Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Για ένα καθαρό προεκλογικό αγώνα


του Νίκου Λαζαριώτη
Αγαπητοί συνδημότες του δήμου Σερβίων – Βελβεντού, επισκέπτες και σχολιαστές του ai-vreS. Με αφορμή τον προεκλογικό αγώνα που ξεκίνησε και τα σχόλια που έγιναν για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπαδόπουλου καταθέτω κάποιες απόψεις  στην κρίση σας.
Δυστυχώς επειδή εδώ και πολλά χρόνια με ευθύνη των διοικούντων ο δημοκρατικός διάλογος υποβαθμίστηκε σε μεγάλο βαθμό    επικράτησαν αντιλήψεις  για την πολιτική αντιπαράθεση που κάθε άλλο παρά βοηθούν την κοινωνία. 
Η γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση  αντικαταστάθηκε από τις προσωπικές επιθέσεις με λεξιλόγιο που παραπέμπει στην εποχή του μεσοπολέμου.
Η κατάθεση θέσεων και προτάσεων αντικαταστάθηκε από την ισοπεδωτική λογική  «όλοι και όλα στην πυρά» με λογικές μεσαίωνα.
Ονόματα ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά συκοφαντούνται και χλευάζονται  πάντα πίσω από την ανωνυμία. Ελάχιστοι επέδειξαν θάρρος και υπέγραψαν με το όνομά τους κείμενα ή σχόλια που κατατέθηκαν στο ai-vreS.
Εάν συνεχισθεί αυτό το «ξεκατίνιασμα»   έντιμοι δημότες με διάθεση συμμετοχής, άτομα νέα που έχουν τη διάθεση να συμμετέχουν στα κοινά θα γυρίσουν την πλάτη και θα απογοητευτούν. Όλοι αντιλαμβανόμαστε σε αυτή την περίπτωση  ποιοι  θα επικρατήσουν.
Επιβάλλεται  η αντιπαράθεση για τις δημοτικές εκλογές να γίνει με επιχειρήματα, με θέσεις , με απόψεις και όχι με αναθέματα και άναρχες κραυγές. Ας κρατήσουμε την ψυχραιμία και ας επιλέξει  ο λαός αυτόν που επιθυμεί.
Παράκληση πρόταση προς τον διαχειριστή του ai-vreS. Όταν κατατίθενται από υποψήφιους ανακοινώσεις ή δελτία τύπου να μην επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Δεν πρέπει να σχολιάζεται η είδηση. Ο ανώνυμος σχολιασμός να επιτρέπεται  μόνο όταν κατατίθενται προτάσεις και θέσεις για συγκεκριμένα θέματα που αφορούν τον Δήμο. Ας κρατήσουμε δυνάμεις για αυστηρή και σκληρή κριτική όλη την ερχόμενη τετραετία.
Εύχομαι σε όλους τους υποψήφιους έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα για το καλό του τόπου μας.
Λαζαριώτης Νίκος

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάποιος που μιλάει λογικά σ'αυτό το blog. Καθαρός και συγκροτημένος λόγος και ,το κυριότερο, χωρίς εμπάθειες. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!Τα συγχαρητήρια μου!

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς η τοπική μας κοινωνία είχε πάντα έλλειμμα από πολιτικές προσωπικότητες οι οποίες θα έδιναν το παράδειγμα και θα μας οδηγούσαν σε έναν ασφαλέστερο κριτικό προσανατολισμό.

Δεν είναι εύκολο στην εποχή μας και σ΄αυτή τη " λαίμαργη Χώρα ¨ ... Δεν είναι τυχαίο που στην Πόλη μας δεν υπάρχει ένας ανδριάντας ένα σημείο αναφοράς και νοήματος. Δυστυχώς χωρίς υπαρκτά ή φανταστικά ορόσημα δεν μπορούμε να φτιάξουμε δημιουργικά μονοπάτια μέσα στην κοινωνία...Γ. Κ .

ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ ΒΑΪΖΟΓΛΟΥ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ - ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΘΕΣΗ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχουν φωνές Ο ΝΙΚΟΣ αποτελεί μια όαση μέσα στην γύμνια που διαπερνά όλη την κοινωνία Ο ΝΙΚΟΣ πάντα μιλάει καθαρά τώρα αποφάσησε και να δράση. ΜΑζι του

Ανώνυμος είπε...

ΞΑΦΝΙΚΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ.

Ζορμπάς Μιλτιάδης είπε...

Συμφωνώ με την φιλοσοφία των λεγομένων του κ. Λαζαριώτη. Είναι εύκολο να γίνονται κριτικές για τον καθέναν, αλλά πολλές ανώνυμες εδώ ξεφεύγουν τα όρια.
Δεν μπορεί να ασχολούμαστε με τα παιδικά χρόνια των υποψηφίων, ούτε με τη σημερινή ή χθεσινή επαγγελματική πορεία τους.
Και εμείς από το Βελβεντό τα βλέπουμε, και τον καθένα σύμφωνα με τις θέσεις του και τις πράξεις του επί της αυτοδιοίκησης θα τον κρίνουμε, και όχι με άλλα άσχετα θέματα των προηγούμενων χρόνων.
Απλώς τα δείγματα που έχουμε από την πρόσφοτη ιστορία δεν είναι όσο ενθαρρυντικά πρέπει να 'ναι.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο ακριβώς ήταν άραγε το επιθετικό λεξιλόγιο του Μεσοπολέμου;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε και αγωνιστή Νικόλα,
εύχομαι καλή επιτυχία στης επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
Οι γνώσεις σου στην τοπική αυτοδιοίκηση, το ήθος και ο χαρακτήρα σου είναι χαρίσματα – πλεονεκτήματα για τη συγκρότηση του νεοσύστατου Δήμου.
Ελπίζω οι συνδημότες σου να εκτιμήσουν τις δυνατότητες και την πολύχρονη προσφορά σου στα κοινά.
Καλή επιτυχία.

Ανώνυμος είπε...

ο λαζαριώτης γιατι δεν κατεβαινει για δήμαρχος;
ο Κωνσταντοπουλος ειναι καλυτερος;

Ανώνυμος είπε...

Ο Εν...Παρόδω Χρόνω - διαχρονικώς εμφανιζόμενος,- δια της παρεμβάσεως του, επιζητεί και πάλι ολίγην αυθυπροβολήν του ονόματός του, για μερικαί ημέραι!
Η συχνότητα των παρεμβάσεων του, είναι ανά 1,5 μήνα και το περιεχόμενον των λεγομένων του, ήτο πάντοτε άνευ ουσίας και νοήματος!
Και παλαιότερα, του συνεστήθει, αντί αοριστολογιών και δήθεν νουθεσιών, να ασχοληθεί ενεργότερα με την τοπικήν αυτοδιοίκησιν και ιδιαίτερα τώρα, που του δίδεται η ευκαιρία να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού!
Δεν είναι τολμών!
Το μόνον προτέρημαν του, ήτο πάντοτε να μέμφεται την Δημοτικήν αρχήν...
Απο εκεί πέρα...Ουδέν!!!!

Βαγγελης Σημανδρακος είπε...

Φιλε και συνάδελφε Νικόλα καλή επιτυχία

Ανώνυμος είπε...

Ο σχολιασμος χωρις στοιχεια , οι κατηγοριες χωρις βαση και η οξεια αντιπαραθεση εγκαινιάστηκαν και ακολουθούνται πιστα εδω και χρόνια απο ατομα του χωρου σας , απο προσωπικους σας φίλους, απο τους γνώστους <> συντροφους σας αλλά και απο εσας αρκετες φορές.
Φανταζομαι πως στο συγκεκριμένο λογίδριο αναφέρεστε στους συγκεκριμένους ανθρώπους .
Μα γιατι ομως δεν τους τα λέτε απο κοντα και τα δημοσιοποιείτε στο aivres?
Μαλλον για δημιουργια εντυπώσεων το κανετε κ. Λαζαριώτη .
Ξεχνάτε μηπως πως οι ανήθικες επιθέσεις και οι αερολογίες χωρις προηγούμενο χρησιμοποιουνται ως αντιπολιτευτικό οπλο απο τους πρωτεργάτες του συγκεκριμένου ιστολογίου και προσωπικούς σας φίλους?
Οποτε κ. Λαζαριώτη δωστε τις πολυτιμες συμβουλες σας στο κοντινο κοινωνικό και πολιτικό σας περιβάλλον.
Ευχομαι μια ηθική και μετριοπαθή προεκλογική περιοδο με τη συμβολή όλων.

ta kastra είπε...

Giasou re Niko me tis orees apopsis sou, simfono apolitos alla ma8e oti kai to blog edo einai aprosopo ara na giati iparxi i anonimia, na giati piso apo tin maska tis anonimias legode ayta pou legode, Ostoso to erotima mou apo kero parameni, mipos file Niko eisai kai esi piso apo tin anonimia ton diaforon blogs? Ta sxolia dika sas me ka8e epifilaxi.

Yg: File mou Niko xero kala to poso pro8imos kai maximos eisai sta politika dromena to topou mas, ayto to apedixes teleytea me tin zodani sou parousia sti 8esi tou proedrou tou MOS, omos min les tora oti ta blogs anastrefoune to klima kai dimiourgoune apro8imia stous neous na simetexoune sta kina, oloi oi ipopsifioi xeroune kala pia neoleei apo aytous toulaxiston pou apeminan sta Servia einai drastirioi kai fisika pneymatika katartismenoi, giati den tous anazitoune? olous emas mas anazitise kanis kai ipame oxi? alla blepis einai sini8es fenomeno i xrisi pepaleomenon prosopon kai fisika apo ayto prokiptei enas ''anakenismenos'' politikos sindiasmos.
Na giati Niko i neolea adiaforei !!!

Ανώνυμος είπε...

"Με αυτά και με αυτά καλά την έβγαλες σαν ανώνυμος φίλε Νίκο" και τώρα που θες να είσαι στο παιχνίδι θέλεις να μπλοκαριστούν οι ανώνυμοι.
Καλή η άποψη σου για τα σχόλια ανωνύμων αλλά θα έπρεπε να το σκεφτείς πολύ πιο πριν εσύ και όλο το επιτελείο σου του ai-vres, που εκ γεννηθείς είναι στη σφαίρα της ανωνυμίας για να σπιλώνει πρόσωπα και πράγματα για να καθαρίσει το παιχνίδι για της δημοτικές εκλογές.
Βγάλτε πρώτοι, όλοι σας, τις μάσκες γιατί μόνο ζημιά προσφέρετε σε τούτο τον τόπο.
Σας πήρανε όλοι χαμπάρι και ποιος είναι ρόλο σας!!!!!


Εξ ανάγκης
ένας "ανώνυμος"

Το Προφίλ μας