Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Δήμος Βελβεντού: Iδρύεται Αστυνομικός Σταθμός στο Δήμο Βελβεντού

Με το 53/2021 Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 133/τ. Α/29.7.2021 ιδρύεται Αστυνομικός Σταθμός στην έδρα του Δήμου Βελβεντού, που θα υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων και στην Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης. 

Το αίτημα προς το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπέβαλε η Δημοτική Αρχή μέσω ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας του Δήμου.

Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για την τεκμηρίωση και προώθηση του αιτήματος το οποίο έλαβε και τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης και της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας.  Έτσι  μια νέα υπηρεσία που είναι χρήσιμη στην κοινωνία και στον τόπο μας, στελεχωμένη με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό, θα εγκατασταθεί στον Δήμο Βελβεντού.

Η συστατική πράξη είναι το πρώτο βήμα. Για την Δημοτική Αρχή ξεκινάει ένας νέος αγώνας για την οριστική εγκατάσταση της νέας υπηρεσίας στο κτίριο του καταργηθέντος από το 2001 Αστυνομικού Σταθμού Βελβεντού, το οποίο χρειάζεται σημαντικές παρεμβάσεις.

Σε συνεργασία με την αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης, Αστυνομικό Τμήμα Σερβίων και Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει στην συντήρηση και ανακαίνιση του παλαιού κτιρίου, προσφέροντας διαθέσιμο κτίριο του Δήμου για  την προσωρινή μεταβατική εγκατάσταση και λειτουργία της νέας υπηρεσίας, εφόσον αυτό εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βοήθησαν στην προσπάθεια και ιδιαιτέρως τον βουλευτή του Νομού κ. Γιώργο Αμανατίδη για την πολύμηνη ενασχόλησή του με το θέμα σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες και την ουσιαστική του συμβολή στη σύσταση του Αστυνομικού Σταθμού Βελβεντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας