Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Σχετικά με το κολυμβητήριο στο Βελβεντό

Στις 20 Μαρτίου 2009 ο Δήμαρχος Βελβεντού με τον Δημοτικό Σύμβουλο Ζήνωνα Ζορζοβίλη είχαν συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη για το θέμα της κατασκευής Κολυμβητηρίου στο Βελβεντό, για το οποίο ο Δήμος Βελβεντού διαθέτει τις ανάλογες μελέτες.
Στις 21 Απριλίου 2009 ο ίδιος ο Υφυπουργός κ. Ιωαννίδης στην Κοζάνη σε συγκέντρωση Δημάρχων στο Νομαρχιακό Μέγαρο, παρόντων του Υφυπουργού και βουλευτή Κοζάνης κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του Περιφερειάρχη κ. Λεούδη, του βουλευτή κ Αθανασιάδη, του Νομάρχη Κοζάνης κ. Δακή, των Δημάρχων του Νομού και του προέδρου του Αθλητικού Κέντρου Βελβεντού κ. Γιάννη Τράντα, αναφέρθηκε με τιμητικά λόγια στην τεκμηρίωση του αιτήματος του Δήμου Βελβεντού και επιβεβαίωσε την αρχική χρηματοδότηση των 300.000 € για το κολυμβητήριο.
Ωστόσο οι δυο πρώτες και απαραίτητες προϋποθέσεις για να κτιστεί το νέο Κολυμβητήριο στο Στάδιο ήταν και είναι α) να έχουμε πλήρη μελέτη του νέου Κολυμβητηρίου με οικοδομική άδεια και β) να έχουν οικοδομικές άδειες τα υπόλοιπα κτίρια, που κτίστηκαν παλιότερα, δηλαδή οικοδομικές άδειες το κλειστό γήπεδο του μπάσκετ (1994), το μικρό κλειστό της ενόργανης γυμναστικής (1978) και τα αποδυτήρια του κλειστού (1997).
Όσον αφορά τη σύνταξη μελέτης ο Δήμος πρόβλεψε από το 2007 και έκανε τη μελέτη του νέου Κολυμβητηρίου, το οποίο χωροθετείται πίσω από το βοηθητικό γήπεδο στις σημερινές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου. Πρόκειται για ανοιχτό κολυμβητήριο, με θερμαινόμενη 25μετρη πισίνα (και με προδιαγραφές να γίνει κλειστό στο μέλλον), μαζί με τα δικά του αποδυτήρια. Ακολούθως έπρεπε με ενέργειες του Δήμου και της Πολεοδομίας της Ν.Α. Κοζάνης να βγουν αναδρομικά οι οικοδομικές άδειες των παλιών κτιρίων.
Εδώ και ενάμισυ χρόνο ο Δήμος σε άψογη συνεργασία πάντα με τις Πολεοδομικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας προσπάθησε να αδειοδοτήσει τα παλιά κτίσματα (τα δυο κλειστά και τα αποδυτήριά τους). Τελικά αυτή η οικοδομική άδεια των υφιστάμενων παλιών κτισμάτων έφτασε στον Δήμο Βελβεντού τον Ιούλιο του 2009. Και αυτήν την περίοδο με ευθύνη και δαπάνες του Δήμου συντάσσεται η οικοδομική άδεια για το Κολυμβητήριο με τα αποδυτήριά του, που δεν θα μπορούσε να συνταχθεί αν δεν εξασφαλίζονταν οι άδειες των παλιών κτισμάτων, όπως αναφέρθηκε παραπάνω.
Το επόμενο βήμα είναι να εκδοθεί άμεσα και η άδεια λειτουργικότητας του Κολυμβητηρίου από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μετά να προχωρήσει η δημοπράτησή του, αφού βεβαίως εξασφαλιστεί και η υπόλοιπη χρηματοδότηση του έργου, για την οποία υπάρχει ο τρόπος από την πλευρά του Δήμου και θα εξασφαλιστεί. Στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Μανώλης Στεργίου με τον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Κοζάνη στις 17 Αυγούστου, επιβεβαιώθηκε και πάλι από τον κ. Υφυπουργό η δέσμευση αρχικής χρηματοδότησης του Υπουργείου για το Κολυμβητήριο στο Βελβεντό.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό κ Γιάννη Ιωαννίδη για την κατ΄αρχήν χρηματοδότηση και τον Δ/ντή του Υπουργικού Γραφείου του κ. Κώστα Παπαδόπουλο για τη βοήθειά του. Επίσης ευχαριστίες οφείλουμε στον υπάλληλο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ Γεράσιμο Μακρυγιάννη και ιδιαιτέρως στον συμπατριώτη μας και στέλεχος της ΔΕΗ κ. Στέφανο Παλαβό για την όλη του βοήθεια στο θέμα αυτό. Σήμερα το Δημοτικό Στάδιο Βελβεντού, με τις υποδομές που διαθέτει, ίσως είναι ένα από τα αρτιότερα οργανωμένα στάδια της επαρχίας. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο επειδή εξυπηρετεί τις τοπικές ανάγκες του Βελβεντού (και κυρίως της νεολαίας αφού 350 νέα παιδιά αξιοποιούν καθημερινά τον ελεύθερο χρόνο τους εκεί) αλλά και γιατί όλη την καλοκαιρινή περίοδο φιλοξενεί για προετοιμασία τους αθλητές από εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και μπάσκετ καθώς και επαγγελματικές ομάδες που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα της Α Εθνικής Κατηγορίας. Με την κατασκευή και κολυμβητηρίου μια ακόμη υποδομή θα βάλει προστιθέμενη αξία τόσο στο στάδιο όσο και στην ποιότητα ζωής των πολιτών του Βελβεντού και ειδικά της νέας γενιάς.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

3 ώρες χωρίς σχόλια για τέτοιο θέμα...Μήπως κάτι πάθατε;

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν έπαθε τίποτε, όλοι εδω είμαστε. Αλλά τι να σχολιάσουμε, το γεγονός οτι ο Δήμαρχος Βελβεντού είναι δραστήριος και πετυχημένος, εχει ειπωθεί πολλές φορές.Το μόνο αξιοσημείωτο σχόλιο, είναι οτι ενας Πασόκος Δήμαρχος -Βελβεντού-παίρνει απο δεξιό υπουργό Αθλητισμό ποσό 300χιλ Ευρώ για αρχική χρηματοδότηση για Κολυμβητήριο και ενας Δεξιός δήμαρχος απο τα Σέρβια,για το ίδιο θέμα, δεν...παίρνει τίποτε!!!!
Για αυτό το ταμείον είναι -μείον!
Εκαστος στο είδος του και ο δήμαρχος Σερβίων στο Ταμείο...

Ανώνυμος είπε...

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να είναι έτοιμο το τοπογραφικό και χωροταξικό σχέδιο, ώστε να κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και να προχωρήσει η δημοπράτηση κατασκευής του κλειστού κολυμβητηρίου στα Σέρβια», τόνισε σε δηλώσεις του στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Σερβίων Δημοσθένης Κοκκολιός. Το κλειστό κολυμβητήριο προτείνεται να γίνει στην περιοχή του κλειστού γυμναστηρίου που ολοκληρώνεται αυτή την περίοδο στα Σέρβια και όπως ανέφερε ο κ. Κοκκολιός «πρόκειται για 25άρα πισίνα, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των νέων και των κατοίκων της περιοχής».
---------------------------------------------
χα χα χα χα χα ......

Ανώνυμος είπε...

Τελικα, κολυμβητήριο θα γινει στα Σέρβια ή στο Βελβεντο;;;Γιατί, και τα δυο αποκλειεται...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Στο Βελβεντό, η πισίνα είναι 50άρα και στα Σέρβια ΘΑ... είναι 25άρα!!!
Μισή και καταιδρωμένη.Αλλά, πότε θα γίνει;
Λέτε να κάνει οσα χρόνια, κρατά, να ολοκληρωθεί το κλειστό;

Ανώνυμος είπε...

Στο Βελβεντό θα γίνει Πάνο.Εχουν ετοιμες μελέτες απο καιρό.Στα Σέρβια, πέρα απο μια δήλωση εντυπώσεων του Δημάρχου, δεν υπάρχει τίποτε...
Αν πρόκειται να γινει μόνο Μία, τότε για τι αγωνίζεται ο δήμαρχος σερβίων να κανει πισινα στα Σέρβια;

Ανώνυμος είπε...

Απλά βλέπω πως ο Μανώλης το έχει προχωρήσει το πράγμα...Αλλά ο Ιωαννίδης μίλησε για Σέρβια...

Π.Π.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ είπε...

Αγαπητοί φίλοι του Ai-Vres, στο δελτίο τύπου του Δήμου Βελβεντού αναφέρονται οι ενέργειες που έγιναν εδώ και τρία σχεδόν χρόνια για ένα κολυμβητήριο,΄που μας λείπει από το Δημοτικό μας Στάδιο. Δεν υπάρχει κανένας ανταγωνιμσός με το Δήμο Σερβίων. Ίσα-ίσα. Μακάρι να γίνουν παντού κολυμβητήρια. Τα έχουν ανάγκη τα παιδιά μας. Και ειδικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου η εξοικείωση των παιδιών με το νερό γίνεται μόνο στην μπανιέρα ή και στις ολιγοήμερες οικογενειακές διακοπές στη θάλασσα. Αφείστε που στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης,υπάρχουν υποχρεωτικά σε όλα τα σχολεία, μικρά ή και μεγαλύτερα κολυμβητήρια. Πέρα απ΄αυτά, ειδικά στην περιοχή μας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί επιτέλους ο υγρός στίβος της λίμνης Πολυφύτου που "χάσκει" ανεκμετάλλευτος εδώ και 35 χρόνια. Η ΔΕΗ δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ γι' αυτό αλλά και οι Δήμοι μας δεν πίεσαν-είναι αλήθεια. Η λίμνη θα μπο΄ρούσε να αποτελεί πρότυπο φυσικό κολυμβητήριο για την περιοχή μας και όχι μόνον. Χαλαρώστε όμως... Στην Ελλάδα ζούμε...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχαμε που να μείνουμε θέλαμε και στου παπά το σπίτι.Σιγά μη μας κάνουν και δύο πισίνες.Ας μας κάνουν τουλάχιστον τη μία και για την άλλη βλέπουμε σε καμιά εκατοσταριά χρόνια.Αυτός που δουλεύει κερδίζει αυτό είναι σίγουρο.Αρα και ο δήμος Βελβεντού φαίνεται να είναι κερδισμένος σε αυτή τη φάση.Στην Ελλάδα όλα ανατρέπονται από στιγμή σε στιγμή για αυτό τίποτα δεν είναι σίγουρο.Μην τελικά έχουμε τίποτα μπερδέματα και τα 25m ή 50m γίνουν τελικά 0 εις το πηλίκο.Για αυτό να έχουν γνώση οι φύλακες(δήμαρχοι).
Οπου και να γίνει τελικά όφελος θα έχουν και οι ''ΛΑΛΑΔΕΣ'' και οι ''ΖΗΝΑΔΕΣ''......

Χ.Ε.

Ανώνυμος είπε...

Το σημαντικό είναι οτι η πισίνα στο Βελβεντό, εντάσσεται σε άμεση χρηματοδότηση και υλοποίηση κατασκευής, ενω η πισίνα για τα Σέρβια, είναι ακόμα στα...χαρτιά!
Αξιοσημείωτο, οτι μετά απο πολύ καιρό - 6 μήνες- παρενέβει σχολιάζοντας εδω ο δημαρχος Βελβεντού....
Είναι προφανές, οτι παρακολουθεί καθημερινά το...aivres!

Μανώλης Στεργίου, Δήμαρχος Βελβεντού. είπε...

Αν δούμε το κολυμβητήριο ως μια ανάγκη πλέον για τις υποδομές ενός τόπου κυρίως για τη νέα γενιά, πρέπει να σκιστούμε να το κάνουμε. Στο κάτω-κάτω αν δεν πάρουμε από αλλη πηγή χρήματα, μπορούμε να το εντάξουμε στον νέο ΘΗΣΕΑ, που ξεκινάει στις 1 Νοεμβρίου. Ανάμεσα στ' άλλα έργα ας βάλουμε και αυτό, κατά προτεραιότητα. Γιαυτό μιλάμε ότι είναι απραίτητη η ετοιμότητα σε μελέτες και άδειες και γι' αυτό από το Δήμο μας τρέχουμε εδώ και δυο χρόνια. Τίποτε δεν είναι εύκολο. Τίποτα δεν μας χαρίζεται ως δώρο. Αγώνας χρειάζεται και δυστυχώς ποτέ δεν έιναι εύκολος.

Το Προφίλ μας