Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Cyberότσαρκα: μια ομάδα νέων με μεράκι ανακαλύπτει κρυμμένες ομορφιές

Με το ευφάνταστο όνομα cyberότσαρκα, μια παρέα-ομάδα νέων ανθρώπων από το Άργος Ορεστικό Καστοριάς ξεκίνησε εξορμήσεις το καλοκαίρι του 2007 σε ενδιαφέροντα μέρη άγνωστα στο ευρύ κοινό. Ευτυχώς για μας, αποφάσισαν να αποτυπώσουν σε ψηφιακή μορφή τις εξορμήσεις τους και να τις προβάλλουν στο διαδίκτυο.

Όπως λένε και στην ιστοσελίδα τους "Στόχος μας είναι να καταγράψουμε και να φέρουμε στο φως άγνωστα μέρη του τόπου μας που η ομορφιά τους ή και η ιστορία τους είναι αξιόλογη". Η επιλογή των περιοχών που εξερευνούν γίνεται με αφορμή προφορικές μαρτυρίες ανθρώπων για μέρη ξεχασμένα ή ιδιαίτερα. "Στα δύο και πλέον χρόνια ζωής της Cyberότσαρκας, αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι ότι, η περιοχή μας είναι πολύ πλούσια τόσο σε φυσικά αξιοθέατα όσο και σε ιστορικά μνημεία και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα, περιοχές τουριστικές. Στόχος μας είναι να αποτυπώσουμε και να καταγράψουμε όσα περισσότερα από τα μυστικά του τόπου μας θα έπρεπε να γνωρίζουμε αλλά ο σύγχρονος τρόπος ζωής, μας έχει κάνει όλους λίγο - πολύ, να τα ξεχνάμε. Να τα γνωρίσουμε, έστω και μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας και να τα προστατεύσουμε, για να τα παραδώσουμε αυτούσια στις επόμενες γενιές..." Με το σύνθημα "Ξεκόλλα από την Όθόνη, Γίνε κι εσύ Εξερευνητής, Ανάδειξε τα μυστικά του τόπου σου" μας προτρέπουν να προβάλλουμε τα κρυμμένα κάλλη του τόπου μας.

Η Cyberότσαρκα βρέθηκε για ...τσάρκα και στο Νομό Κοζάνης, συγκεκριμένα στο σπήλαιο του Βλάχου κοντά στο χωριό Ζώνη, στη σπηλιά του Αι Μηνά πάνω στα Όντρια και στον Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής στη Σιάτιστα (φωτογραφίες από την ιστοσελίδα τους).


























Για περισσότερες πληροφορίες, συμμετοχές, για να πάρετε ιδέες ή για να δείτε το αξιόλογο φωτογραφικό υλικό που έχει συγκεντρώσει η Cyberότσαρκα κάντε κλικ εδώ
www.cyberotsarka.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η ιδέα των παιδιών. Μπραβο τους.

Ανώνυμος είπε...

σιγά το πράμα.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδί μου 8:44, πες μας τι παίρνεις και σχολιάζεις τους πάντες και τα πάντα τόσο απαξιωτικά;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μπαίνετε και εσείς στην παρέα των παιδιών να κάνετε μαζί τους αυτό που θέλετε; Η σελίδα που έχουν κάνει δεν είναι για τον νομό τους μόνο. Κάντε μια ομάδα στην περιοχή σας και στείλτε ένα email στα παιδιά. Απλά τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Και άμα στείλουμε, τι θα γίνει; Θα αλλάξει η ζωή μας; Θα λυθούν τα προβλήματά μας;

Ανώνυμος είπε...

Θα χαιρόμασταν πολύ να βλέπαμε νέους συνοδοιπόρους από Κοζάνη.
Η cyberότσαρκα είναι ένα απλό χόμπυ που συνδυάζει το αγαπημένο μέσο των νέων, το ίντερνετ, με την φύση, την ιστορία, την παράδοση, την περιπέτεια και το άγνωστο.
Είναι επίσης ανοιχτή για όλους...
toulias από cyberotsarka.gr

Ανώνυμος είπε...

toulias ειδα τη σελιδα σας και ειναι φανταστικη. η ιδεα σας ειναι οτι πρεπει για να διασωθουν οι θησαυροι του τοπου μας.

Ανώνυμος είπε...

Paidia sigxaritiria gia tin protoboulia sas. Makari na sigkentrothoume kai na kanoume kati analogo kai emeis gia ton topo mas.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω πολλές cyberotsarkes και να συνδεθούν όλες μαζί σε ένα δίκτυο κάτω από τη σελίδα των φίλων από το Άργος Ορεστικό. Η σελίδα σας toulias τα σπάει. Φοβερές περιγραφές και φωτογραφίες. Μπράβο και απο μένα.

Μανώλης Στεργίου είπε...

Είμαστε μέσα και πάντα διαθέσιμοι...

Το Προφίλ μας