Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Δήμος Βελβεντού: Αναλυτική απάντηση στις τελευταίες «καταγγελίες» ανώνυμες κι επώνυμες σε τοπικά ΜΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ.

Ο Δήμος Βελβεντού, προστατεύοντας τα συμφέροντά του, βρίσκεται σε αντιδικία με ιδιώτη για το ακίνητο στο οποίο βρίσκεται το Μνημείο στην Κοινότητα Καταφυγίου. Εν επιδικία της υποθέσεως (είναι χαρακτηριστικό ότι σε λίγες ημέρες εκδικάζονται ασφαλιστικά μέτρα) δεν πρόκειται να εκδοθεί εκ μέρους μας αναλυτική απάντηση στις τελευταίες «καταγγελίες» ανώνυμες κι επώνυμες σε τοπικά ΜΜΕ. 

Να θυμίσουμε σε όλους ότι ο Δήμος με την επανέναρξη της λειτουργίας του στις 1/9/2019 βρήκε στην πλατεία Καταφυγίου ένα μνημείο πεσόντων αποσαρθρωμένο κι έτοιμο να πέσει. Το μνημείο φέρει την ενωτική επιγραφή «ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ» και χωρίς ονόματα.

Αυτή είναι η επιγραφή που είχε από την κατασκευή του το Μνημείο από το 1983-1984 για να τιμήσει τους πεσόντες της Κοινότητας ανά τους αιώνες και όχι μόνο του περασμένου αιώνα. Αυτό το μνημείο με τη μορφή που το βρήκαμε θέλουμε να το αντιστηρίξουμε στη θέση του και το πράττουμε ήδη με εντολή της δικαστικής αρχής. Ούτε ονόματα καλύψαμε  ούτε άλλη μεταβολή της μορφής του κάναμε.  

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που οι ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας, αντί να απαιτούν την άμεση σωστική εργασία για το μνημείο που καταρρέει από το 2017, μας προτείνουν την απομάκρυνσή του από τη θέση που το τοποθέτησε η Κοινότητα Καταφυγίου πριν από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες με απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης και νόμιμες ενέργειες του τότε Κοινοτικού Συμβουλίου. Παιδευόμαστε ενάμιση και πλέον χρόνο να υπηρετήσουμε ως Δήμος το αυτονόητο.

Θα τονίσουμε, λοιπόν, ότι κανείς δεν μπορεί να μας αναγκάσει να πράξουμε κάτι σε βάρος των συμφερόντων της Κοινότητας Καταφυγίου του Δήμου Βελβεντού και υπέρ του ιδιώτη, ο οποίος ακριβώς επιθυμεί διακαώς την απομάκρυνση του Μνημείου και τον προσεταιρισμό της έκτασης στην οποία εδώ και τριανταοκτώ (38) έτη βρίσκεται αυτό.

Επιφυλασσόμαστε, τέλος, ως Δήμος, παντός νομίμου δικαιώματος για το περιεχόμενο αυτών των καταγγελιών.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ
 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ
Μνημείο πριν την αποκατάσταση

 
Μνημείο μετά την 1η ημέρα εργασιών 8/7/2021

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τα Δήμαρχε μην μας περνάνε για χαζούς μερικοί εδώ στο Καταφύγι και στην Κατερίνη.

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε είσαι εκτός θέματος! Δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον δεν θες να καταλάβεις! Δεν μας ενδιαφέρουν οι αντιδικίες σου! Εκτός από αυτό δεν δεσμεύεσαι από καμιά λαϊκή συνέλευση. Η λαϊκή συνέλευση ΔΕΝ νομοθετει. Οσο για την “ενωτικη” περιγραφή το αφήνω ασχολίαστο.επειδη βρήκες μια αδικία με την επικάλυψη των ονομάτων αποφάσισες να συνεχίσεις την πολιτική διχασμου! Η δημοτική αρχή είναι για να λύνει προβλήματα και όχι για να τα συντηρεί. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ! Αλήθεια αυτή η συντήρηση με τη συνέχιση της απόκρυψης των ονομάτων των ηρώων πόσο κοστίζει στο δημο;

Ανώνυμος είπε...

Ανεξάρτητα απο την συγκεκριμένη υπόθεση το Καταφυγι δεν υπάρχει για το Βελβεντο. Ποτε δεν υπήρξε. Το βλέπουν ανταγωνιστικά. Ξέρουν ότι το Καταφυγι μπορεί να παει ψηλά γι αυτο τους κρατάνε αναξιοποίητους. Το σπίτι του και ξ ιστορία με το Ζορμπα και οι ρυθμοί με τους οποίους το έτρεχαν οι βελβεντινοι πριν ακομη τον Καλλικράτη λέει πολλά. Το ίδιο κάνουν και τωρα. Σκεφτείτε ότι το Καταφυγι ακούστηκε περιςςοτερο ως Δήμος σερβιων - βελβεντου. Οι Καταφυγιωτες της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης το ξέρουν. Γι αυτο δε θέλουν να ακούνε για Βελβεντο.

Ανώνυμος είπε...

Πόσο άσχετος είσαι! Ρωτά να μάθεις τα έργα του Δημάρχου στο Καταφυγι την οκταετία 2002-2010. Τώρα έχει το θέμα του μνημείου που εσεις οι βαλτοί του Κατσιουλη δημιουργήσατε επιτηδες. . Όταν το λύσει θα ασχοληθεί ξανά με τον οικισμό. Και πολύ καλά θα κάνει.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παιδεύεστε συχωριανοί; Όπως είναι το μνημείο σήμερα να βάλει ο Δήμος δυο μεγαλες πλάκες μια αριστερά και μια δεξιά και να γράψει όλα τα ονόματα. Θα ομορφύνει και ο χώρος και το μνημείο θα γίνει πιο πλούσιο όπως αυτό που είναι στην καλλιθεα στο Βελβεντό. Έτσι θα γεμίσει και ο άδειος χώρος δεξιά και αριστερά από το μνημείο. Και όλα θα είναι μια χαρά και κανένας δεν θα έχει παράπονο.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ στην αριστερή πλάκα να βάλει τους αριστερούς αγωνιστές και στην δεξιά τους δεξιούς

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω τα παπαγαλάκια που δεν θέλετε τα ονόματα μετακομισατε εδω γιατί μάλλον δεν σας παίρνει.... Εάν αυτός ο κύριος έχει τόση δύναμη ώστε να βγάλει στην επιφάνεια τέτοιο σκάνδαλο τότε μπράβο του! Χαίρομαι πάντως που έμμεσα παραδεχεστε ότι η εμμονή του δημάρχου με τον ιδιώτη ευθύνεται για την εγκατάλειψη του χωριού... Όταν δηλαδή "ξεμπερδέψει" με το Κατσιουλη τότε θα ασχοληθεί με τα προβλήματα του τόπου μας! Εύγε και σε σας και στο δημαρχο για τις προοδευτικές και αξιοκρατικες αντιλειψεις. Μέχρι τώρα γελούσα μαζί σας, τώρα απλά σας λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

εμεις λεμε αυτα που λενε οι καταφυγιωτες οχι εσεις στα χαμηλα των πιεριων

Το Προφίλ μας