Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Σερβίων: Αν αυτό ισχύει στο εξής να συσπειρώσουμε τις εμπορικές δραστηριότητες μας γύρω από τις δύο εναπομείναντες τράπεζες που διατηρούν κατάστημα στα Σέρβια

Αγαπητοί συμπολίτες και συνάδελφοι , το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων για το επικείμενο κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στα Σέρβια μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους , καθώς σε αυτό εκφράζεται με επιχειρήματα η ανάγκη παρουσίας της Τράπεζας Πειραιώς στα Σέρβια με φυσικό κατάστημα.

Η περιοχή μας δεν αντέχει τη διαρροή άλλων υπηρεσιών και τραπεζών. Η δυνατότητα να εξυπηρετεί με Δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες ,περίθαλψη, εκπαίδευση, αγορά , χαρακτηρίζει τα Σέρβια ως μια κωμόπολη. Αν όλα αυτά χαθούν δεν θα διαφέρει από τις υπόλοιπες κοινότητες και η εξυπηρέτηση θα γίνεται εκτός Δήμου.

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την πρόθεση μας στο εξής να συσπειρώσουμε τις εμπορικές δραστηριότητες γύρω από τις δύο τράπεζες που διατηρούν φυσικό κατάστημα στα Σέρβια , αφενός μεν για να υπάρχει σοβαρό επιχείρημα στο μέλλον να ΜΗΝ κλείσει κάποιο από αυτά τα καταστήματα, αφετέρου δε για να καταλάβουν οι διοικήσεις όλων των τραπεζών , πως η απόφαση για κλείσιμο ενός τραπεζικού καταστήματος σε μια μικρή κοινωνία επηρεάζει τον τοπικό κοινωνικό ιστό και την τοπική οικονομία σε πολλά επίπεδα.

Μια τέτοια απόφαση είναι λογικό πως θα επιφέρει συνέπειες στη συνεργασία της τράπεζας με τους πελάτες της. Είναι δικαίωμα της τράπεζας να διαχειρίζεται τα καταστήματα και το προσωπικό της με γνώμονα το συμφέρον της. Είναι δικαίωμα των πελατών της , να αξιολογούν τις αποφάσεις αυτές με γνώμονα το συμφέρον τους και το συμφέρον του τόπου τους.

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ :

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις 21 Ιουλίου 2021 θα κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην πόλη των Σερβίων. Το υποκατάστημα Σερβίων εξυπηρετεί περισσότερες από 30 κοινότητες και 6 οικισμούς του Δήμου μας, καθώς και όμορων Δήμων, μιας μεγάλης γεωγραφικής έκτασης με πολλές ιδιαιτερότητες, τόσο λόγω της μορφολογίας της όσο και των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών. Το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην πόλη των Σερβίων, σε συνδυασμό με την επικείμενη μετάβαση της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική εποχή, είναι ένα γεγονός το οποίο δυστυχώς γεννά σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών, επιχειρηματιών, καταστηματαρχών και συνταξιούχων.

Το κτίριο όπου στεγάζεται το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς είναι ιδιόκτητο (δεν υπάρχει επιβάρυνση ενοικίου ) και παρέχει πλήθος τραπεζικών υπηρεσιών. Επίσης, τους τελευταίους μήνες με την μείωση προσωπικού των ΕΛΤΑ , στο συγκεκριμένο κατάστημα της Τράπεζας αυξήθηκε ο όγκος των συναλλαγών και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Ήδη στο άκουσμα της πιθανότητας παύσης της λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος οι επαγγελματίες αγρότες, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι συνταξιούχοι, αλλά και οι πολίτες είναι ανάστατοι μπροστά στο μεγάλο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί και εκφράζουν έντονα την αγωνία και την δυσαρέσκεια τους. Η περιοχή του Δήμου Σερβίων είναι μια περιοχή αμιγώς αγροτική και οι πολύχρονες συναλλαγές με τους πολίτες της περιοχής αλλά κυρίως και με όλο το φάσμα των ανθρώπων του επιχειρηματικού κόσμου, εξυπηρετούσαν στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Είναι φανερό λοιπόν τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα που θα προκύψουν για τον Δήμο μας αλλά και για όμορους Δήμους με την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος στα Σέρβια.

Εδώ και αρκετά χρόνια με την συσσώρευση των υπηρεσιών στα Αστικά Κέντρα και με τις οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την οικονομική κρίση και την πανδημία, δυστυχώς η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές συρρικνώνονται. Μη γίνουμε λοιπόν και εμείς συνεργοί στο μαρασμό της υπαίθρου και των παραγωγικών τάξεων του πρωτογενούς τομέα, ενός πρωτογενούς τομέα που μαζί με τον τουρισμό αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της χώρας μας για την έξοδο από την κρίση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων με την 75/2021(30-06-2021) ομόφωνη απόφασή του εκφράζει την διαμαρτυρία του στη Διοίκηση της Τράπεζας και διεκδικεί την απρόκοπη λειτουργία του υποκαταστήματος στην πόλη των Σερβίων.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί στην Διοίκηση της Τράπεζας και στα ΜΜΕ.

prlogos.gr