Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Άλλα λόγια ...

Από ΤΑ ΝΕΑ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ πολιτικές δηλώσεις, µέρος πρώτον. Αν πάρουµε τοις µετρητοίς αυτά που είπε τα τελευταία 24ωρα ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ως πορτ παρόλ του Αντώνη Σαµαρά, στη χώρα συµβαίνουν τα εξής:
ΠΡΩΤΟΝ: «Η κυβέρνηση του Μνηµονίου αποφάσισε νέα επιδροµή εναντίον νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προκαλώντας µεγαλύτερη φτώχεια στις οικογένειες, απόγνωση στους συνταξιούχους και περισσότερα λουκέτα στην αγορά». Ετσι ακριβώς το λέει ο ποιητής.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: «Με αίσθηµα ευθύνης, η Νέα Δηµοκρατία πρότεινε συγκεκριµένες λύσεις ελπίδας». Κι αυτό κατά λέξη.
ΑΠΟΡΙΑ: Αραγε αυτές οι κατηγορηµατικές διαβεβαιώσεις συνιστούν πρόταση άµεσης ανάληψης της κυβέρνησης από τη Ν.Δ.; Γιατί δεν είναι και τόσο καθαρό και είναι άδικο να αρχίσει να σαλτάρει ο κόσµος χωρίς λόγο από τα παράθυρα. 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ πολιτικές δηλώσεις, µέρος δεύτερον: Αν πάρουµε τοις µετρητοίς αυτά που είπαν χθες από κοινού οι βουλευτές της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και Ολγα Κεφαλογιάννη, προκύπτουν τα εξής:
ΩΤΟΝ: «Η καταστροφή του φοινικόδασους της Πρέβελης στο Ρέθυµνο από πυρκαγιά αποτελεί δυστυχώς τραγική απόδειξη ότι η αντιπυρική προετοιµασία, ειδικά φέτος, είναι ανύπαρκτη». Λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας, εξηγούν εν συνεχεία... ***
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: «Το αρµόδιο υπουργείο να υιοθετήσει τις προτάσεις της Νέας Δηµοκρατίας για τη δασοπροστασία και τη δασική πολιτική, ώστε να µη ζήσουµε ανάλογες ανεπανόρθωτες καταστροφές του φυσικού πλούτου µας στο µέλλον». Δικά τους λόγια είναι – άρα θέλουν και τα λένε.

***
ΑΠΟΡΙΑ: Αραγε όταν λένε «προτάσεις της Ν.Δ.» εννοούν να εφαρµοστεί το είδος της δασοπροστασίας που είχε προσφέρει µόλις πριν από τρία χρόνια η κυβέρνηση Ν.Δ. στην Ηλεία;

***
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ τα παραπάνω: η άσκηση του ρόλου της αξιωµατικής αντιπολίτευσης είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αναλάβει η... αξιωµατική αντιπολίτευση.

***
ΜΕ ΤΟ ίδιο ύφασµα ράβονται τις τελευταίες µέρες όλες οι δηµόσιες παρεµβάσεις των στελεχών της Ν.Δ. Σαν να κοπιάρουν το ίδιο κείµενο κι απλώς αλλάζουν την υπογραφή από κάτω. Αν δεν µας κάνουν πλάκα, µας υποδεικνύουν να δούµε µαγικές εικόνες: από τη µια υπάρχει µια κυβέρνηση που επιτίθεται κατά των πάντων και από την άλλη µια αξιωµατική αντιπολίτευση που έχει λύσεις να φάνε και οι κότες – και ας µην έχει κλείσει ακόµη χρόνο από τότε που την κοπάνησε κακήν κακώς από την κυβέρνηση.
ΑΝ ΕΤΣΙ αντιλαµβάνονται τη συµβολή τους στον δηµόσιο διάλογο οι εκπρόσωποι της Ν.Δ., προκύπτουν δυο πράγµατα. Το ένα είναι ότι το ‘χουν πάρει απόφαση: δεν έχουν πια ακροατήριο, άρα ό,τι και αν πουν κανείς δεν πρόκειται να το ακούσει και να πάρει ανάποδες! Το άλλο είναι ότι µε τον Παναγιωτόπουλο, τον Κυριάκο, την Κεφαλογιάννη και τ’ άλλα τα παιδιά, απλώς έχουµε πέσει στην περίπτωση που περιέγραφε ο καναδός φιλόσοφος Μάρσαλ Μακ Λούαν: «Δεν είναι αναγκαστικό να συµφωνώ µε ό,τι λέω».

3 σχόλια:

ΑΓΑΜΟΙ-ΘΥΤΑΙ είπε...

Η ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΚΑΚΕΣ .ΥΠΟΤΙΜΑΝΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Όλοι τους ήταν εδώ και πολλά χρόνια στην εξουσία και τα κάναν έτσι όπως τα κάναν.

Κανένας τους δεν είναι άμοιρος ευθυνών και πράσινοι και μπλέ..

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω μιλαω για ολους, ελεος πια ο κοσμος αρχισε να ξυπναει

Το Προφίλ μας