ εδώ και καιρό...αλλά οτι θα φτάνατε στο σημείο, προκειμένου να στηρίξετε τους πειραματισμούς του συνταγματολόγου σας στον χώρο της υγείας, να δημοσιεύεσετε αυτήν την ΜΑΛΑΚΙΑ αυτό ειλικρινά δεν το περίμενα ποτέ.......συνεχίστε έτσι τσακάλια....

Ανώνυμος είπε...

Τηλεφώνηση ο πρόεδρος τις Σοσιαλιστικής Διεθνούς στά μέλη καί μέταξύ αυτών καί τό Δικτακτορα Μπουμπάραν νά τόν δώση τά φώτα γιά μεταρυθμισεις ερε πού φτάσαμε Ελληνικέ Λαέ , Περιμένω τό ιδιο νά πράξη γιά τόν λλον εταίρο τόν Δικτακτορα Μουαμάρ Καντάφι , καί εσύ Ελληνικέ Λαέ τόν ψηφίζεις κατά τά αλλα νά χαιρόμαστε τήν Δημοκρατία μας

Ανώνυμος είπε...

Οι γιατροί στην Αθήνα έδιναν «αέρα» 25000 Ευρώ για να τους προσλάβουν στο ΙΚΑ. Μήπως φωνάζουν που χάνουν αυτόν τον «αέρα»; Το έχεις ακούσει αυτό 8:00?

Ανώνυμος είπε...

Στην Ελλάδα οι συμβασιούχοι,οι αγρότες,οι υπάλληλοι,οι γιατροί,οι λιμενεργάτες,οι δεητζήδες,οι φορτιγατζήδες,οι φαρμακοποιοί κ.τ.λ είναι διεφθαρμένοι...ΟΛΟΙ...Οι μόνοι που ΔΕΝ είναι είναι οι πολιτικοί που τους διώκουν,ιδιαίτερα οι ΠΑΣΟΚτζήδες που κυβερνούσαν μια ζωή.

Το Προφίλ μας