Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Πληθαίνουν τα «γαλάζια» αντάρτικα στη Βόρεια Ελλάδα

από τον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ της Κυριακής
Μπροστά σε πληθώρα ανεξάρτητων υποψηφίων θα βρεθεί, όπως όλα δείχνουν, η ΝΔ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Κάθε νέα ανακοίνωση της Ρηγίλλης προκαλεί καινούργιους πονοκεφάλους στα υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος, που γίνονται αποδέκτες συνεχών παραπόνων για τις επιλογές που γίνονται. 


Οι περισσότερες βολές κατευθύνονται προς το γραμματέα Αυτοδιοίκησης Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος, σύμφωνα με τους επικριτές του, έχει δημιουργήσει πολλές αντιπαλότητες, καθώς -όπως ακούστηκε χαρακτηριστικά- «υποσχέθηκε περισσότερα από όσα μπορούσε να εκπληρώσει».
Οπως εκτιμάται, δύο είναι οι λόγοι που δημιουργούν εντάσεις. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο «Καλλικράτης» έχει μειώσει σημαντικά τα διοικητικά πόστα και ότι οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι. Ο δεύτερος οφείλεται στα εσωτερικά προβλήματα της ΝΔ: τα στελέχη που έχουν αναδειχτεί επί ηγεσίας Αντώνη Σαμαρά αισθάνονται ότι μένουν εκτός νυμφώνος, καθώς θεωρούν ότι το παιχνίδι γίνεται είτε από τους βουλευτές και τους πρώην βουλευτές είτε από τους αυτοδιοικητικούς (δήμαρχοι ή νομάρχες) που προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επιβιώσουν και στον «Καλλικράτη».
Τα αντάρτικα
Μέχρι στιγμής η ΝΔ έχει ανακοινώσει τους εκλεκτούς της σε 25 δήμους της Βόρειας Ελλάδας. Πού θα έχουμε αντάρτικα; Στη Φλώρινα, όπου ο εκλεκτός της ΝΔ είναι ο σημερινός νομάρχης Γιάννης Βοσκόπουλος, αλλά να είναι υποψήφιος επιθυμεί και ο σημερινός δήμαρχος Στέφανος Παπαναστασίου, στην Κοζάνη όπου η υποψηφιότητα της Αννας Νανοπούλου δε δημιούργησε ρίγη ικανοποίησης στα τοπικά στελέχη, καθώς θα είναι η τρίτη φορά που κατεβαίνει υποψήφια δήμαρχος.
Ετσι απειλούνται αντάρτικα από τους πρώην προέδρους των ΝΟΔΕ Γιώργο Τοπαλίδη και Κώστα Πουτακίδη, αλλά και από τον πρώην υπουργό Νίκο Τσιαρτσιώνη. 
Στις Σέρρες ο εκλεκτός της ΝΔ είναι ο Θόδωρος Μηλίδης, αλλά ήδη άλλοι δύο «γαλάζιοι» (Στάθης Πανταζής και Κώστας Σίμογλου) έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι. Αντάρτικο απειλεί να κάνει στο δήμο Εορδαίας και η δήμαρχος Μουρικίου, Βίκη Βρυζίδου, που αμφισβητεί την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος, που είναι ο δήμαρχος Πτολεμαΐδας Γρηγόρης Τσιούμαρης.
Στη Χαλκιδική
Προβλήματα υπάρχουν και στο δήμο Πολυγύρου. Εδώ η άρνηση του νομάρχη Χαλκιδικής Στέργιου Ζωγράφου να μπει στο συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη οδήγησε τη Ρηγίλλης στην απόφαση να τον ορίσει υποψήφιο του κόμματος στο δήμο Πολύγυρου, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του σημερινού «γαλάζιου» δημάρχου, Θωμά Καπλάνη. Το ίδιο σκηνικό ενδέχεται να υπάρξει και στο δήμο Σιθωνίας: εκεί ο εκλεκτός της ΝΔ λέγεται Γιάννης Τζίτζιος, ενώ ο πρώην βουλευτής Βαρσάμης Γιοβανούδας ετοιμάζει συνδυασμό.
Στην Ανατολική Μακεδονία
Μεγάλες αντιπαλότητες παρατηρούνται και στην Ανατολική Μακεδονία. Στο δήμο Δράμας η ΝΔ στηρίζει το σημερινό δήμαρχο Θωμά Μαργαρίτη, ενώ υποψήφιος θα είναι και ο σημερινός «γαλάζιος» νομάρχης Δράμας Κώστας Ευμοιρίδης. Στην Καβάλα ο εκλεκτός της ΝΔ είναι ο σημερινός νομάρχης Θόδωρος Καλλιοντζής, ενώ «παρών» δηλώνει και ο Στάθης Εριφυλλίδης, αλλά και ο δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαλταμπασίδης.
Στην Πιερία
Αντάρτικα θα υπάρξουν και στους δήμους Δίου-Ολύμπου και Πύδνας-Κολινδρού στην Πιερία. Στον πρώτο θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Δημόπουλος, που πήρε το χρίσμα, αλλά και ο σημερινός δήμαρχος Λιτοχώρου Σάκης Τσιοφοδήμος, που μέχρι την τελευταία στιγμή έπαιρνε διαβεβαιώσεις από τη Ρηγίλλης ότι θα είναι ο εκλεκτός. Στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Βαγγέλης Πολύζος (ανακοινώθηκε επίσημα), αλλά και ο σημερινός δήμαρχος Αιγινίου Βασίλης Κοντός


24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

re topalidi katse sta avga sou thes kai antartiko...

Ανώνυμος είπε...

ΝΔ στο δήμο Κοζάνης με Νανοπούλου και ΠΑΣΟΚ στα Σέρβια με Κωνσταντόπουλο

Η Νανοπούλου έχει ήδη τη στήριξη των περισσότερων γαλαζιων διεκδικητών(κάποιων δημοσιώς πχ Σανίδης στο kozan.gr και έρχονται κι αλλοι) κι αυτό τις επόμενες μέρες θα δημοσιευθεί και επισήμως. Επίσης έχει φρέσκο ψηφοδέλτιο και τώρα χρειάζεται βίσμα για να μπει κανείς στο συνδιασμό.

Η Κοζανίτικη Ενότητα έχει 20ετή φθορά και δέχεταιοργανωμένη αποχώρηση Τασας Σιώμου με τους οικολόγους και την υποτονικότητα του Λάζαρου Μαλούτα

Τα Σέρβια δεν χρειάζονται καμια αναλυση, η απο μηχανής θεοι ανήκουν στις τραγωδίες. Τα Σέρβια ήδη ξέρουν πως έχουν ήδη Δήμαρχο και λέγεται Κωνσταντόπουλος

Ανώνυμος είπε...

O TOPALIDIS IDI EPEXERGAZETAI KALES PROTASEIS POY DEXETAI ME PROOPTIKI...ALLA GIA GINEI AYTO PREPEI NA VGEI SYMVOULOS KAI DEN TO KOVW.....

Ανώνυμος είπε...

Ας έρθει κανένας και στα Σέρβια ρε παιδιά .

Ανώνυμος είπε...

ta etroges tosa xronia apo to tei tompalidi kai tora i aplistia sou dn exei xortasei akoma pou thes na dimiourgiseis kai provlima... oust lamogio apo tin poli mas kateva stin athina na kaneis politiki kariera an sou vastaei..

Ανώνυμος είπε...

Topalidi katevase psifodeltio na gelasoume ligo:))))))))))

Ανώνυμος είπε...

Σιγά το στέλεχος( Σανίδης) που στηρίζει την δις αποτυχημένη ....... δεν βαρεθηκατε ρε να γλύφετε την πλέμπα απο το πρωί μέχρι το βράδυ;

Ανώνυμος είπε...

... δεν ξέρω γιατί επιλέξατε την φωτογραφία της κ. Βρυζίδου για το ποστ αυτό, αλλά νομίζω ότι ήταν η μόνη που άξιζε το χρίσμα της Ν.Δ. στην Εορδαία. Όσοι θυμάστε την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών, θα θυμάστε ότι ήταν από τις λίγες που στα τηλεοπτικά πάνελ στήριζαν το έργο της Νέας Δημοκρατίας και του Καραμανλή. Δεν ξέρω αν τελικά κάνει αντάρτικο εναντίον των αποφάσεων Σαμαρά, αλλά μπορεί να πληρώνει και την στήριξη στη Νέα Δημοκρατία και την πολιτική Καραμανλή. Γιατί αν δεν υπάρχει διάθεση εκδικητικότητας, θα πρέπει να αποτελεί μια πολύ σημαντική υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης!
Μ.Δ.

Ανώνυμος είπε...

αραγε ποσο ακομα θα συνεχισει η Ν.Δ. να πληγωνει τα γαλαζια παιδια της?

ai-vreS είπε...

Φίλε ΜΔ ακριβώς γι' αυτό. Αξιόλογο στέλεχος της ΝΔ, δραστήρια γυναίκα, δημοφιλής από ότι ακούμε και άλλα πολλά.

Ανώνυμος είπε...

@3.49 se poia paidia anaferesai?

Ανώνυμος είπε...

nanopoulou apo tin prwti kuriaki

Ανώνυμος είπε...

EINAI XWRIS AMFIVOLIA I XRONIA TWN GYNAIKWN ME VRYZIDOU KAI NANOPOULOU
AXIOLOGA STELEXI ME MEGALI EMPEIRIA STIN AYTODIOIKISI

Ανώνυμος είπε...

ai vres simfona me asfaleis plirofories tha exoume sigoura ena adartiko sto dimo kozanis.... des poios to eixe anakoinosei protos kai tha katalaveis

Ανώνυμος είπε...

Όταν πριν από μερικούς μήνες , μετά το εκλογικό «Βατερλώ» του Οκτωβρίου, χιλιάδες νεοδημοκράτες περίμεναν υπομονετικά στην ουρά για να ψηφίσουν το νέο αρχηγό, γράφει σε άρθρο του ο Διευθυντής του «ΕΤ» Γιάννης Μιχελάκης, σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους ότι κάποια στελέχη που βαυκαλίζονται ότι «αυτά είναι η ΝΔ» θα τους τιμωρούσαν για το … «λάθος» τους να ψηφίσουν για πρόεδρο τον Αντώνη Σαμαρά.

Θα θυμάστε ότι στην πλειοψηφία τους οι βουλευτές της ΝΔ είχαν στηρίξει την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη . Θα θυμάστε , επίσης, ότι και τα κομματικά στελέχη στην πλειονότητά τους είχαν ταχθεί υπέρ της τέως υπουργού Εξωτερικών. Για τις δημοσκοπήσεις ας μην κουβεντιάσουμε…

Όμως , όλοι αυτοί λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί τελικά , ο λαός επέλεξε την αντισυστημική υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά.

Οι βουλευτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία , αλλά και τα περισσότερα στελέχη όχι μόνο σεβάστηκαν τη λαϊκή εντολή αλλά και συντάχθηκαν με τη νέα ηγεσία.

Κάποιοι , λίγοι, όμως απλώς λούφαξαν και περίμεναν την ευκαιρία για ένα δεύτερο γύρο. Ένα δεύτερο γύρο όπου η νέα «μάχη» δεν θα δινόταν με τους όρους της προηγούμενης αναμέτρησης, αλλά με συνθήκες αντάρτικου. Και χρονικά η καταλληλότερη στιγμή θα ήταν η περίοδος πριν από αυτήν των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται στη μέγκενη του μνημονίου , αυτή η ιδιότυπη «5η φάλαγγα» επιλέγει να εφαρμόζει το μαρτύριο της σταγόνας , προσπαθώντας από τη μία να εμφανίσει το κόμμα σπαρασσόμενο και διαλυμένο και από την άλλη να δίνει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να καλύπτει επικοινωνιακά τα σκληρά μέτρα που παίρνει με τα εσωκομματικά προβλήματα της ΝΔ.

Για παράδειγμα, ο κ. Μαρκογιαννάκης επέλεξε να «χτυπήσει» όταν η κυβέρνηση έφερνε το μνημόνιο Νο2. Η κυρία Παπαδημητρίου «θυμήθηκε» να διαφωνήσει με τη Ρηγίλλης την ώρα που φουντώνει η αντίδραση των παραγόντων της αγοράς στις επιταγές της τρόικας και δικαιώνεται η πολιτική του Αντώνη Σαμαρά κατά του ληστρικού μνημονίου σε βαθμό που έχει αρχίσει να γίνεται συζήτηση αλλαγής όρων που θέτει η τρόικα και στους κόλπους της κυβέρνησης.

Πάντως , άλλη ήταν η βούληση των οπαδών της ΝΔ έτσι όπως εκφράστηκε στην εσωκομματική εκλογή. Το σχέδιο υπονόμευσης που έχει αρχίσει εδώ και λίγο καιρό να εξυφαίνεται είναι κόντρα στη θέλησή τους.

Άλλη ΝΔ ζητούσαν οι ψηφοφόροι της παράταξης όταν ψήφιζαν μαζικά και δυναμικά. Άλλο μήνυμα έστελναν αυτές οι 800.000 στους παλαιοκομματικούς δεινόσαυρους που έφεραν την παράταξη στη σημερινή τραγική της θέση.
Αυτό το μήνυμα , βέβαια, ήταν αντίθετο με τις φιλοδοξίες κάποιων που όπως είπε και ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας «κινούν με τηλεκοντρόλ σαν στρατιωτάκια βουλευτές της ΝΔ», υπονοώντας την κ. Μπακογιάννη.

Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα υπάρξουν και άλλες υπονομευτικές κινήσεις. Στόχος η εκλογική αποδυνάμωση της ΝΔ για να μπορέσουν να αμφισβητήσουν τον Αντώνη Σαμαρά , να υπονομεύσουν στην πράξη την εντολή για αλλαγή που έδωσαν οι χιλιάδες νεοδημοκράτες στο νέο πρόεδρο, να επιστρέψει η ΝΔ στην οικογενειοκρατία και τον παλαιοκομματικό καρεκλοκενταυρισμό και κυρίως να μπορέσει το κατεστημένο εντός και εκτός συνόρων να ελέγξει την πολιτική ζωή του τόπου και να επιβάλει τα σχέδια που απορρέουν από το προδοτικό μνημόνιο.

Ήδη μεθοδεύεται η χρεοκοπία των μεγαλυτέρων ιδιωτικών επιχειρήσεων για να ξεπουληθούν φθηνά στους ξένους , ενώ είναι έτοιμοι να δώσουν έναντι πινακίου φακής τις τράπεζες, αφελληνίζοντας το πιστωτικό σύστημα.
Την ίδια ώρα , η μια μετά την άλλη , οι επιχειρήσεις ή βάζουν λουκέτο ή μεταναστεύουν δημιουργώντας στρατιές ανέργων.

Όμως , όλα αυτά τα δεινά που βιώνουμε όλοι δεν φαίνεται να συγκινούν ανθρώπους σαν την κ. Ελσα Παπαδημητρίου και τον κ. Χ. Μαρκογιαννάκη.

Ίσως γιατί τα θέματα αυτά δεν τα έχουν αξιολογήσει ότι θα πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην πολιτική τους ατζέντα….

Ή ίσως γιατί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία…

Ή ίσως γιατί ….μπορεί να ισχύουν και τα δύο !

Ανώνυμος είπε...

stin kozani den exei adartiko MHN DHMIOURGEITE ENTYPWSEIS

ai-vreS είπε...

"Εμείς" δημιουργούμε εντυπώσεις;;;;;

Ανώνυμος είπε...

@12.02 enas apo tous diekdikites tou xrismatos eixe spefsei na anakoinosei tin ipopsifiotita tou... telika gia kaki tou tixi kai eftixos gia mas dn to pire kai tora apeilei theous kai daimones... aivres epivevaiose me an ksereis kai esi kati...

Ανώνυμος είπε...

stin periptwsi tis kozanis den tha iparxei antartiko

ai-vreS είπε...

:-) Επιβεβαιώνουμε, επιβεβαιώνουμε... απειλεί και με αποχώρηση και τέτοια...

Ανώνυμος είπε...

Oi mexri prwtinos agnwstoi diekdikites den einai ikanoi na sygkedrwsoun psifodeltio oute na kataferoun pligma stin popsifiotita ths Nanopoulou

Einai adiamfisviti i yperoxh ths kai polloi an8rwpoi tou Pasok exoun ekfrasei ti sumpatheia tous, as kanoume ligi ypomoni

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ

Ανώνυμος είπε...

ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ ΓΚΑΣΗΣ ΣΤΟ ΒΟΙΟ

ΒΑΛΤΕ ΚΑΙ ΧΤΑΠΟΔΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Ανώνυμος είπε...

χαχα, ωραίος με το χταπόδι,
η εορδαία για πρώτη φορά μετά τα αρχαία χρόνια θα επανέλθει με γυναίκα δήμαρχο.

Το Προφίλ μας