Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Σε Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Χίο παρουσίασε το Βελβεντό ο Μ. Στεργίου


Την κύρια αποστολή της, τη συμβολή στον προβληματισμό για το μοντέλο ανάπτυξης της βορειοανατολικής Χίου, προετοιμάζεται να φέρει εις πέρας η Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή «19» με τη διοργάνωση του τριήμερου συνεδρίου της, 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου. Στο συνεδριακό χώρο του «Πύργος Village» θα παρουσιαστούν πρότυπα σχέδια ανάπτυξης περιοχών με παρεμφερή με την Αμανή χαρακτηριστικά και θα κατατεθούν εισηγήσεις με σκοπό τη δημιουργία μιας δεξαμενής ιδεών, ικανών με την εφαρμογή τους να αντιστρέψουν τα δυσμενή σημερινά πληθυσμιακά δεδομένα.
Πρώτος στόχος της Κίνησης είναι να αποδειχτεί με «ζωντανά» παραδείγματα ότι από τη στιγμή που κάποιοι πέτυχαν τους στόχους τους, ανάλογη προσπάθεια και από όλους τους Αμανίτες μπορεί να οδηγήσει σε παρόμοια αποτελέσματα. Για αυτό και κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου ο λόγος δίνεται σε αναγνωρισμένους για το έργο τους κοινοτάρχες ή δημάρχους από όλη την Ελλάδα.
Δεύτερος στόχος της Κίνησης είναι στο τριήμερο συνέδριο να συμβάλλουν με τις γνώσεις και την επιρροή τους όλοι όσοι κατάγονται από την περιοχή και κινούν τα νήματα από τις καίριες θέσεις που καταλαμβάνουν. Σ’ αυτή τη κατεύθυνση ενεργοποιήθηκαν και οι Σύλλογοι της Αμανής εκτός Χίου, πιστεύοντας ακράδαντα στην καθοριστική συμβολή τους.
Τρίτος στόχος η συμμετοχικότητα στη λήψη των αποφάσεων, για αυτό και στο τέλος κάθε θεματικής υπάρχει δυνατότητα ανοικτής συζήτησης πριν καταλήξουμε σε συμπεράσματα.
Για τη διοργάνωση του Συνεδρίου καθοριστική ήταν η οικονομική συμβολή του Κουγιούλειου Ιδρύματος, το οποίο η Κίνηση ευχαριστεί θερμά, ενώ χορηγοί του είναι ο Δήμος Αμανής, η ΤΕΔΚ Νομού Χίου, η ΕΚΟ, ο ΟΛΠ, τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Πηγές.
Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:
Πρόγραμμα Συνεδρίου ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΜΑΝΗΣ-ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ΖΩΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009
11:00: Προβολή video παρουσίασης Αμανής.
11:05:Προβολή video παρουσίασης Κίνησης.
11:10:Σύντομος χαιρετισμός από την Πρόεδρο της Κίνησης κα Αργυρώ Κοντού.
11:15: Σύντομος χαιρετισμός Δημάρχου Αμανής, κ. Γεωργίου Χρίτη.
1.ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
11:20 Ανάβρα Μαγνησίας, Εισηγητής: Τσουκαλάς Δημήτριος-Πρόεδρος Κοινότητας Ανάβρας
11:50 Μηλιά Χανίων, Εισηγητής: Τσουρουνάκης Ιάκωβος –Εμπνευστής ίδρυσης Μηλιάς
12:05 Βάμος Α.Ε. Χανιά, Εισηγητής: Φραντζεσκάκης Νικόλαος -Πρόεδρος Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος, Διευθύνων Σύμβουλος της Βάμος Α.Ε.
12:20 Πάπιγκο Ιωαννίνων, Εισηγητής: Τσουμάνης Λεωνίδας -Πρόεδρος Κοινότητας
12:35 Βελβεντό Κοζάνης, Εισηγητής: Στεργίου Εμμανουήλ-Δήμαρχος Βελβεντού
* Συζήτηση
1.ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
18:00 Εισηγητής: Κεφάλας Δ. Πρόεδρος της Αριούσιος Α.Ε. Θέμα: Αριούσιος Οίνος: Από το όραμα στην πράξη
18:15 Εισηγητής: Τσακίρη Σ. επιχειρηματίας περιοχής Θέμα: Κατάθεση προσωπικής εμπειρίας
18.30 Εισηγητής: Τσαυλοπούλου – Μαϊστράλη Κ. επιχειρηματίας περιοχής Θέμα: Κατάθεση προσωπικής εμπειρίας
18:45 Εισηγητής: Λιόβαρος Σ. επιχειρηματίας περιοχής Θέμα: Κατάθεση προσωπικής εμπειρίας
2.ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
19.00 Εισηγητής: Αμανατίδης Γιώργος-ΓΔ Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ – ΑΝΚΟ Θέμα: Δομές και μηχανισμοί ανάπτυξης: Από την ιδέα στην πράξη
19:15 Εισηγητής: Καλογήρου Γ-Αν. Καθηγητής ΕΜΠ, Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας Θέμα: Κατευθύνσεις και προϋποθέσεις εφαρμογής ενός στρατηγικού σχεδίου βιώσιμης και ποιοτικής τοπικής ανάπτυξης
19:30 Εισηγητής: Καθ. Β. Ασημακόπουλος - Ειδ. Γρ. Ψηφιακού Σχεδιασμού, Υπ Οικονομίας Θέμα: Ψηφιακή
Το υπόλοιπο πρόγραμμα όπως και πληροφορίες για το αναπτυξιακό συνέδριο εδώ
http://www.chiosnews.com/cn3172009803380.asp

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

se analogi periptosi, giati na min metehei kai o dimarhos servion; Na provalei ta servia kai tin poli.Mipos den ehei hrono;

Ανώνυμος είπε...

Πως να μιλησει ο δημαρχος σερβιων αδερφε; Τι να πει;

Ανώνυμος είπε...

lene oti ehei na pei polla.ta megala erga poy ekane.oti efere ton politismo sta servia.efere ton aioropterismo, mono poy den petaei o idios toy. a, efere kai to tameio toy dimoy sta ipsi. ehei polla na pei.

Το Προφίλ μας