Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Συλλήψεις για χασίς

Από το ΕΘΝΟΣ
Ανάστατοι είναι οι αγρότες της Κοζάνης από τις χασισοφυτείες που φυτρώνουν εν αγνοία τους -όπως υποστηρίζουν- σαν τα... μανιτάρια μέσα στα καλαμπόκια και τους στέλνουν στο δικαστήριο ως εμπόρους ναρκωτικών. Η βόλτα του ελικοπτέρου της ΕΛ.ΑΣ. την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου σε χωριά της επαρχίας Εορδαίας εντόπισε τέσσερις χασισοφυτείες με 15 δέντρα η καθεμία και οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις αγρότες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. «Οι αγρότες δεν έχουν καμία σχέση με τα χασισόδεντρα. Εμείς πληρώνουμε την αναρχία των Ζωνιανών, αφού από τότε που έσκασε η ιστορία της Κρήτης ξεκίνησαν οι περιπολίες του ελικοπτέρου. Μετά τον Μάιο κανένας αγρότης δεν μπορεί να μπει στα καλαμποκοχώραφα. Αγνωστοι, ίσως αλλοδαποί, σημαδεύουν τις περιοχές, σπέρνουν τα χασισόδεντρα και μετά κατηγορούνται οι αγρότες», είπε στο «Εθνος» ο πρόεδρος της Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εορδαίας, Δαμιανός Παπαδόπουλος.
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι τέσσερις αγρότες που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα (τρεις από την Πτολεμαϊδα και ένας από το χωριό Ποντοκώμη), δεν έχουν καμία σχέση με τις χασισοφυτείες, τις οποίες έσπειραν άλλοι, ενώ κανένας αγρότης δεν μπορεί να μπει μέσα στις καλαμποκιές που αυτή την εποχή είναι σε πλήρη ανάπτυξη, δηλαδή πολύ ψηλές και πολύ πυκνές. Οσο για τους συλληφθέντες, ορίστηκε τακτή δικάσιμος και αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να εμφανίζονται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Προχθές έγινε σύσκεψη αγροτών στα γραφεία της ΕΑΣ Εορδαίας και αντιπροσωπεία του θα κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο νομαρχιακό συμβούλιο αλλά και στο αστυνομικό μέγαρο της Κοζάνης. «Αν δεν λυθεί το πρόβλημα κι αν δεν βρεθεί ποιοι πραγματικά είναι έμποροι ναρκωτικών και ποιοι όχι, εμείς θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Είναι άδικο ο αγρότης που ιδρώνει για να καλλιεργήσει ένα μικρό κομμάτι γης και να πάρει λίγα χρήματα να κατηγορείται για παράνομες ενέργειες άλλων», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Περίπου 15 δενδρύλλια σε κάθε μία από τις καλλιέργειες εντόπισε η αστυνομία

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα σας πω μονο οτι ειδα τις φωτογραφιες...απιστευτο ειναι...και δεν ειναι ολα οπως φαινονται παντα...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

O εύκολος πλουτισμός είναι από τα μεγάλα ελληνικά-παγκόσμια αμαρτήματα.Πλέον δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση.Πιθανόν να μας έκαναν εντύπωση οι τραπεζικοί λογαριασμοί των διαπλεκόμενων....

Χ.Ε.

Το Προφίλ μας