Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Ειρηνοποιός στο Κάϊρο ο Γ. A. Παπανδρέου...

Ο Πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση έπειτα από τηλεφωνικές επαφές με τη Χίλαρι Κλίντον και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών...
Ρόλο ειρηνοποιού αναλαμβάνει ο κ. Γ. Παπανδρέου μεταβαίνοντας αύριο στο Κάιρο για να μεταφέρει το πνεύμα και τη συζήτηση που γίνεται στην ΕΕ αλλά και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Ο έλληνας πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από σειρά τηλεφωνικών επαφών με την επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χίλαρι Κλίντον και τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Επίσης, συνομίλησε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ , τον γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα, τον νομπελίστα Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι και τον αντιπρόεδρο της Αιγύπτου Ομάρ Σουλεϊμάν. Να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης που θα βρεθεί στο Κάιρο, ενώ δεν αποκλείεται να ακολουθήσει επίσημη αποστολή της υπουργού Εξωτερικών της ΕΕ Κάθριν Αστον.
Την απόφασή του να μεταβεί στο Κάιρο την ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην Αίγυπτο και τόνισε το ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον για τα γεγονότα. 


Η Αίγυπτος, όπως είπε, έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον για την Ελλάδα γιατί είναι γειτονιά μας, αφορά άμεσα την οικονομία μας, την ασφάλειά μας. Επίσης, επισήμανε τον κίνδυνο να υπάρξει έκρηξη προσφυγικού ρεύματος προς τη χώρα μας αν συνεχιστούν οι αναταραχές, με δεδομένο ότι στην Αίγυπτο ζουν Ελληνες, ενώ υπάρχει και το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας. «Αποφάσισα να μεταβώ στο Κάιρο για να μεταφέρω αφενός το πνεύμα και τη συζήτηση της ΕΕ, αλλά και τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Θα σταθούμε δίπλα στον αιγυπτιακό λαό» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Σε ερώτηση για το αν μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα ως απεσταλμένος της ΕΕ, ο κ. Παπανδρέου εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ και ότι ο ίδιος έχει συντονίσει τις ενέργειές του με την αρμόδια υπουργό Εξωτερικών της Ενωσης κυρία Αστον. Ανέφερε επίσης ότι ενημέρωσε τους ομολόγους του για την πρόθεσή του να μεταβεί στην Αίγυπτο και ότι είχε ιδιαίτερη συζήτηση με την κυρία Αστον. Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι οι 27 ευρωπαίοι ηγέτες τάχθηκαν υπέρ μιας άμεσης μετάβασης με δημοκρατικές αλλαγές χωρίς βία και με ομαλό τρόπο. Δεν διευκρίνισε, όμως, αν σχεδιάζει να συναντηθεί και με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και είπε ότι προς το παρόν δεν επιθυμεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις επαφές που θα έχει στο Κάιρο. Σε ερώτηση για το αν έχει βάση η άποψη ότι στις χώρες της περιοχής μπορούν να υπάρξουν μόνο δικτατορικά ή θεοκρατικά καθεστώτα, ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η δημοκρατία δεν γεννήθηκε σε χριστιανική χώρα, αλλά στην πόλη-κράτος της αρχαίας Αθήνας. «Η έννοια της δημοκρατίας είναι οικουμενική» δήλωσε.
BHMA

27 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει τρόπος να μείνει εκεί και να στείλει invitations στα άλλα μέλη της κυβέρνησής του?

Σοβαρά τώρα τι πάει να κάνει?Να μάθει πως αντιδράνε όταν δεν σε θέλει κανείς παρά μόνο τα καθεστωτικά ΜΜΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ Ο ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΣ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΣ ΣΥΝΟΜΗΛΗΤΗΣ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΗ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΕ . ΕΙΧΑΤΕ ΜΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΣΑΣ ΠΗΡΑΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΤΙΒΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

11.51 to pioni sth skakera einai kai tipota allo

Ανώνυμος είπε...

Το διεθνές κύρος του Παπανδρέου, η διεθνής αναγνώριση και καταξίωση του, τού δίνουν όλα τα φόντα να μπορεί να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες και να τις φέρνει σε πέρας με επιτυχία. Ας αφήσουμε τις μικροψυχίες μας και ας νιώσουμε περήφανοι για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας μας.

Ανώνυμος είπε...

Μα ο μπουλούκος ΔΕΝ είναι στη "σοσιαλιστική διεθνή"!!!
ΠΡΑΣΙΝΟΦΟΡΕΜΕΝΕ γλοιώδικο σκουλικάκι ΑΙ ΒΡΕΣ.
Προλαβαίνεις για να απαντήσεις και νομίζεις ότι τους αποστομώνεις...
Γι αυτό ο λαός δεν θέλει όλους αυτούς τους ΨΕΥΤΟΣοσια-Ληστές!!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά ο «Γιωργάκης» αποδεικνύεται μεγάλο «κομάντο».

Ανώνυμος είπε...

Χέχε πλάκα κάνουμε έτσι?
Ο Γιώργος που ξεπούλησε εν μια νυκτί την πατρίδα του(λέμε τώρα) αναγνωρισμένος?

Ο μπουλούκος είναι τα ίδια σκατά από την ίδια κιόλας πλευρά,ο ένας δεν έκανε τίποτα και ο άλλος καλύτερα να μην έκανε τίποτα από αυτά που έκανε.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο να μη ...πέσει απ' το ποδήλατο!!!

Ανώνυμος είπε...

4:10 μ.μ.
Μα τόσο πέραση έχει, που τρέχει σαν σκυλάκι όπου τον στείλουν τα αμερικάνικα γεράκια!!!..
Θυμάστε τότε με το ευρωσύνταγμα??..¨ετρεχε στην Ιρλανδία, στην Δανία, στην Ισπανία, στην Γαλλία να τους πείσει να το ψηφίσουν, κι αυτοί οι αναίσθητοι ψήφιζαν ανάποδα!!..ούτε με την Παπαρήγα νάταν!!!..
Μετά, έτρεχε στην Κύπρο να τους πείσει να ψηφίσουν το σχέδιο Ανάν..και τους φοβέριζε κι όλας, ότι αν δεν ψηφίσουν αυτό το σχέδιο θα επέλθει η καταστροφή!!..
κι αυτοί οι αγύριστοι, ούτε τον έδωσαν σημασία, και έστειλαν το σχέδιο Ανάν κουρελιασμένο από κεί που ήρθε!!!...
Τόόόσο υποτελής είναι αυτό το όν, και τον κάναμε πρωθυπουργό τον προδότη, το γιουσουφάκι, τον αλλοδαπό, τον εφιάλτη...

Τέτοιο κύρος έχει!!!..Απλά πρέπει να ξεσηκωθούμε και να τον διώξουμε και μεις, να πάει στην πατριδα του, το Αμέρικα και να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΑΖΙ.
ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΑΓΚΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΜΑΖΙ.

Ήδη κατέστρεψε ολόκληρες γενιές Ελλήνων,εκεί που οποιοσδήποτε άλλος θα κήρυττε πτώχευση,αυτός υποθήκευσε με νέα δανεικά την χώρα και άφησε άνεργη όλη την νέα γενιά.

ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Ναι είναι ο χαζός που έλεγε ότι έχουμε το πιστόλι στο τραπέζι και οι τοκογλύφοι φοβήθηκαν και μας δάνεισαν μόνο με 5% και με υποθήκη Ελληνική γη.
Σκυλάκι που δεν χρειάζεται λουρί είναι.

ΘΕΛΕΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

Πώς?Πουλώντας νησιά?Σιγά το δύσκολο..
Το οικονομικό αδιέξοδο δεν είναι της Ελλάδας μόνο,είναι γενικό πλιάτσικο πλούσιων εναντίον κρατών,αυτό δεν μπορεί να καταλάβει το βλαμμένο και μας έχει διαλύσει λες και φταίμε εμείς,ο λαός.

ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΟΗΕ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΓΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΜΑΓΚΙΑ.

Ταμάμ για το Γιώργο είναι η δουλειά,σαν τον ΜΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ πρόεδρο της ΕΕ τον Ρομπάι(το -ι- δεν πολυχρειάζεται),το απόλυτο άβουλο ον,χωρίς ιδέες,χωρίς οράματα,χωρίς πυγμή και χωρίς καμία αντίδραση ποτέ,ακριβώς ότι είναι έτοιμος να κάνει ο Γιώργος όποτε του ζητηθεί.
Να υπογράφει τους βομβαρδισμούς των Αμερικανών χωρίς καμιά κουβέντα,ταμάμ σου λέω.

Ανώνυμος είπε...

GIATI OI GRAMMATEIS STOM OHE EINAI ANAGNWRISMENA ANTHRWPAKIA???
OLOI KSEROYN OTI EINAI PIONIA TWN AMERIKANWN!!
MAS EPEISES!!..MEINE HSYXOS!!!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΙΣΑΙ ΒΛΑΚΑΣ!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Είτε γίνει είτε όχι γραμματέας του ΟΗΕ εμείς φτωχοί και άξιοι της μοίρας μας θα παραμείνουμε. Οπότε για ποια μαγκιά μιλάς? Ή μήπως θα μαστε συνυποψήφιοι για τη θέση αυτή? Άλλωστε η μαγκιά μας έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια μ' όλα τα ερπετά που εκλέγαμε και εξακολουθούμε.

Ανώνυμος είπε...

10:30
Τέτοιο άμυαλοι υπάρχουν και δυστυχώς πολλοί, γιατί οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις τους ξεγελούσαν δίνοντας του ένα κομμάτι ψωμί –και το κεφάλαιο έπαιρνε τα πολλά- χωρίς να νοιάζονται που πάει ο λογαριασμός. Και φυσικά ο λογαριασμός πήγαινε στα παιδιά μας. Τώρα αυτοί που με τη βλακεία τους ανέχτηκαν την φαύλη κατάσταση -κάνοντας μάλιστα μερικές φορές και επαναστατική γυμναστική για να ξεμουδιάζουν- παρλάρουν και πάλι λέγοντας ότι φταίει ο τελευταίος στον οποίο έσκασε η βόμβα στα χέρια. Πότε θα απαλλαγούμε από τα σταματημένα ρολόγια που νομίζουν ότι κάθε δώδεκα ώρες λένε σωστά την ώρα;

Ανώνυμος είπε...

1:26
Κάνε μου μια χάρη. Πήγαινε να μετρήσεις την ευφυΐα σου και πες μας αν σου την βγάλουν μείον (αρνητική). Αν σου την βγάλουν θετική τι να πω σε παραδέχομαι. Ξεπέρασες τον Γκέμπελς.

Ανώνυμος είπε...

11:41 π.μ.

Επιχειρήματα για να απαντήσεις σε αυτά που γράφω έχεις?

Αν όχι κάνε μόκο,αλλιώς εδώ είμαι περιμένω απάντηση και όχι προσβολές.

ΣΕ ΠΡΟΚΑΛΩ.

Ανώνυμος είπε...

11:41 σε έβαλε στη θέση σου ο 1:26 ε? και μετά τι να πεις κι εσύ. αλλά όταν δεν έχεις αντεπιχειρήματα συνηθίζεις να χαλάς την κουβέντα.

δύσκολο είναι να σου τη λένε με επιχειρήματα, σε καταλαβαίνω, αλλά αν δεν έχεις τι να απαντήσεις καλύτερα είναι να μη μιλάς.

Ανώνυμος είπε...

@ 11:41 μ.μ.
Πολλές Φορές χρησιμοποιείτε ονόματα και λέξεις τις οποίες δεν γνωρίζετε!!!..
ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ είναι αυτό που κάνεις εσύ ρε γλοιώδικο σκουλίκι, που βγάζεις τη γλώσσα σου και γλύφεις ανωμαλίες και όντα τα οποία δεν έχουν καμία μα καμία κοινωνική αποδοχή, παρά μόνο απο γλύφτες σαν και σένα!!!
και προσπαθείτε να παρουσιάσετε το ΜΑΥΡΟ 'ασπρο!!!
αυτός που προσπαθεί να "αλλάξει" τα χρώματα που βλέπουν όλοι οι άλλοι, αυτός είναι ο Γκέμπελς!!!
Εσύ μάλλον προσδοκάς κάνα ρουσφέτι γι αυτό σε έχω ικανό να τους γλύψεις και..τίποτ' άλλο!!!!
Α..ν....μ...λε!!!

Ανώνυμος είπε...

2:48
Θαυμάζω τα επιχειρήματά σου

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν άνθρωπος που καταλάβανε τα επιχειρήματα δεν θα τα έλεγε αυτά. Θα είχε διαβάσει τα επιχειρήματα που έχουν γραφτεί αλλά και θα καταλάβενε μόνος τους κάποια πράγματα κάνοντας απλούς συνειρμούς.
Ας δούμε μόνο μια φράση του για να καταλάβετε
«Ήδη κατέστρεψε ολόκληρες γενιές Ελλήνων,»
Ποιες είναι αυτές οι γενιές που κατάστρεψε; Αν καταστραφήκαν Γιατί καταστράφηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και όχι από χίλιους δυο άλλους παράγοντες μπορεί να το αποδείξει;
«εκεί που οποιοσδήποτε άλλος θα κήρυττε πτώχευση,»
Πως ξέρει ότι οποιασδήποτε άλλος θα κήρυττε πτώχευση; Και αν κάποιος το έκανε αυτό τι συνέπειες θα είχε σε μας και κυρίως στα παιδιά μας; Από τον τρόπο που το λέει υπονοεί ότι δεν θα υπήρχαν συνέπειες ή ότι θα ήταν ασήμαντες. Είναι δύσκολο να συμπεράνεις από αυτό για τις γνώσεις του και την κριτική του ικανότητα;
«αυτός υποθήκευσε με νέα δανεικά την χώρα και άφησε άνεργη όλη την νέα γενιά.»
Τα νέα δάνεια το έκανε αυτό; Τα παλιά όχι; Η ανεργία είναι φαινόμενο που εμφανίστηκε μετά τον Απρίλη του 2010;
Αξίζει να ασχοληθεί κανένας μαζί του;

Ανώνυμος είπε...

Λες :"«Ήδη κατέστρεψε ολόκληρες γενιές Ελλήνων,»
Ποιες είναι αυτές οι γενιές που κατάστρεψε; Αν καταστραφήκαν Γιατί καταστράφηκαν από τον Γ. Παπανδρέου και όχι από χίλιους δυο άλλους παράγοντες μπορεί να το αποδείξει;"

Πότε ξεχρεώνει η Ελλάδα?Από το μνημόνιο πότε βγαίνει και θα έρθει η ανάπτυξη με το σχέδιο των δανειστών μας που υπέγραψε ο Γιώργος?
Μήπως ποτέ?Λέω μήπως..
Όσο ο Γιώργος συνεχίζει να στηρίζει το μνημόνιο,η τωρινή και οι επόμενες γενιές είναι καταδικασμένες στην φτώχεια,την ανεργία και τον εργασιακό μεσαίωνα,τι άλλο χρειάζεται μια γενιά για να θεωρείται κατεστραμμένη,μόνο πόλεμο που δεν έκανε.

Λες: «εκεί που οποιοσδήποτε άλλος θα κήρυττε πτώχευση,»
Πως ξέρει ότι οποιασδήποτε άλλος θα κήρυττε πτώχευση; Και αν κάποιος το έκανε αυτό τι συνέπειες θα είχε σε μας και κυρίως στα παιδιά μας; Από τον τρόπο που το λέει υπονοεί ότι δεν θα υπήρχαν συνέπειες ή ότι θα ήταν ασήμαντες. Είναι δύσκολο να συμπεράνεις από αυτό για τις γνώσεις του και την κριτική του ικανότητα;

Το να χρωστάς 300 δις τα οποία ξέρεις ότι δεν μπορείς να τα ξεχρεώσεις και να δανείζεται κι άλλα 200 περίπου για τα επόμενα 3-4 χρόνια είναι τουλάχιστον ηλίθιο,η λογική λέει στάση πληρωμών για τους δανειστές και haircut,ξέρεις και άλλες χώρες βρέθηκαν σε άσχημη κατάσταση οικονομική,καμία δεν αντάλλαξε τα παλιά δάνεια χωρίς αντίκρυσμα με νέα που έχουν ως ενέχυρο την εθνική γη.

Λες : «αυτός υποθήκευσε με νέα δανεικά την χώρα και άφησε άνεργη όλη την νέα γενιά.»
Τα νέα δάνεια το έκανε αυτό; Τα παλιά όχι; Η ανεργία είναι φαινόμενο που εμφανίστηκε μετά τον Απρίλη του 2010;
Αξίζει να ασχοληθεί κανένας μαζί του;

Όταν ξεπληρώνεις τόκους δυσβάσταχτους στους τοκογλύφους,παίρνοντας τα λεφτά από την Ελληνική αγορά προκαλώντας ασφυξία, δίνοντας γη και ύδωρ στην τρόικα(μην ξεχνάς ότι στην ουσία αυτοί νομοθετούν)στην ουσία θυσιάζεις την νέα γενιά δεν βρίσκει πλέον σχεδόν με τίποτα δουλειά,ενώ αν βρει με τις εργασιακές συμβάσεις και τα ελεύθερα ωράρια που θα εφαρμοστούν ακόμα περισσότερο στην ουσία δεν τον αφήνεις να κάνει οικογένεια.
Με το μνημόνιο έχουμε ή δεν έχουμε υπερβολική αύξηση της ανεργίας και αύξηση του στασιμοπληθωρισμού?

Βλέπεις καμία αισιοδοξία από τότε που ανέλαβε ο Γιώργος?
Βλέπεις καμία ανάκαμψη?Κανένα θετικό μήνυμα?
ΤΙΠΟΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις καταλάβει ότι το μοντέλο που υπερασπίζεσαι στηρίχτηκε στα δανικά. Για να μην κλείσουν τα μαγαζιά που πουλάνε Nike, Gucci, Μερσεντέζ, Nutella, Lacta κλπ ώστε να μην αυξηθεί η ανεργία θα πρέπει κάποιος να μας δανείζει με το ρυθμό που μας δάνειζε. Υποστηρίζεις δηλαδή μια αντίφαση ή εκτός αν εννοείς ότι θα χρεοκοπήσουμε σήμερα, θα μας διαγράψουν το χρέος και από αύριο θα μας ξαναδανείζουν να αγοράζουμε ότι αγοράζαμε για να μην κλείσουν τα μαγαζιά μέχρι να ξαναφτάσουμε στο 300 δις και ούτο καθεξής. Πλανάσαι πλάνην οικτρά.
Για να μη μακρηγορώ όσα λες είναι διαπιστώσεις. Επίσης καταλήγεις σε συμπεράσματα μην παίρνοντας υπόψι όλα τα δεδομένα. Π.χ. αν μηδενίσουμε το έλλειμμα πως θα αυξηθεί το χρέος κατά 200 δις; Λύση δεν προτείνεις γιατί για μένα η πτώχευση είναι μια πολύ κακή λύση (ουσιαστικά μη λύση) με οδυνηρές συνέπειες. Το χειρότερο δεν θέλω να φτύνουν τα παιδιά μου οι ξένοι και να τους αποκαλούν κλέφτες και λωποδύτες. Είναι τα μόνα που δεν έχουν φταίξει. Θα πρέπει να κάνουμε την προσπάθειά μας με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βγούμε καθαροί από αυτό το κατάντημα. Πρέπει να πατάξουμε την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή, να ελέγξουμε τις δαπάνες υγείας, να σταματήσουμε το κλέψιμο αυτών που έχουν την κουτάλα αλλά και των μικρών που όποιος μπορούσε έκλεβε. Να εξορθολογικοποιήσουμε το ασφαλιστικό ώστε να γίνει δίκαιο, να καταργήσουμε τα φέουδα του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα να να να … Μακάρι η αιτία να ήταν το μνημόνιο. Τα προβλήματά μας τότε θα ήταν πολύ εύκολα.

Υ.Γ. Αν πω ότι φέτος το Πάσχα θα βρέξει μπορείς να αντικρούσεις αυτήν την άποψη με επιχειρήματα; Αλλά και αν ακόμα επιβεβαιωθώ (δηλαδή αν πράγματι βρέξει) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είπα κάτι εντελώς αυθαίρετο.

Ανώνυμος είπε...

12:41 π.μ.
ΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!..
Το ξεπούλημα παραγωγικών ομάδων επιχειρήσεων, υπηρεσιών, κ.ά. σε ιδιώτες (Γερμανούς, Αμερικανούς, Γάλλους, Άγγλους, Κινέζους και Τούρκους) Δεν μετρά???.. Ότι δεν έχεις ώς ΧΩΡΑ δικά σου πλέον προϊόντα νά εξάγεις??..
Είτε αγροτικά, είτε βιοτεχνικά, είτε βιομηχανικά, είτε ενεργειακά, είτε υπηρεσίες..κά..???
Δική σου ενέργεια και την ξεπουλάς!!
Δικά σου κοιτάσματα και τα ξεπουλάς!!
και άλλα πολλά ...
Στο τέλος, μετά όόλα αυτά τα ξεπουλήματα τι θα έχεις για να πουλήσεις???.. Έδαφος , νησιά κλπ
και αργότερα ανθρώπους, όπως γίνεται στην Ταϊβάν και Μαλαισία,.. φτηνά "αντικείμενα" ερωτικής απόλαυσης, για τους κωλόγερους λεφτάδες!!!...
Να τη βράσω τη..ΑμερικανοΕρυωενωσιακή λογική της "ανάπτυξης"...
που κάνει τον φτωχό φτωχότερο με προοπτική ανάπτυξης ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑ !!..
ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΡΕΕ!!.ΚΑΙ ΡΙΧΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ!!

Ανώνυμος είπε...

12:05
Πάλι τα ίδια. Δεν παίρνεις υπόψιν σου αυτά που σου γράφω. Φταίει το μνημόνιο για όλα αυτά; Όλα αυτά έγιναν μετά τον Απρίλιο του 2010; Η άρνηση δεν είναι λύση. Αυτό δεν κάναμε τόσα χρόνια; Τα «όχι» μας κοίτα που μας οδήγησαν.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΄σου είπε κανείς ότι έγιναν όλα αυτά το 2010!!
Αλλά η πολιτική της ΕΕ!!!
Την οποία υπηρέτησαν πιστά όλες οι κυβερνήσεις του πασοκ και της νδ.
Έρχονταν οι κυβερνήτες, μετά από συμβούλια της ΕΕ, και μας έλεγαν με περισσές φανφάρες ότι "νικήσαμε"!!.. Φταίνε δηλ. όλοι οι "νικητές"!!
Και όλα αυτά τα μέτρα που παίρνουν σήμερα, είναι αποφάσεις της ΕΕ από το 2006 στη Λισαβώνα!!!...
-Δεν έχεις αναρωτηθεί γιατί άραγε παίρνονται τα ίδια μέτρα στη Γερμανία?, στην Αγγλία?, Στη Γαλλία?, και σε όλη την ΕΕ???..
Γιατί τα φάγανε οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι???..
Γιατί "κάνανε" πως δουλεύανε??-το γνωστό επιχείρημα των εργοδοτών-???..
Βρε βρήκανε ευκαιρία τώρα που οι κυβερνήσεις όλες είναι με το μέρος τους,..-Να συρρικνώσουν τις κοινωνικές παροχές!!..όποιες κι αν είναι αυτές!! -Να συρρικνώσουν τα μεροκάματα, τους μισθούς και συντάξεις!!!..Γιατί γι αυτούς τους κεφαλαιοκράτες, η Εργατική δύναμη-σωματική ή πνευματική- τους κοστίζει!! και θέλουν φτηνά εργατικά χέρια!!!
Κι όταν λέμε ΕΕ, δεν Ενοούμε την Ευρώπη, αλλά τον οργανισμό αυτόν που δημιουργήθηκε από τους μασσόνους της ευρώπης και ονομάζετε ΕΕ!!!

Υ.Γ. Αν διαβάσεις τις αποφάσεις της Λισαβώνας, θα δείς ότι δεν ξεφεύγουν ούτε σε κόμμα στα προγράμματά τους!!!

Ανώνυμος είπε...

7:02
Τώρα κάτι άρχισα να καταλαβαίνω. Προτείνεις να χρεοκοπήσουμε για να μας πετάξουν έξω από την ΕΕ και να γλυτώσουμε από όλα αυτά τα κακά που έγραψες παραπάνω.
Γιατί δεν μου το λες από την αρχή και με παιδεύεις;

Το Προφίλ μας