Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Η δημοτική αρχή σε μια προσπάθεια παραπληροφόρησης δημοσιεύει παραπλανητικά στοιχεία.

Του Β. Κωνσταντόπουλου

Δεν πρόκειται να αντιδικήσω με τον αντιδήμαρχο στο θέμα των δαπανών για την κοπή χόρτων στην διάρκεια της δικής μας δημοτικής περιόδου.

Στον δήμαρχο απευθύνθηκα, που σε ανάρτησή του έγραψε ότι κάποιοι ξόδευαν 85.000 € τον χρόνο για κοπή χόρτων, πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα.

Στην προσπάθειά της η δημοτική αρχή να παραπληροφορήσει τους πολίτες, δημοσίευσε κατάσταση δαπανών, στην οποία εκτός από τις δαπάνες για την κοπή χόρτων το 2011, συμπεριλαμβάνονται επιπλέον και δαπάνες για την καθαριότητα δρόμων, παιδικών χαρών, πάρκων, δαπάνες συντήρησης και καθαρισμού κοιμητηρίων, δαπάνες καθαριότητας δημαρχείου Βελβεντού, του ΚΕΠ Βελβεντού, δαπάνες για εργασίες συντήρησης κτιρίων κλπ.

Τέτοια αξιοπιστία! Ας είναι.

Πάντως ο δήμαρχος, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της περιόδου εκείνης, γνώριζε οτιδήποτε γινόταν, αφού καθημερινά συμμετείχε στις πρωινές συσκέψεις της δημοτικής αρχής.

Από την κατάσταση λοιπόν που δημοσίευσε η σημερινή δημοτική αρχή, πρέπει να αφαιρεθούν  όλες οι παραπάνω δαπάνες.

Επίσης για να υπάρξει μέτρο σύγκρισης με τον σημερινό δήμο,

πρέπει να αφαιρεθούν και οι δαπάνες για τον πρώην δήμο Βελβενδού, οι οποίες,  όπως και από τις ημερομηνίες κοπής των παραστατικών στοιχείων φαίνεται (Ιούνιος, Ιούλιος 2011),  πρόκειται για υποχρεώσεις του πρώην δήμου Βελβενδού και ως δημοτική αρχή κάναμε την πολιτική επιλογή να διατηρήσουμε αυτά που βρήκαμε για να μην δημιουργούνται εντάσεις με την τοπική κοινωνία, λόγω του γνωστού προβλήματος του αγώνα για την απόσχιση.

Αν λοιπόν αφαιρεθούν όλα τα παραπάνω τότε αποδεικνύεται ότι:

1. Οι καθαρές δαπάνες για την κοπή χόρτων σε όλα τα χωριά του σημερινού δήμου Σερβίων, χωρίς τα Καμβούνια, για το 2011 ανέρχονται στο ποσό των 19.048,70 €.

Εμείς ως δημοτική αρχή κάναμε την πολιτική επιλογή να αποκεντρώσουμε την καθαριότητα στους προέδρους των χωριών, δίνοντάς τους την δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες των χωριών τους σε κοπή χόρτων, καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων, πλατειών και παιδικών χαρών, στην κάλυψη έκτακτων αναγκών σε διάφορες μικροεργασίες κλπ.

Δεν είχαμε αφήσει τα χωριά μας να ρημάξουν,  όπως παρατηρούμε τα τελευταία δύο χρόνια. Να μην θυμίσω την άθλια κατάσταση που βρισκόταν η πλατεία του Τριγωνικού την ημέρα που ο δήμαρχος έκανε την άτυπη λαϊκή συνέλευση.

Είχαμε δώσει δύναμη και αυτονομία στους προέδρους και η δράση τους σε μεγάλο βαθμό δεν εξαρτιόταν από τον δήμαρχο ή τον αντιδήμαρχο.

 

2. Το ποσό των 9.599,90 €, που αναφέρεται στην κατάσταση για κοπή χόρτων στην Δ.Ε Καμβουνίων, αφορά την απασχόληση ενός εργαζομένου, που υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ο οποίος διατηρήθηκε και απασχολούνταν κυρίως στην συντήρηση των γηπέδων Τρανοβάλτου και Λιβαδερού, την κοπή των χόρτων σε 5 οικισμούς των Καμβουνίων, και την κάλυψη όλων των μικροεργασιών σε όλους τους οικισμούς των Καμβουνίων.

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση του γηπέδου Τρανοβάλτου; Άθλια.

Συμπερασματικά ο εν λόγω εργαζόμενος ήταν το στήριγμα και αποκούμπι του αρμόδιου αντιδημάρχου και όλων των προέδρων των χωριών.

 

3. Για να κλείνει το θέμα παραθέτω τα ακριβή στοιχεία για τις δαπάνες για την κοπή χόρτων της περιόδου 2011 έως 31-08-2014, όπως μου τα διαβίβασε η αρμόδια υπηρεσία μετά από χθεσινό (11-10-2011)  σχετικό  αίτημά μου (κωδικοί δαπάνης του προϋπολογισμού 02.7332.01,02,03).

 

Έτος       Σέρβια          Καμβούνια       Βελβενδός      Σύνολο  

 

2011      19.048,70       9.599,90          12.500,00         41.148,60

2012      12.518,94           0                    4.166,62         16.685,56

2013        7.371,53           0                    5.000              12.371,53

2014        4.155,00           0                     0                      4.155,00

                             

Σύνολα  43.094,17       9.599,90           21.666,62        74.360,69

 

Συμπερασματικά για τον σημερινό δήμο Σερβίων μαζί με τα Καμβούνια δαπανήθηκαν για την κοπή χόρτων στα 4 χρόνια  43.094,17+9.599,9= 52.694,17 € ή 13.173,54 € ανά έτος, λίγο λιγότερο από όσο αρχικά είχαμε πει.

Μία δαπάνη δηλαδή 13.000 € περίπου για 20 κοινότητες.

Αυτή είναι η πραγματική, σκληρή αλήθεια.

Οτιδήποτε άλλο λεχθεί για το θέμα αυτό θα αποτελεί παραπληροφόρηση και προσπάθεια σπίλωσης της δικής μας δημοτικής περιόδου και των ανθρώπων που άσκησαν διοίκηση στον δήμο την περίοδο εκείνη. Και θα αντιμετωπιστεί ανάλογα.

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΑ ΚΡΙΣΤΟ ΕΚΤΕΘΗΚΕΣ ΠΑΛΙ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΣ. ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΗ ΧΟΡΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΩΡΑ. ΤΟ ΠΑΡΕΑΚΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ....ΠΕΣ ΒΡΕ ΝΤΑΚΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΝΤΙΚΗ ! Ο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΞΕΧΝΑΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ 2010-2012:ΚΑΟΛΙ ΠΟΣΑ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΟΛΙΟ! ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ 2015-2019 ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2014 !
ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2010-2014 ΕΙΧΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙ ΜΕ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΛΙΒΑΔΕΡΟ ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΗΤΑΝ 3,5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΠΕΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΗ! ΓΙΑΤΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΡΧΕ Η ΘΗΤΕΙΑ ΚΟΚΟΛΙΟΥ-ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ!
ΕΝΩ ΤΩΡΑ Ο ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ ΠΟΥ ΚΟΜΠΑΖΕΙ ΒΡΗΚΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΠΟΥ 1. ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΛΥΤΩΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ 2. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΚΟΣΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΤΑΝ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 3. ΕΠΕΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΑΠΟ ΟΔΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΡΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400.000 ΕΥΡΩ!4. ΤΟΥ ΑΦΑΙΡΕΘΗΚΕ ΕΝΑ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΞΟΦΛΗΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του.Δεν αδικεί Βασίλη μόνο εσένα και τους συνεργάτες σου,αλλά και τον εαυτό του μιάς και ήταν για 2 χρόνια επί θητείας σου πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.Η μεγάλη μου απορία όμως είναι ότι γιατί ο τωρινός Δήμαρχος τα βάζει με σένα και όχι με τον προηγούμενο απ'αυτόν που τα διέλυσε όλα στον Δήμο μας και φυσιολογικά θα είχε τόσα να πεί και να καταμαρτυρήσει.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασες Ελευθερίου τί έλεγες για τον Κοκολιό;Δεν θυμάσαι τίποτα από τον Κοσματόπουλο;Για τον Κωνσταντόπουλο μέχρι και τιμολόγια θυμάσαι και μάλιστα με παραπλανητικό τρόπο.Αλήθεια πόσο μικρός και λίγος είσαι.Υπομονή όμως,ούτε 2 χρονάκια μείνανε για να φύγεις εσύ και όλη η παρέα σου.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΘΗΤΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ Ε?

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Είναι εμφανές ότι ορισμένοι εδώ μέσα, ξέρουν να γράφουν ωραία... παραμύθια, νομίζοντας ότι η Δημοτική αρχή τα λαμβάνει υπόψη της. Η Δημοτική αρχή έχει γραφτεί πολλές φορές, ότι δεν επηρεάζεται η επιτυχής διοίκηση της, από ανόητα σχόλια. Ο ίδιος ο Δήμαρχος αδιαφορεί πλήρως, αφού τόσα πολλά παραμύθια που γράφονται, αν... τα διάβαζε, θα είχε χάσει τον ύπνο του. Σας έχει γίνει καθ' επανάληψη, η υπενθύμιση, σταματειστε να ασχολείστε με την δημοτική αρχή, μην κουραζεσθε πίσω από το πληκτρολόγιο, γράφοντας αερολογίες. Κανείς σας ΕΕΝ τολμά, να γράψει επώνυμα, κρυβεσθε σαν τους αρουραίους, εκτοξεύοντας λάσπη εναντίον του δημάρχου. Θα θέλατε εσείς, αν ήταν ένας από εσάς ήταν... δήμαρχος, να γράφουν τα ίδια? Για αυτό λοιπόν, εγκαταλειψτε τα παραμύθια που γράφεται κάθε μέρα για το Δήμαρχο, γιατί χάνεται το χρόνο σας. Έτσι απλά...

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμαρχος δεν ασχολήτε με τα ανόητα σχόλια αλλά τα διαβάζει όλα,και μετά αφού χάσει τον ύπνο του τα βάζει με όλους... Έτσι απλά...

Ανώνυμος είπε...

Αν ήταν ένας από εμάς Δήμαρχος ποτέ δεν θα έδιωχνε από τον σύλλογο την Βαλκανιονίκη μας Στέλλα Τζικανούλα.Μήπως είναι παραμύθι;Να πώ και άλλα,μή προκαλείς.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ θα γράψω επώνυμα μόλις γράψεις εσύ επωνυμα γλυφτη 19:02
Άντε γράψε επώνυμα λοιπόν.
Για να δούμε εάν είσαι επαγγελματίας κόλακας, ανόητος γλυφτης η απλά "άρχοντας"

Ανώνυμος είπε...

"Σας έχει γίνει καθ' επανάληψη, η υπενθύμιση, σταματειστε να ασχολείστε με την δημοτική αρχή"
τι; τι; τι; Να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τη δημοτική αρχή; Μετά από τόσο γέλιο που προσφέρει;;;; Και πώς θα γελάμε μετά;

Ανώνυμος είπε...

χαχαχαχαχαχα α μπράβο

Ανώνυμος είπε...

Σβηνε και άλλα σχόλια μου πούστη διαχειριστή ξευτυλισμενε. Ότι είναι κατά του Κωνσταντόπουλου το σβήνεις. Γελοίε. Φασίστα. Τώρα βρίζω. Πριν δεν έβριζα. Βλάκα.

Ανώνυμος είπε...

Σβηνε τα σχόλια που λένε κακά λόγια για τον Κωνσταντόπουλο. Γλυφτη διαχειριστή. Γελοίε! Το κάνεις συνέχεια παρόλο που δεν βρίζω. Σας πειράζει που λέμε ότι τον νοιάζει μόνο ...!

Παπαχαρισιου Θωμας είπε...

Επειδη δεν φοβαμαι και δεν περιμενω τιποτε προσωπικο οτι ειναι να γραψω το γραφω επωνυμα.Περασαν τοσες 4τιες μονο του Κωνσταντοπουλου θυμαστε εσεις οισημερινοι διοικουντες που τυχαινει να εισασταν και υποστηριχτες του κατα τη θητεια του. Τωρα θυμηθηκατε μετα απο μια 10ετια σχεδον.Κριμα.

Ανώνυμος είπε...

Και ο επαίνων συνεχώς τον Ελευθερίου γιατί δεν μας γράφει το όνομα του; Όχι μόνο δεν πρέπει να φοβάται αλλά θα μας δείξει και ότι τον επαινεί χωρίς αντάλλαγμα.....

Ανώνυμος είπε...

η ανωνυμία στο ιντερνετ είναι κατοχυρωμένο δημοκρατικό δικαίωμα διεθνώς στον πολιτισμένο κόσμο. Μόνο στην Βόρειο Κορέα και στην Τουρκία απαγορεύεται

Ανώνυμος είπε...

Και άμα ο επαίνων είναι ο ίδιος που κοιτάζεται στον καθρέφτη και λέει φτού μου τι Δημαρχάρας είμαι;

Ανώνυμος είπε...

Όλα πιθανά.

Το Προφίλ μας