Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Πολυξένη Ζαχαριάδου: Μια μεγάλη ευεργέτιδα για τον Δήμο Βελβεντού, για τον αθλητισμό, για τη νεολαία

Με σχετική επιστολή που κατέθεσε στις 8/7/2010 η συνταξιούχος Οφθαλμίατρος από τη Θεσσαλονίκη κα Άννα Θεοφυλάκτου, στο Δήμο μας και πρωτοκολλήθηκε ως εισερχόμενη με αριθμό πρωτοκόλλου 3272/8-7-2010 μας γνωστοποίησε ότι προσφέρει ως δωρεά στο Δήμο Βελβεντού το ποσό των τετρακοσίων ενενήντα εννιά χιλιάδων ευρώ (499.000 €) στην μνήμη της επιστήθιας φίλης της Πολυξένης Α. Ζαχαριάδου έχοντας υπόψη την μεγάλη αγάπη που έτρεφε για το Βελβεντό, που ήταν και γενέτειρά της και παράλληλα ορίζει σχετικό σκοπό.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:
ΘΕΜΑ: «Δωρεά ποσού στο Δήμο Βελβεντού»
Κύριε Δήμαρχε, Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Με την παρούσα μου επιστολή σας γνωρίζω ότι προσφέρω ως δωρεά στο Δήμο σας το ποσό των τετρακοσίων ενενήντα εννιά χιλιάδων ευρώ (499.000,00 €) στην μνήμη της επιστήθιας φίλης μου Πολυξένης Α. Ζαχαριάδου έχοντας υπόψη την μεγάλη αγάπη που έτρεφε για το Βελβεντό, που ήταν και γενέτειρά της.
Το παραπάνω ποσό παρακαλώ να κατατεθεί σε ξεχωριστό λογαριασμό του δήμου σας, ανεξάρτητο των άλλων καταθέσεών σας και να διατεθεί αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Κολυμβητηρίου Αθλητικού Κέντρου Βελβεντού». Με το έργο αυτό θεωρώ ότι η γενέτειρα της φίλης μου αποκτά έναν οργανωμένο υγρό στίβο, ο οποίος μπορεί να αξιοποιηθεί από τους πολίτες του Βελβεντού και κυρίως από τη νεολαία. Ειδικά για τη νέα γενιά θα αποτελέσει   σημαντική υποδομή για ενασχόληση με τον αθλητισμό, κρατώντας την μακριά από τις σύγχρονες μάστιγες που την αποπροσανατολίζουν από το δημιουργική πορεία στη ζωή της.

Επειδή το Κολυμβητήριο θα εντάσσεται ως υποδομή στο ήδη οργανωμένο αθλητικό σας κέντρο εκτιμώ ότι στο μέλλον θα εξυπηρετηθούν πολλές και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις για το Βελβεντό αλλά και ολόκληρη την περιοχή.
Εφόσον εσείς και το Δημοτικό Συμβούλιο συμφωνείτε θα ήθελα να ονομαστεί ΖΑΧΑΡΙΑΔΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ στη μνήμη όλης της οικογένειας του αείμνηστου Προέδρου Αντωνίου Ζαχαριάδη και πατρός της φίλης μου Πολυξένης.
Μετά από αυτά παρακαλώ να μου κοινοποιήσετε την πράξη αποδοχής της δωρεάς μου από το Δήμο σας και να μου επιδώσετε απλό φωτοαντίγραφο του ειδικού λογαριασμού που θα κατατεθεί το ποσόν της δωρεάς μου.
Άννα Θεοφυλάκτου
συντ. Οφθαλμίατρος
Σοφοκλέους 4,   546 33 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Η επιστολή συζητήθηκε ήδη στη Δημαρχιακή Επιτροπή και ελήφθη η 88/2010 ομόφωνη απόφαση περί κατ’’ αρχήν αποδοχής του ποσού και εξουσιοδοτήθηκε ο Δήμαρχος για τα περαιτέρω. Ήδη στις 9  Ιουλίου 2010 ο Δήμαρχος μετέβη στη Θεσσαλονίκη και έλαβε σε επιταγή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου το ποσό των 499.000 ευρώ.
Επίσης στις 20/7/2010 συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να προσδοθεί μεγαλύτερη σπουδαιότητα στην εν λόγω δωρεά και να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος για το άνοιγμα Λογαριασμού στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Όπως φαίνεται από τα ανωτέρω αναφερθέντα στην επιστολή της κ. Θεοφυλάκτου και στην 88/2010 απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής  η δωρεά κρίνεται πολλαπλά ωφέλιμη για το Δήμο Βελβεντού, αφού θα αξιοποιηθεί άμεσα, διότι υπάρχει ήδη η ετοιμότητα με ώριμη και εγκεκριμένη μελέτη  για την κατασκευή Κολυμβητηρίου στο Αθλητικό Κέντρο Βελβεντού.
Μετά από αυτά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τα εξής:
1. Να κάνει αποδοχή της συγκεκριμένης δωρεάς για τον σκοπό που τίθεται από την δωρήτρια και να εκφράσει τα ειλικρινή του ευχαριστήρια για την μεγάλη ευεργεσία.
2. Να ανοιχτεί ιδιαίτερος λογαριασμός στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και να οριστεί ότι το ποσό της δωρεάς θα αφορά αποκλειστικά την πληρωμή μέρους της δαπάνης για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ»
3. Να ονομαστεί το Κολυμβητήριο «ΖΑΧΑΡΙΑΔΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ» στην μνήμη όλης της οικογένειας του αείμνηστου Προέδρου της τ. Κοινότητας Βελβεντού Αντωνίου Ζαχαριάδη, μέλος της οποίας ήταν η επιστήθια φίλη της δωρήτριας κ. Άννας Θεοφυλάκτου. Να αναρτηθεί στην μετόπη του κτιρίου, μετά την αποπεράτωσή του, ειδική επιγραφή με την ονομασία «ΖΑΧΑΡΙΑΔΕΙΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ».
4. Να οργανωθεί μνημόσυνο και εκδήλωση προς τιμήν της οικογένειας Ζαχαριάδη μετά τη θεμελίωση του Κολυμβητηρίου που εκτιμάται ότι θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών δημοπράτησής του ως έργου. Να επιδοθεί το Δημόσημο του Βελβεντού στην πλησιέστερη των συγγενών της οικογένειας Ζαχαριάδη κ. Μαριάνθη σύζυγο Πέτρου Μελά, κάτοικο Αθήνας και να  απονεμηθεί αναμνηστική πλακέτα και το Δημόσημο του Βελβεντού στην κ. Άννα Θεοφυλάκτου.
5. Να αναγιγνώσκονται τα ονόματα της οικογένειας Ζαχαριάδη στο ετήσιο μνημόσυνο των ευεργετών και δωρητών του Βελβεντού στην ειδική τελετή που γίνεται την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

elpizo afta ta xrimata na min mporoun na ta valoun sto xeri oi serviwtes giati merikoi arxisan na glifontai........

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.
ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΑΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΕΛΑΗΔΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ, Η ΕΠΙΤΑΓΗ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕ ΜΙΣΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.
Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ;
ΕΝΑ ΕΣΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΕΙΧΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΤΕ ΑΚΟΜΑ. ΠΟΥ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

proklisi stis meres mas na akougontai ayta ta posa dwreas oatn o allos den exei na faei , kai malista gia ena kolimvitirio gia gia to gerasmeno velvento (ilikiaka).

Ανώνυμος είπε...

6.38 mh stenaxoriesai kai poly giati ta lefta den tha pane xamena ayto einai sigoyro.

an den exoyme neoys tha fernoyme omades gia proponhseis gia na to noikiazoyme kiolas.
episis an den erxontai omades tha paroyme xoma apo to mprava kai tha kanoyme laspoloytra gia toys geroys mas.

gia ena na eisai sigoyros pantos den tha ta faei kanenas kariolis politikos!!!!

Ανώνυμος είπε...

GERASMENH EINAI ELPIDA STOYS POLITES TON SERBION.
EMEIS EDO PAME KALA.

Ανώνυμος είπε...

4:53 tha sas strwsoume kai esas, telos se ayta pou xerate mexri twra giati apo tin diaploki kai ton topikismo pou sas diakatexei mallon zousate se allo kosmo , telos ta politika rousfetia pou sas stirizan mexri twra.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 10:14 το "tha sas strwsoume" σαν προεκλογική ομιλία ακούγεται. Και δεν είναι καθόλου δελεαστική. Από πότε δωρεά=πολιτικό ρουσφέτι??????

Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Λ.Σ., το «tha sas strwsoume kai esas» δεν παραπέμπει σε προεκλογική ομιλία αλλά σε άλλα χρόνια, παλιά, μαύρα. Μάλλον ο «κλόουν» των 4:53 νομίζει ότι θα έρθουν ξανά τα χρόνια που «βασίλευε» αυτός και οι «φίλοι» του οι ταγματασφαλίτες.
(Γιατί αν υποψιαστώ ότι αυτό το έγραψε νεαρός ………….)

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΦΙΛΕ Λ. Σ. ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΙΣΙΩΜΑ. ΑΜ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΩΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΔΙΑΠΛΟΚΗ. ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΤΕΜΠΕΛΙΑ ΤΟΥΣ;

Ανώνυμος είπε...

Έχει πλάκα να κοιτάς το παρελθόν.Τι λες τώρα ΛΣ που πήγαν τα λεφτά της δωρεάς;Κρίμα που ο ηθικός αυτουργός έβγαλε την νεολαία στα κεραμίδια και τώρα τους πήρε και την σκάλα.
Αι-βρες βάλε το θέμα ξανά να παίξει.Τα γραπτά μένουν δυστυχώς για κάποιους.

ΠΠ τώρα τι λες για τα 150000 ευρώ;Μήπως έγιναν συντριβανάκι στην είσοδο του Βελβεντού.

Λαμόγια ε λαμόγια....

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πως οι 500.000 έγιναν 350.000. Και γι' αυτό κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί η αντιπολίτευση δεν κάνει μήνυση μιας και εξαπατήθηκε και ψήφισε ομόφωνα κάτι που δεν μπορούσε να ψηφίσει;Ax καημένο Βελβεντό!!!!

Ανώνυμος είπε...

To τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια της Κοζάνης:Ο Kουταβάς ρωτάει λέει από εδώ και από εκεί για να βρει που πήγαν οι 150.000$ της κληρονομιάς Ζαχαριάδου...

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τα γραπτά που μένουν, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου 11:22 / 17-11-11, γιατί την άποψή σου περί «κεραμιδιών» και «σκάλας» την διατύπωσες (και μάλιστα γραπτώς) στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, αυτό που θα ήθελα να απαντηθεί από εσένα όμως κ. λαζα…τη είναι άλλο, τι προβλέπει άραγε ο περιβόητος Καλλικράτης για τους αυτοδιοικητικούς σαν και εσένα που επιδίδονται σε «ασκήσεις πληκτρολογίου» σε ανώνυμα σχόλια και κείμενα με τέτοιο περιεχόμενο;
Στη θέση σου θα ανησυχούσα πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Υ.Γ. με την έκφραση «λαμόγια» πού απευθύνεσαι; Ελπίζω όχι στον Λ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

1:09 Φεφέκα μάλλον το πολύ ξενύχτι στο πληκτρολόγιο σε έχει ξεκουτιάνει τελείως.Κοίτα επιτέλους το χωριό στα μάτια και όχι στην τσέπη σου.Είσαι ο ηθικός αυτουργός όλης αυτής της κατάστασης.Οσο πιο γρήγορα καταλάβεις το λάθος σου τόσο πιο γρήγορα το Βελβεντό θα βρει το δρόμο του.

Ανώνυμος είπε...

Καλά κανένας εισαγγελέας δεν υπάρχει!!!!Τέτοιο μπουρδέλο είμαστε σαν κράτος και δεν πάει τίποτα μπροστά!!!Κάποιος κλέβει 1 ευρώ και πάει φυλακή και άλλος "κλέβει" 150.000 και του κάνουν γαργάρες!!!Ετσι δεν είναι ΠΠ;

Ανώνυμος είπε...

Ο κατάλογος
Η «μαύρη λίστα» του ΣΔΟΕ περιλαμβάνει 30 πρώην υπουργούς και βουλευτές και 100 στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως δημάρχους, αντιδημάρχους, νομάρχες και περιφερειάρχες. Φιγουράρουν ονόματα πολιτικών που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη για υποθέσεις σκανδάλων, παράνομου πλουτισμού και φοροδιαφυγής, αλλά και άλλα πολιτικά πρόσωπα που δεν είχαν εμπλακεί σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον κατάλογο με τους υπόπτους για παράνομο πλουτισμό πολιτικούς προστίθενται και άλλα πρόσωπα με βάση νέες πληροφορίες ή καταγγελίες που καταφθάνουν στις ελεγκτικές αρχές. Την ίδια ώρα, πέραν των πρώην βουλευτών και υπουργών καθώς και δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, στο μάτι του ΣΔΟΕ έχουν μπει και στελέχη της δημόσιας διοίκησης όπως γενικοί και ειδικοί γραμματείς, σύμβουλοι υπουργών κ.ά.

Ο χρυσός κύριος υφυπουργός…
Βρήκαν μαύρο χρήμα σε λογαριασμούς

Μεταξύ των πολιτικών στη «μαύρη λίστα» είναι και ένας πρώην υφυπουργός, που ελέγχεται για παράνομο πλουτισμό και αξιόποινες πράξεις, καθώς οι τραπεζικές του καταθέσεις είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματα. Ο έλεγχος για το συγκεκριμένο πρόσωπο αφορά τις φορολογικές δηλώσεις την περίοδο 2000-2012 καθώς και τις δηλώσεις στοιχείων ακίνητης περιουσίας με βάση το έντυπο Ε9.

Το Real estate
Για άλλο πολιτικό η περιουσιακή του κατάσταση, όπως προέκυψε από τους ελέγχους, απέχει παρασάγγας από την εικόνα που εμφανίζει στην εφορία, καθώς διαπιστώθηκε ότι τα τελευταία χρόνια έχει δαπανήσει μεγάλα ποσά για την αγορά πολυτελών κατοικιών σε νησιά. Ακόμα τρία πολιτικά πρόσωπα έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αγόρασαν βίλες, σκάφη αναψυχής και πολυτελή αυτοκίνητα.

Για δύο πρώην υπουργούς που περιλαμβάνονται στη λίστα, το ΣΔΟΕ προχώρησε πρόσφατα σε άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών καθώς ανίχνευσε διακίνηση «μαύρου χρήματος».

Το Προφίλ μας