Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Θ. Απατσίδης: Αμετάκλητη κάθοδος με καθαρή εντολή από την κοινωνία

Με τη σημερινή μας δήλωση βάζουμε τέρμα στις σκιαμαχίες και το παρασκήνιο. Με παρρησία και θάρρος βγαίνουμε μπροστά. Βάζουμε τέρμα στα τεχνητά διλήμματα που διχάζουν την κοινωνία. Το κλειστό πολιτικό σύστημα, με τους επαγγελματίες της πολιτικής να ευημερούν την ώρα που η κοινωνία φτωχαίνει, χρεοκόπησε και καταρρέει.
Αλλάζουμε τη γκρίζα εικόνα με την έμπνευση και το πείσμα των νέων ανθρώπων, που βάζουν το μέλλον του τόπου μπροστά από τις προσωπικές στρατηγικές και αδιαφορούν για τα κάθε είδους διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης. Κάνουμε πράξη τη σύνθεση πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και παρασκηνιακές διεργασίες, με βασική αρχή ότι οι δημοτικές εκλογές δεν έχουν στόχο την καταγραφή της όποιας κομματικής επιρροής. Οδηγός μας η καθαρή εντολή από την κοινωνία.

Καταθέτουμε σήμερα την εναλλακτική πρόταση που θα συνεγείρει την κοινωνία, θα εμπνεύσει τη σιγουριά και την εμπιστοσύνη ότι υπάρχει ένας συνδυασμός, ένας ηγέτης, μια ισχυρή ομάδα που μπορούν να πιάσουν δυνατά το τιμόνι, ξέρουν τι να κάνουν και έχουν ανάψει τα φώτα πορείας για να βγούμε από την καταιγίδα.
Η εμπειρία από πρώην δημαρχιακούς θώκους, νομαρχίες και υπουργεία θα ήταν πλεονέκτημα, μόνο αν υπήρχε μια δημιουργική ειλικρινής αξιολόγηση αυτής της εμπειρίας. Η εμπειρία αυτή είναι μειονέκτημα αν σημαίνει καθήλωση σε ατζέντες και ιεραρχίες που έχουν ξεπεραστεί, εθισμό σε προβληματικές πρακτικές και αναπαραγωγή ενός κατεστημένου τρόπου διοίκησης. Η ανακύκλωση των ίδιων προσώπων οδήγησε στη διάβρωση των θεσμών και την κατάρρευση των αξιών.
Όσοι έχουν δοκιμαστεί μέχρι σήμερα οφείλουν απαντήσεις για τους χαμηλούς αναπτυξιακούς δείκτες της περιοχής μας, τα ανεξέλεγκτα ποσοστά ανεργίας και την τραυματική καθημερινότητα που βιώνουμε σήμερα.
Συμβιβάστηκαν με τη λεηλασία του ορυκτού μας πλούτου, έχοντας «ξεχάσει» να διεκδικήσουν την ανταπόδοση.
Δέχονται παθητικά, η πιο βεβαρυμμένη περιβαλλοντικά περιοχή της Ελλάδας, να έχει το λιγότερο πράσινο και να βιώνει δραματικές καταστάσεις στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής προστασίας.
Έδειξαν την υποτέλεια τους αποδεχόμενοι, η πολιορκημένη από ενεργειακούς σταθμούς και ορυχεία Πτολεμαΐδα, να πληρώνει την τηλεθέρμανση σε τιμές πετρελαίου, όταν στο Κερατσίνι είχε προφερθεί δωρεάν με αντάλλαγμα τη λειτουργία μιας μόνο μονάδας.
Αρκέστηκαν να μοιράζουν τα ψίχουλα του Λιγνιτικού Πόρου, που είναι 0,4% του κύκλου εργασιών της ΔΕΗ, τη στιγμή που κάθε άλλη εξορυκτική δραστηριότητα καταβάλλει 5% υπέρ της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μας παραδίδουν ένα Δήμο ανοχύρωτο. Ένα Δήμο μνημείο εγκατάλειψης και αδιαφορίας. Μια αυτοδιοίκηση χωρίς σχέδιο και ιεραρχημένους στόχους. Με μια οικονομία ευάλωτη και εξαρτημένη.
Μας έχουν κλέψει το μόχθο τόσων ετών. Θα τους αφήσουμε να κλέψουν και τα όνειρά μας;
Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες ευκαιρίες. Ξανασχεδιάζουμε τον τόπο που έχουμε επιλέξει να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.
Αλλάζουμε την Πτολεμαΐδα και τα χωριά μας. Με θέσεις στάθμευσης, ποδηλατοδρόμους, χώρους πρασίνου και περιπάτου.
 Αλλάζουμε το μοντέλο διοίκησης. Με διαφάνεια και έλεγχο στις προμήθειες και συμμετοχή του πολίτη στις αποφάσεις.
 Αλλάζουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο. Με την Εορδαία πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. Με την Εορδαία κέντρο εκπαιδευτικής και επιχειρηματικής καινοτομίας.
 Αλλάζουμε την ίδια την κοινωνία. Με μια νέα κουλτούρα αλληλεγγύης, συλλογικότητας και εθελοντισμού, με σεβασμό στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.
Σπάμε το μέτωπο της απραξίας και της εσωστρέφειας και χαράζουμε πορεία προς τα εμπρός. Αναδεικνύουμε τον πιο κρίσιμο πόρο: τους ανθρώπους. Κινητοποιούμε τις παραγωγικές και πνευματικές δυνάμεις του τόπου μας. Τη μεγάλη μας δύναμη. Ενισχύουμε τη μοναδικότητας του τόπου μας και διαμορφώνουμε την αναπτυξιακή του ταυτότητα.
Ένα μήνα πριν, μια πρωτοβουλία νέων ανθρώπων καταθέσαμε την πρότασή μας για ανανέωση προσώπων και αντιλήψεων και ζητήσαμε τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Η πρόταση αυτή απελευθέρωσε τεράστιες κοινωνικές δυνάμεις. Η συνειδητή και αθρόα ανταπόκριση των συμπολιτών μας, επιτάσσει σήμερα το επόμενο βήμα μας. Τη μετουσίωση της πρωτοβουλίας σε συνδυασμό που θα διεκδικήσει το νέο Δήμο Εορδαίας.
Στην γιγαντιαία αυτή προσπάθεια για τη συνολική αναδιάρθρωση και την επανεκκίνηση του Δήμου Εορδαίας, εκφράζω δημόσια την αμετάκλητη απόφαση μου να αφιερώσω όλες τις δυνάμεις μου ως υποψήφιος Δήμαρχος, πλαισιωμένος από νέους, άφθαρτους και δημιουργικούς συνεργάτες.
Ξεκινάμε μια νέα δημιουργική περίοδο δράσης που θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 30 Αυγούστου με την επίσημη διακήρυξη των προγραμματικών αρχών και την παρουσίαση των προσώπων που στελεχώνουν το συνδυασμό μας.
Τώρα είναι η ώρα της αλλαγής.
Ισχυρή Εορδαία με πολίτες μακράς διάρκειας.
Καθαρές σχέσεις, καθαρές συνειδήσεις, ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΚΡΑΞΙΜΑΤΑ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ;ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με την παραπάνω δήλωση. Οι κλέφτες του μόχθου μας και των ονείρων μας πρέπει να πάνε σπίτια τους. Και τα χρίσματα να πεταχτούν στον κάλαθο των αχρήστων.

Ανώνυμος είπε...

Σωστά στρεφεται εναντιον του Λωτιδη (για εμπειρία υπουργείων) διοτι καποιοι δεν του ειπαν του Λωτιδη οτι ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Μας κουρασε. Νέοι άνθρωποι παντού μπροστά από όλα τα κόμματα.

Ανώνυμος είπε...

Έντιμοι άνθρωποι παντού! Το νέοι από μόνο του δεν λέει τίποτε. Ή μάλλον ως γενικότητα λέει "αν εγώ κάνω κουμάντο, τότε όλα θα γίνονται σωστά!!!" Λένε όμως τίποτε διαφορετικό απο όσους μέχρι σήμερα ασκήσαν εξουσία;

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑ:
[Λεξικό Τριανταφυλλίδη]
αμετροέπεια η [ametroépia] Ο27 : έλλειψη μέτρου στα λόγια από άποψη ποσοτική (πρβ. φλυαρία) ή ποιοτική (πρβ. μεγαλορρημοσύνη)
Ο τέλειος συγκερασμός της φλυαρίας+μεγαλορρημοσύνης του ΑΞΙΟΥ λογογράφου που χρησιμοποιούσε , εδώ και 21 χρόνια που πολιτεύεται,ο Λ.Λωτίδης.
Τώρα ανακάλυψε,μετά απο 20 χρόνια,<>;;;;;;Τόσα χρόνια συνδιανομεύς και συνδιαχειριστής της δοτής ΕΞΟΥΣΙΑΣ απο τον Βουλευτη-ΥΠΟΥΡΓΟ δεν ήταν;;;;;;;;;;
Ξέχασε το προσωνύμιο με το οποίο τον αποκαλούσε ο λαός της ΕΟΡΔΑΙΑΣ;;;;;;;;;
Ας το ξαναθυμηθεί,αν ποτέ ξεχνιέται κάτι τέτοιο:"TO ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΛΩΤΙΔΗ"
Όσες φορές στην Ιστορία το παρασκήνιο επιχείρησε να εμφανιστεί στο προσκήνιο ζημιώθηκε και το θέατρο και οι θεατές.
Τόση λίγη ιστορική μνήμη διαθέτει,ελπίζω, ο πολύπαθος λαός της ΕΟΡΔΑΙΑΣ.
Και κλείνω με παράφραση του ακροτελευταίου μηνύματος:
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ.-

Το Προφίλ μας