Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Η πολιτεία να σκύψει στον ξεχασμένο αυτό τόπο

Της Βάσως Σάφη από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
«Άγονη γραμμή» χαρακτηρίζει τα όμορφα χωριά του Δήμου Καμβουνίων ο δήμαρχος Αχιλλέας Ντοβόλης, ζητώντας παράλληλα από την πολιτεία να σκύψει πάνω στον «ξεχασμένο»–όπως τον χαρακτηρίζει-αυτό τόπο, να εκτιμήσει την προσπάθεια που κάνει η Δημοτική αρχή και η τοπική κοινωνία, ώστε να αναδειχθεί ο τόπος αγροτουριστικά και να «βγουν» προς τα έξω οι σπάνιες ομορφιές της φύσης των Καμβουνίων, που δεν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα και στον κόσμο. Πρόσφατα μάλιστα, ανακοινώθηκε από τον γεν. γραμματέα της Περιφ. Δυτ. Μακεδονίας η ολοκλήρωση της μελέτης για την κατασκευή του δρόμου Κοζάνης-Ρυμνίου, ένα αίτημα που έχει θέσει πολλές φορές και ο δήμος Καμβουνίων πολλές και που με την ολοκλήρωση του τον βγάζει ουσιαστικά από την απομόνωση, καθιστώντας τον τουριστικό προορισμό.
Όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ντοβόλης: «Το κύριο ζήτημα για μας είναι το οδικό δίκτυο και σαν δημοτική αρχή το είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή. Πρέπει επιτέλους ο Δήμος Καμβουνίων να βγει από την απομόνωση, το δικαιούται. Σε πρώτη φάση ζητήσαμε και έγινε επιτέλους κατανοητό και από τη Ν.Α. όπως και από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πλην όμως δεν έχει ολοκληρωθεί το οδικό δίκτυο από την Καισαρειά στο Ρύμνιο. Έκκληση κάνω για 500- 600 μέτρα δρόμου επιτέλους και αυτό να ολοκληρωθεί». Ο ίδιος τόνισε παράλληλα ότι το κομμάτι αυτό του δρόμου εξυπηρετεί άμεσα την κοινότητα Λιβαδερού όπως και τα Δημοτικά Διαμερίσματα Τριγωνικού, Μεταξά και Πολυράχου, ενώ φέρνει τα Καμβούνια πιο κοντά στην Κοζάνη.
Καμβούνια- Τουριστικός προορισμός
Η προσπάθεια που γίνεται από τον Δήμο είναι να καθιστούν τα Καμβούνια τουριστικός προορισμός: Όπως αναφέρει ο κ. Ντοβόλης: «Σε πρώτη φάση αυτό που πετύχαμε ήταν να πείσουμε τους ίδιους τους Καμβουνιώτες που ζουν σε όλη τη χώρα και το εξωτερικό να επισκέπτονται τον τόπο τους. Πραγματικά βλέπουν με άλλο μάτι την περιοχή μας, έχουν δει ότι γίνονται βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Έγιναν π.χ. το γεωπάρκο (Μπουχάρια), εκκλησιαστικά μνημεία διάσπαρτα στον Δήμο και πραγματικά μείνανε άναυδοι και λένε «αυτά τα πράγματα βρίσκονται στον τόπο μας;» Δίνεται βαρύτητα, όπως τονίζει ο ίδιος, στην υλοποίηση μελετών ώστε να συνδεθούν οδικά τα δημοτικά διαμερίσματα με τους γύρω Δήμους όπως τη Δεσκάτη, την Αιανή αλλά και την Κοινότητα Λιβαδερού. Έτσι, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για έργα οδοποιίας και αναμένονται χρηματοδοτήσεις. Κάποια είναι ήδη ενταγμένα στο ΠΙΝΔΟΣ (Ελάτη, Δεσκάτη), στο ΕΣΠΑ (Τρανόβαλτο, Λιβαδερό), ενώ υπάρχει έτοιμη μελέτη για τη σύνδεση των Δ.Δ. Τρανοβάλτου- Μικροβάλτου με την Ιερά Μονή Ζιδανίου και τα πρώην ΜΑΒΕ. (...)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

H Πολιτεία να σκύψει σε όλους τους Δήμους, όχι μόνο στα Καμβούνια!

Ανώνυμος είπε...

ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΗΝ ΤΡΕΦΕΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΔΙΑΠΛΑΤΙΝΣΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ ΕΩΣ ΡΥΜΝΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΣΤΟΧΟΣ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ . ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΔΟΚΑς ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΙΝΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΧΙΛΛΕΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙ ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΣΚΥΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΠΗΡΗ, ΝΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ.
ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ. ΙΔΙΩΣ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΛΟΥΚΟΥΜΙΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ο ΛΟΥΚΟΥΜΑΑΑΑΑΑΣΣΣ!!!!!!!!
(ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΤΕΧΟΝ ΘΕΣΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ)

Το Προφίλ μας