Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2010

Ο Ιταλικός Τύπος για το νέο ρόλο του Πάντοα Σκιόπα

Ο διορισμός του Τομάζο Πάντοα Σκιόπα ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε θέματα οικονομίας σχολιάζεται στον σημερινό ιταλικό Τύπο. Σε άρθρο της, η «Corriere della Sera» τονίζει ότι «φτάνει να ρίξει, κανείς, μια ματιά στο βιογραφικό του Πάντοα Σκιόπα, για να καταλάβει για ποιο λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πολύμηνες επαφές μαζί του, για να συμφωνηθεί η συνεργασία». Η εφημερίδα του Μιλάνου προσθέτει ότι «ως πρώην γενικός διευθυντής οικονομικών και χρηματοδοτικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Πάντοα Σκιόπα γνωρίζει εκ των έσω τα γρανάζια και τους κανόνες του παιχνιδιού του οργάνου αυτού των Βρυξελλών». Αναφέρεται ακόμα ότι «και ως πρώην μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, γνωρίζει ακόμη καλύτερα τον οργανισμό αυτό της Φρανκφούρτης». «Κανένας, ή σχεδόν κανένας, στην Ευρώπη, δεν διαθέτει το ίδιο κύρος για να μπορεί να συμβουλεύσει τον κ. Παπανδρέου, σχετικά με τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», συμπληρώνει η «Corriere della Sera». Στην οικονομική εφημερίδα «Ιl Sole 24 Ore» σημειώνεται ότι ο Σκιόπα «δεν πρόκειται για άτομο που κάνει πίσω, όταν πρέπει να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις». «Δεν ήταν εύκολο ούτε να ηγηθεί της ιταλικής οικονομίας το 2006, να σχεδιάσει και να εφαρμόσει μια δύσκολη πολιτική λιτότητας, όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση μαζί με την Κομμουνιστική Επανίδρυση. Σίγουρα, δεν στερείται, ούτε αυτή τη φορά, της αισιόδοξης αποφασιστικότητας, που συνηθίζει να επιδεικνύει, κάθε φορά που διακυβεύεται το μέλλον της Ευρώπης», σχολιάζει η «Ιl Sole 24 Ore». 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/8/10 20:32

    Ο κύριος Τομάζο Πάντοα Σκιόπα θα σχεδιάσει και θα εφαρμόσει μια δύσκολη πολιτική λιτότητας μαζί με την Κομμουνιστική Επανίδρυση ??????

    Θα τον πληρώσουμε ?????
    και πόσο ????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας