Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

«Χάλκινοι» οι αδελφοί Γκουντούλα

Το πρώτο της μετάλλιο πανηγυρίζει η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κωπηλασίας, στο Πόζναν. Στον τελικό της δίκωπου άνευ πηδαλιούχου, ο Νϊκος και ο Αποστόλης Γκουντούλας, που από την πρώτη ημέρα των αγώνων είχαν δείξει ότι έχουν έρθει στην Πολωνία για να εξαντλήσουν όλες τις πιθανότητες που έχουν για να ανεβούν στο βάθρο, το κατάφεραν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.
Κάνοντας μια πολύ δυνατή κούρσα από την εκκίνηση φρόντισαν από την πρώτη στιγμή να βρίσκονται μέσα στις τρεις πρώτες βάρκες και να μην χάνουν την επαφή τους με τους προπορευόμενους. Το δυνατό ξεκίνημα τους έδωσε την ευκαιρία να βρίσκονται στη δεύτερη θέση στο πρώτο πεντακοσάρι, στη συνέχεια έπεσαν στην τρίτη θέση, αλλά η διαφορά που είχαν εξασφαλίσει από τους Γάλλους, Ζερμάν Ζαρντέν και Ντοριάν Μορτελέτ, τους επέτρεψε να συνεχίσουν στον αγώνα όπως ακριβώς τον είχαν σχεδιάσει και να ανταμειφθούν με την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, τερματίζοντας σε χρόνο 6:23.01. Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Νεοζηλανδοί Ερικ Μάρεϊ και Χάμις Μποντ (6:15.93), ενώ το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ολυμπιονίκες του Πεκίνου, Πϊτερ Ριντ και Άντριου Τριγκς (6:17.45).
«Ξέροντας ότι οι αντίπαλοί μας είναι 15-20 κιλά βαρύτεροι άρα και πολύ πιο δυνατοί, θέλαμε να κάνουμε μια γρήγοροι εκκίνηση και να πάρουμε προβάδισμα και κάποια απόσταση και να είμαστε μέσα στα μετάλλια. Στη συνέχεια κάναμε κάποια ανεβάσματα και διατηρηθήκαμε. Μας βοήθησε και ο άνεμος», σχολίασε ο Αποστόλης Γκουντούλας.
«Εμείς ήμασταν η έκπληξη. Αν και μας περίμεναν, αφού μας είχαν δει και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης, τώρα μας κοιτάζουν περίεργα... Είναι δύσκολο να καταφέρνεις κάτι τέτοιο φεύγοντας από μια ελαφριά κατηγορία όπως το διπλό σκιφ και να πρέπει να αντιμετωπίσεις πολύ πιο δυνατούς αθλητές. Είναι φανταστικό που με την πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία σε Παγκόσμιο παίρνουμε μετάλλιο. Από τον ημιτελικό το πιστεύαμε ότι θα είμαστε μέσα στα μετάλλια. Στη Λουκέρνη μας είχαν περάσει οι Αμερικανοί και ήμασταν τέταρτοι. Ξέραμε όμως ότι είχαμε αρκετό καιρό να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ξέραμε ότι ήμασταν κοντά στα μετάλλια και η εξέλιξη αυτή ήρθε βήμα-βήμα, αφού είχαμε πάρει τηγν πέμπτη θέση στις Μπανιόλες και την τέταρτη θέση στη Λουκέρνη. Το καλό είναι ότι μπορούμε να δουλέψουμε όπως θέλουμε χωρίς να έχουμε τον περιορισμό του βάρους και να πάμε καλύτερα στη συνέχεια», επισήμανε ο Νίκος Γκουντούλας.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Σχόλιο ai-vreS: Θερμά συγχαρητήρια στο Νίκο και τον Αποστόλη. Πάντα επιτυχίες να έχουν τα παιδιά!

9 σχόλια:

Delino είπε...

Μπράβο στους αδελφούς Γκουντούλα.
Συγχαρητήρια

Ανώνυμος είπε...

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΑ!ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ!ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥΤΟΥ...


Π.Π.

Κυριάκος Τσολακίδης, Δημοτικός σύμβουλος είπε...

Κε Π.Π πράγματι είναι σπουδαίοι αθλητές και καλά παιδιά. Οι αθλητές με τις μεγαλύτερες διακρίσεις παγκοσμίως από το Νομό μας και γι’ αυτό θα πρέπει να τιμηθούν.
Θα πρότεινα το κλειστό γυμναστήριο Σερβίων, αφού τελειώσει κάποια στιγμή, να ονομαστεί «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΕΡΒΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ»

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΝΟΜΙΖΩ...ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙ...ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΚΟΥΩ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ...ΚΑΙ ΣΕΜΝΑ ΠΑΙΔΙΑ..

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν δημοσιεύσατε το σχόλιο μου;

ai-vreS είπε...

Φίλε μας,
δε δημοσιεύσαμε το σχόλιό σου διότι αφήνει υπονοούμενα για τη νίκη των παιδιών. Ως Σερβιώτες είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για τις επιτυχίες τους και για το σεμνό τους χαρακτήρα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κάνουν τα Σέρβια γνωστά σε όλον τον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί υπονοούμενα ; Δεν ειναι υπερβολη η πρόταση του Τσολακίδη για ονομασία του κλειστου Γυμναστηρίου σε αδελφών Γκουντούλα;Ονομασίες σταδίων πρέπει να ξέρετε οτι δίνονται μόνο σε ολυμπιονίκες.

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Να είναι καλά τα παιδιά και θα μας φέρουν και ολυμπιακό μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο.

Ανώνυμος είπε...

Ας το φέρουν πρώτα και μετα βλέπουμε.

Το Προφίλ μας