Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Πόθεν έσχες πάτερ ; Υπογράψτε όλοι για την φορολόγηση της Εκκλησίας!

Οι οικονομικές εισφορές του Κράτους προς την Εκκλησία, ανέρχονται περίπου στα 240 εκατομμύρια ευρώ!!! Απ’ αυτά τα 232.000.000 ευρώ για τους μισθούς των κληρικών, συν 3.120.000 ευρώ προς τους διάφορους εκκλησιαστικούς οργανισμούς και 2.250.000 ευρώ για τις μονές του Αγίου Όρους.
Η Εκκλησία μάλιστα έχει στην κυριότητά της 1.300.000 στρέμματα γης, χιλιάδες αστικά ακίνητα, περίπου 9.000.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και πολλά ακόμα περιουσιακά στοιχεία, τα οποία εκτείνονται πίσω από 10.000 και πλέον νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, αστικές εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ;;;
Περισσότερα από εκατό χιλιάδες μέλη, μέχρι στιμγής, αριθμεί πλέον η ομάδα πολιτών του Facebook «Υπογράψτε να Φορολογηθεί και η Εκκλησία», η οποία κατέθεσε νέο αίτημα με αποδέκτη το ελληνικό κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και την τρόικα, για την άμεση και ισότιμη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Όπως αναφέρει το εν λόγω αίτημα, το οποίο μπορεί να συνυπογράψει κανείς εδώ, τα «ασφυκτικά οικονομικά μέτρα πλήττουν κυρίως τις κατώτερες και μεσαίες οικονομικές τάξεις» τη στιγμή που το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή, δεν προβλέπει ανάλογες φορολογικές ρυθμίσεις για την Εκκλησία, «παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για συμμετοχή όλων».
http://piazzadelpopolo.blogspot.com

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμαρτωλοί υπογράψτε ενάντια στη θέληση του Χριστού. Θα πάτε στην κόλαση αν υπογράψτε.

Ανώνυμος είπε...

χεχεχεχ

ξέρετε ότι στους.. 700 τόσους χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους που λένε και ξαναλένε είναι μέσα και οι κληρικοί (όπως και οι στρατιωτικοί και αστυνομικοί κτλ)

τώρα πως γίνεται να έχει περιουσία η εκκλησία από τη μία και να την πληρώνει και το κράτος από πάνω...

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠ΄ΟΥΔΕΝΙ ΛΟΓΩ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ( ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ)!!!ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!!!ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 10ΕΤΙΕΣ-ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ,Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ:ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ,ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ ΑΠ΄ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ??? ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΩΣ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ,ΔΗΛ ΜΟΝΑΧΟΙ-ΝΑΙ!- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ!!

Ανώνυμος είπε...

πολυ υποπτο ,επικινδυνο και ασαφες το εν λογο κειμενο.Τι επιδιωκει στην πραγματικοτητα αυτη η κινηση;;;Γνωριζουν αραγε την πραγματικοτητα η αναφερουν την μια πλευρα (οπως τους συμφερει) του ζητηματος;;;Για τα τζαμια ,τους μουφτηδες και τα περιουσιακα τους στοιχεια κουβεντα;;;Για την εβραικη κοινοτητα τοποτα;;;Κανεις δεν λεει να μην φορολογηθει και η εκκλησια.Και η ιδια η εκκλησια το θελει και το πραττει σημερα.Το αποδεικνυει καθε μερα , με τα χιλιαδες συσσιτια ανα την χωρα και το φιλανθρωπικο της εργο ,το απεδειξε και στο παρελθον με την μεγαλη της προσφορα και στηριξη που εδωσε στις δυσκολες στιγμες της πατριδος και του Γενους!!!Και σιγουρα υπαρχουν αναξιοι κληρικοι και Δεσποταδες (που μακαρι να μην υπαρχουν) , οπως υπαρχουν και επιορκοι ,απατεωνες κ.λ.π. πολιτικοι , γιατροι ,δικηγοροι ,δημοσιογραφοι κ.λ.π.Ομως αλλο πραγμα να δει το κρατος μαζι με την εκκλησια πως μπορει η δευτερη να βοηθησει περισσοτερο και αλλο η ακρατη κριτικη και το απυθμενο μενος που εκφραζουν καποιοι κυκλοι με απωτερους και αλλωτριους σκοπους που φθανουν στα ορια των εθνικα επικινδυνων και στο διχασμο της ελληνικης ψυχης και λαου!!!!!

Ανώνυμος είπε...

7.37 εδω λέμε όλοι την γνώμη μας και καλά κάνεις και λες ότι λές όμως απάντησε μου σε παρακαλώ με το χέρι στην καρδιά σου.

Πόσα χρήματα χρειάστηκαν ο Χριστός και οι Απόστολοι για να διδάξουν;

Τι έκαναν την περιουσία τους οι μεγάλοι πατέρες της εκκλησίας;

Αν δεν υπάρχει κρατικός έλεγχος τότε ποιο το νόημα του μη διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας;

Πως επιβιώνουν οι παλαιοημερολογήτες και άλλες ομάδες;

Πες μου σε παρακαλώ πόσο κοστίζει η προσευχή και η ελπίδα;

Ψάχνω να βρώ την Αγάπη που διδάσκει η θρησκεία μας εδω και χρόνια αλλά χάνεται στις εθνικιστικές κορώνες απο εκείνους τους δεσποτάδες που δεν βλέπουν τον γείτονα αδερφό και δεν προσεύχονται για αυτούς που θέλουν το κακό τους.

Χάνεται στα σκάνδαλα και τους υπέρογκους λογαριασμούς τραπεζών, στις λιμουζίνες, τα χρυσαφικά και τα πεντάστερα μοναστήρια.

Χάνεται στην ιστορία που αλλοιώνουν οχι οι Τούρκοι αλλά οι Έλληνες που αποκρύψαμε την πραγματική στάση του Γρηγορίου και του Παλαιών Πατρών Γερμανού, των Αρχιεπισκόπων της Χούντας και πολλά ακόμα

Απληροφόρητος; Κορόιδο; Βολεμένος; Καλόπιστος η
Σωστός έστω, ασε μας να κάνουμε λάθος

Ανώνυμος είπε...

12.40 egrapses!

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΙΜΟΝΟ!!!Κανεις δεν ισχυριζεται οτι ολα ειναι τελεια.Και εξαρταται απο ποια σκοπια το βλεπει κανεις.Και σιγουρα υπαρχουν απαντησεις για ολα τα παραπανω.Απαντησεις που δεν θα βρεις σε πεντε - δεκα αραδες ενος κειμενου.Παρ'ολα αυτα , μπορει καποιος σημερα ελευθερα , να εκφρασει μεσα απο εναν αντιχριστιανικο - αντιεκκλησιαστικο παροξυσμο την διαφωνια του , τα κομπλεξ του , τα αποθημενα του!!!Ομως μια απορια στροβιλιζεται μεσα στο νου μου.Οταν σε λιγα χρονια ,ετσι οπως παει το πραγμα , κυριαρχησει στην χωρα τουτη ,(των χιλιαδων μαρτυρων και εθνομαρτυρων) , η μουσουλμανικη θρησκεια ,θα μπορει αραγε καποιος ελευθερα να εκφρασει την διαφωνια του οπως καλη ωρα ο 12:40???

Ανώνυμος είπε...

12.40 speaking :)

Φίλε 12.53 κατ αρχάς εύχομαι να μην απευθύνεται σε μένα το σχόλιο για τον παροξισμό, αν ναι λυπάμαι που δεν έγινα κατανοητός.

Συμφωνώ οτι οι 5 αράδες δε χωράνε για τις απαντήσεις αλλά απορώ γιατί η επικαιρότητα και η ιστορία που έχουν τόσο χώρο και χρόνο για να εξηγήσουν τα τεκτενόμενα των εκκλησιών δίνουν και θα δίνουν απαντήσεις που προφανώς δεν συμφωνούν με τα όσα υποστηρίζεις.

Ξέρω ξέρω υπάρχουν και τα σχέδια συνομωσίας επιχείρημα πρώτης τάξεως για τους συντηριτικούς όμως δεν πείθουν και δεν πιάνουν σε όλους ειδικά σε όσους δεν είναι φοβικοί. Δεν λέω να μην είμαστε σκεπτόμενοι.

Επίσης δεν οφελούν τα δίπολα, δηλαδή αγαπητέ φίλε θα γίνει μουσουλμανική η χώρα μας εαν διαχωριστεί η εκκλησία απο το κράτος και βοηθήσει τον κόσμο με την περιουσία του?

Και εν πάση περιπτώση γιατί μια χώρα πρέπει να έχει θρήσκευμα? Ο πολίτης το καταλαβαίνω και μάλιστα όποιο θέλει και αν θέλει.

Ο Ιησούς έιπε «Απόδοτε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ»
όπως επίσης
Οστις θέλει οπίσω μου ελθείν

Το Προφίλ μας