Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Μνησιπήμων πόνος


Του Γρηγόρη Κοντού
Φαντάζει σα να πέρασε λίγος χρόνος, μα πάνε ήδη πέντε χρόνια από εκείνη τη μέρα. Ο εμπρησμός, όπως τεκμαίρεται από τις επίσημες αναφορές, του Αγίου Γεωργίου, πολιούχου της Αιανής, καταγράφηκε ως μια θλιβερή μέρα για την κοινωνία της Αιανής. Μέχρι τώρα, και δόξα τω  θεώ, κατασκευάστηκε ο νέος ναός Αγ. Γεωργίου, που  κάλυψε τις λατρευτικές και κοινωνικές ανάγκες. Όμως η πληγή στο κοινωνικό σώμα της Αιανής ψηλαφείται ακόμα…
Η ιστορία απέδειξε ότι κάθε κοινωνία δομείται γύρω από το ιερό της κέντρο. Αν θέλεις να απομειώσεις τη δύναμη ενός πολιτισμού, κατάστρεψε το ιερό του κέντρο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι διώκτες του χριστιανισμού στα πρώτα χρόνια του, εκτός των βασανιστηρίων στους πιστούς του, κατέστρεφαν και τους ναούς του. Το ίδιο έκαναν και οι Ρωμαίοι. Οι κατακτητές του Γ΄ Ράιχ για αντίποινα στους Έλληνες αγωνιστές έκαιγαν τα σχολεία και τις ορθόδοξες εκκλησιές μας.
Η λαϊκή ευαισθησία τότε αποτύπωσε ορισμένως ποιητικά αυτή την οδυνηρή εμπειρία:  «λαμπάδιασες Αη-Γιώργη μου/κάψανε το ναό σου/ τώρα δεν έχεις πού να πας/ εσύ και τ’ άλογό σου». Η κοινωνία μας κρατάει στη συλλογική της μνήμη αυτό το γεγονός. Γνωρίζει με θετικό τρόπο να κοιτάζει το μπροστά. Γυρίζει όμως το βλέμμα της μνήμης της και στο πίσω.  Η συνείδηση του κόσμου δεν παζαρεύεται, ούτε το αίσθημα του δικαίου  εκποιείται. Ας όψονται λοιπόν εις ον… ενέπρησαν.
Κάποτε μιλάμε και με τη σιωπή. Επειδή όμως πολλές φορές η σιωπή δεν μεταφράζεται ή κινδυνεύει να παραποιηθεί, ας ακουστεί η φωνή της συνείδησης. Μέχρι να υπάρξει συνείδηση της φωνής μας…

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αφού οι Γερμανοί δεν πείραξαν το Δημοτικό και τον Αϊ -Γιώργη Αιανής, πώς βγαίνει το συμπέρασμα ότι έκαιγαν "τα σχολεία και τις ορθόδοξες εκκλησιές μας";

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 8:23 π.μ. πολύ ανιστόρητος είσαι, τι κάθεσαι και σχολιάζεις για κάτι που δε γνωρίζεις .

Ανώνυμος είπε...

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΟΜΕΙΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ........ΣΥΝΦΩΝΟ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ..ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΜΕΙΩΣΕΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ...ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ .ΓΙΑΤΙ Η ΑΙΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ .(ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟ ΠΗΡΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.)

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ 12.24. ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΒΕΕΛΒΕΝΤΟΥ. ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΧΑΛΑΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΝΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΛΑΙΛΑΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΙΑΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ...ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΚΑΝΑ ΔΥΟ,,,,,,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΓΡΑΨΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ,,ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ,,ΠΟΝΤΑΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΕΣΤΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΠΙΣΤΩΝ

γιωργος π.φτακας.αιανη είπε...

προς 6:44.μπορεις να γινεις πιο σαφης;ο εμπρησμος ενος ναου επειτα απο τοσο βαθεια μιση και παθη(μικρες κοινωνιες,μεγαλα παθη...) που σημειωτεον εκανε εξαλλους και τους πιο ουδετερους,τους πιο"φιλησυχους"δημοτες της αιανης,που παρακολουθουσαν αμηχανοι και τρομαγμενοι αυτα τα μιση και παθη, τουλαχιστον οσον αφορα τον υποφαινομενο,αυτο δεν αποτελει χριστιανικο μεσαιωνα;τι αποτελει;αντε,πες εσυ!δεν ντροπιασαν την αιανη αυτα τα αγνωστα(προς το παρον),ακοινωνητα,ανανδρα κτηνη;;;δεν χαντακωθηκε το προφιλ των κατοικων προς τα εξω;;;πιστευεις οτι η αιανη θα ξεπερασει ποτε αυτη τη μελανια;;;και γιατι να γινουν αρεστοι"κανα-δυο"στους κατοικους με αυτα που γραφουν,με ποια σκοπιμοτητα;;;γιωργος π.φτακας,εκ των συντακτων αλλου-προσφατου-αρθρου,πολλακις υψωσας τη φωνη εγγραφως και δια ζωσης εαν ζεις στην αναξιοπαθουσα αιανη.

Ανώνυμος είπε...

Είναι στα αλήθεια άγνωστα? Μπορεί να είναι άγνωστα στα μάτια της δικαιοσύνης που χωρίς απτές αποδείξεις δεν μπορεί να αποφανθεί. Είναι όμως άγνωστα αυτά τα υποκείμενα στην Αιανή?Μήπως κυκλοφορύν κανονικά σαν κύριοι χωρίς να τους ενοχλεί και κανείς? Φαίνεται δεν είναι μόνο τα τόσο βαθειά μίση και πάθη αλλά και βαθύς φόβος.

ΓΚΟΥΡΤΖΙΟΥΜΗΣ ΧΑΡΗΣ είπε...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ.......ΤΑ ΔΗΜΙΩΡΓΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΔΩ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΙ....διερε και βασιλευε....ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ 200-150-100-80 ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΛΟΥΚΕΤΟ...ΚΑΝΕΙΣ ΓΟΝΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΟΝ...Η 9 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ..ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΗΛΟΙ..ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,,,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΑΙΑΝΗΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ,,ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ,,,,,, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΝΙΑΖΕΙ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ....Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΚΑΗΚΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,,ΚΑΚΩΣ,, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΙΣ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ,,,ΑΛΙΩΣ Η ΠΡΩΤΕΒΟΥΣΙΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ...........ΦΙΛΙΚΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΟΥΜΗΣ ΧΑΡΗΣ...

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές έρχονται. Είναι καθήκον σας να ψηφίσετε τους σωστούς δικούς σας ανθρώπους.
Πόση πίκρα και πόση αλήθεια περιέχεται στο παραπάνω σχόλιο....

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

χαιρετιζω το φιλο χαρη γκουρτζιουμη που επισημαινει το κορυφαιο των κορυφαιων προβληματων καθε κοινωνιας,την ανεργια,ειδικα των νεων παιδιων που εκτος απ τα φτερα, τους τσακιζει προπαντων την ψυχη...πως να ανοιξει το στομα του σε σοβαρα κοινωνικα γεγονοτα οπως ο ξεδιαντροπος εμρησμος του αη γιωργη,ενας ανεργος η ενας ελευθερος επαγγελματιας του οποιου το επαγγελμα κρεμεται απο τις κοινωνικες του σχεσεις,και πως αυτος ν αρχισει να ζητα εξηγησεις απο αυτους που πρεπει να ζητησει,και να μην κοιταξει την παρτη του;;σ αυτο πονταραν αυτα τα ρεμαλια-οπως και στις συγγενικες μας σχεσεις-και διεπραξαν αυτο το κακουργημα!ομως γελαστηκαν αν νομισαν οτι θα το βουλωσει μια ολοκληρη κοινωνια οπως αυτη της αιανης!!!πρεπει σιγα σιγα να ανοιξουν στοματα που ισως γνωριζουν πολλα ωστε να στριμωχτουν αυτα τα κτηνη οι εμπρηστες και να παρουν ποδι απ την κοινωνια μας που την οδηγησαν σ αυτο το μεσαιωνικο καταντημα.να σαπισουν στη φυλακη!!!το ιδιο και αν πυρπολουσαν και οποιοδηποτε αλλο πολιτιστικο μνημειο,ακομα και τζαμι!!!γιωργος π.φτακας,φιλολογος στο γυμνασιο αιανης,δασκαλος της εντεχνης χορωδιας του δημου,εκ των συντακτων προσφατου αρθρου για τη θλιβερη επετειο της 17ης αυγουστου για την αιανη.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς είναι αρκετά τα κακώς κείμενα στην Αιανή και καταστάσεις και άνθρωποι.Ο μηχανισμός αποβολής αυτών δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί.Γιατί? Πως και γιατί το ανέχεται αυτό η κοινωνία αυτή της Αιανής? Τι φταίει?

Ανώνυμος είπε...

Ο σιωπών δοκεί συναινείν!

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΠΡΟΣ 19ΑΥΓ.11:21ΜΜ.ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΑΘΥΣ ΦΟΒΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ/-Η ΣΥΔΗΜΟΤΗ/-ΙΣΣΑ...ΚΑΙ Σ ΑΥΤΟ ΠΟΝΤΑΡΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΑΝΔΡΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ Κ ΣΤΙΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ!!ΒΓΕΣ ΟΜΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Κ ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ,Κ ΖΗΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ.ΜΟΝΟ ΠΡΙΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ.ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΗΛΙΘΙΟΙ Κ ΠΡΟΒΑΤΑ!!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ Κ ΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ Κ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ ΜΑΣ,ΤΑ ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΑ ΚΤΗΝΗ ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ,ΤΑ ΚΡΟΜΑΝΙΟΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ,ΘΑ ΣΑΠΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Κ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΙΣ ΥΛΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ.ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗ ΤΗ ΖΩΗ,ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ!!!ΜΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ,ΓΙΩΡΓΟΣ Π.Φ.

Ανώνυμος είπε...

Ο φόβος, αν υπάρχει, είναι στην κοινωνία της Αιανής. Αν όμως δεν υπάρχει τότε ισως να είναι απλά αδιαφορία.Οι εμπρηστές κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσα στους δημότες (αυτή την αίσθηση έχει ο κόσμος) και σε λιγα χρονια θα παραγραφουν και οι ευθύνες. Πως το ανέχονται αυτό στην Αιανή?

Ανώνυμος είπε...

Ένα φιλικό Υ.Σ. Η ημερομηνία και η ώρα σε αυτό το blog αναγράφονται στο κάτω μέρος του κειμένου.

Ανώνυμος είπε...

Πρός 20 Αυγούστου 2010 7:15 μ.μ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΣΗ ΚΑΙ ΠΑΘΗ ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ.

Υπάρχουν και εσείς μάλλον είσθε απο τους πρωτεργάτες στη δημιουργία μίσους και πάθους. Αυτό κάνετε τώρα με αυτά που γράφετε.

ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ,,,

Δεν μαλώνει κανείς για την πίστη.
Για την διάσωση του μνημείου έγινε η κόντρα.
Που ζείτε ;
Εσείς άνοιξατε το στοματάκι σας στην επίμαχη περίοδο; Ή εξ αποστάσεως μονο κριτική και κάνατε το χαζό;


,,ΕΝΩ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΟΛΕΨΟΥΜΕ,,,,,,

Τίνος παιδιά . Πέστε μας κάνα όνομα.

,, ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΙΣ ΑΙΑΝΗΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ,,,

Ωραία το καταλάβαμε.
Προτείνετε μας κάτι κατα της ανεργίας.
Μήπως...
Εθνικοποίηση των μέσων παραγωγής ; ΚΚΕ;
Να διώξουμε τον Παπανδρέου; Θέλετε;
Να φέρουμε τον Καρατζαφέρη, τον Σαμαρά;
Τι προτείνετε;

ΑΛΙΩΣ Η ΠΡΩΤΕΒΟΥΣΙΑΝΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ...........

Στην πρωτεύουσα δεν υπάρχει ανεργία;
Δεν υπάρχει φτωχολογιά;

Πολύ αχταρμάς είναι οι απόψεις σας κύριε!....

Αλήθεια τι επαγγέλεσθε;

Ανώνυμος είπε...

Εσείς που μπορείτε γράψτε ένα βιβλίο με την ιστορία του Αη Γιώργη από την αρχή που κτίστηκε, το ιστορικό του που συμβαδίζει με την ιστορία των ανθρώπων της Αιανής, την καταστροφή του και την παραπέρα συνέχεια. Αφού έχετε ζήσει την ιστορία απο πρώτο χέρι είστε οι πλέον κατάλληλοι για μια τέτοια καταγραφή και ανάλυση. Τα γραπτά μένουν και θα περάσει και η γνώση και στα νέα παιδιά που πρέπει να μάθουν.
Είναι μοναδική η περίπτωση αυτού του ιστορικού ναού και σίγουρα θα ενδιαφερθεί κάποιος στο απώτερο μέλλον να καταγράψει την ιστορία.
Ο ναός κάηκε, κατεδαφίστηκε, καταρρακώνοντας τις ψυχές των ανθρώπων που ήταν για αυτούς ιερός και κτίζεται άλλος στην θέση του. Ίσως να είναι ένας τρόπος (δύσκολος βέβαια) να παραμείνει ζωντανός.

Γιωργος Π.Φτακας είπε...

ΦΙΛΕ-Η 23ΑΥΓ.8:01ΜΜ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΗΣ ΑΙΑΝΗΣ;ΑΥΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΠ ΟΛΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΠΑΡΑΞΕΙ Η ΨΥΧΗ;;;ΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΣΕ ΜΑΣ!!!

ΓΚΟΥΡΤΖΙΟΥΜΗΣ ΧΑΡΗΣ είπε...

ΠΡΟΣ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010 6.30 Μ.Μ..................ΒΡΕ ΑΠΙΘΑΝΕ ΔΗΘΕΝ ΑΝΩΝΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ.........ΖΗΤΑΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΣΥ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΡΩΤΕΒΟΥΣΙΑΝΟΣ??? ΤΟΣΟ ΘΡΑΣΟΣ...ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ......... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ......ΑΛΑ ΑΠΟ ΟΣΟ ΣΕ ΞΕΡΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ?????

Ανώνυμος είπε...

Τα λέω σε εσάς γιατί εσείς μπορείτε! Έχετε την δύναμη και τις γνώσεις να το κάνετε και σίγουρα σπάραξε η ψυχή σας. Τώρα αυτό με τον ιερέα, μάλλον ειρωνικά το λές. Αυτός είναι πανευτυχής τώρα με τον καινούργιο υπερμεγέθη ναό. Πέτυχε τον στόχο του. Άστον αυτόν. Κάντε εσείς κάτι, εσείς που πονάτε.

ΓΙΩΡΓΟΣ Π.ΦΤΑΚΑΣ είπε...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΙΑΝΗΣ STO WWW.AIANI.BLOGSPOT.COM

Ανώνυμος είπε...

Μπα μη το λες. Επιλεκτικά βάζουν εκεί.

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΡΗ ΠΡΟΣΕΧΕ ?? 0 ΜΩΡΦΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ??? ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΤΙΚΟ ΦΡΟΝΙΜΑΤΩΝ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΘΡΑΣΟΣ....ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΦΙΛΕ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ "ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ" ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 7 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3833/2010 ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ.
ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΑΔΙΚΟΣ Ο ΥΠΑΙΝΙΓΜΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ!

Ανώνυμος είπε...

Άντε πάλι με το γνωστό θέμα...Για τον Αη Γιώργη δε θα πει κανείς κάτι?

Ανώνυμος είπε...

Είδες? Κανείς...

Το Προφίλ μας