Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αναξιοπιστία και ντροπή

Του Στράτου Σεφτελή από το ΕΘΝΟΣ
Δύο είναι οι βασικές πηγές του κακού για το ποδόσφαιρό μας: Η αναξιοπιστία και η προβολή λανθασμένων προτύπων.
Το πρώτο οφείλεται στην απουσία κανόνων, οι οποίοι θα ισχύουν για όλους. Εδώ οι κανόνες γίνονται «λάστιχο», για να προσαρμοστούν κάθε φορά στα μέτρα κάποιου που έχει επιτύχει την εύνοια. Το δεύτερο οφείλεται στην παντελή έλλειψη αθλητικής παιδείας. Αναθρέψαμε τις νεότερες γενιές με μια βρισιά στο στόμα, μια πέτρα στο ένα χέρι κι ένα δελτίο ποδοσφαιρικού τζόγου στο άλλο. Δεν τους μάθαμε ότι το παιχνίδι είναι μια αναμέτρηση ποδοσφαιρικών ικανοτήτων και όχι ανταγωνισμός αλητείας και ψευτομαγκιάς μέσω της δύναμης του όχλου.

Θεματοφύλακας του ποδοσφαίρου είναι η ΕΠΟ. Δυστυχώς, εδώ κάνει τα πάντα για να τροφοδοτήσει την αναξιοπιστία αλλά και να μην προβάλει τα ορθά πρότυπα. Πρόσφατα παραδείγματα ο χειρισμός του θέματος Κοτσόλη, που οδηγεί ευθέως σε υπόνοιες «φωτογραφικής μεταβολής του κανόνα», αλλά και ο τρόπος που τιμήθηκε ο Ρεχάγκελ. Ετσι ακυρώνει την αξιοπιστία της, αλλάζοντας κανόνες μέσα σε μια νύχτα.
Πάμε στον Γερμανό: Ο άνθρωπος που πήρε ένα ανύπαρκτο ελληνικό ποδόσφαιρο και με παρέα μια ομάδα ικανών και πολύ φιλόδοξων παιχτών την έφτασε στο πιο υψηλό σημείο δεν άξιζε τόσο φτωχής έκφρασης ευγνωμοσύνη. Η ΕΠΟ τον «ξεπέταξε» σ' ένα φιλικό ματς στη Λάρισα, μ' ένα ομοίωμα της Ακρόπολης και μια φωτογραφία. Ντροπή! Να πώς ποδοπατούνται τα αληθινά πρότυπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας