Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Στο βιβλίο Γκίνες οι χαυλιόδοντες της Μηλιάς Γρεβενών

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009 αναμένεται να γίνει η βράβευση των χαυλιοδόντων της Μηλιάς Γρεβενών από το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στην νομαρχία Γρεβενών. Ήδη το ρεκόρ των μεγαλύτερων προϊστορικών χαυλιοδόντων στον κόσμο έχει καταρριφθεί δύο φορές από τους χαυλιόδοντες της Μηλιάς Γρεβενών. Η πρώτη ήταν με τους χαυλιόδοντες των 4 μέτρων και 39 εκατοστών, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη το Καλοκαίρι του 1998 και η δεύτερη φορά με τους χαυλιόδοντες των 5 μέτρων και 3 εκατοστών, που ανακαλύφθηκαν πριν από τρία χρόνια από την παλαιοντολογική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής την Ευαγγελία Τσουκαλά.
Πηγή: troktiko

2 σχόλια:

Delino είπε...

Αντίστοιχα ευρήματα έχει και η περιοχή μας στο Προσήλιο και στη Λαβανίτσα. Διαβάστε τα άρθρα των εφημερίδων στη διεύθυνση του forum και στο θέμα Μουσείο παλαιοντολογίας για περισσότερα.
Μόνο που στη Μηλιά Γρεβενών οι ίδιοι οι κάτοικοι ειδοποιούσαν την ανασκαφική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εδώ τα κατάπιαν και τα καταπίνουν οι μπουλντόζες των ορυχείων!

Ανώνυμος είπε...

Ειμαστε καταπληκτικοί στο να καταστρέφουμε την ιστορία μας.Μικροί όταν γράφαμε τις τοιχογραφίες στις Σαράντα Πόρτες μεγάλοι όταν βάζαμε αλουμινόπορτες στο τούρκικο-καμμένο σχολείο κ.τ.λ.

Υ.Σ. Ολοι είμαστε υπεύθυνοι είτε το κάναμε με το χέρι μας είτε το αφήναμε να συμβεί με την αδιαφορία μας.

Χ.Ε.

Το Προφίλ μας