Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Λιβαδεριώτης επιστήμονας Θανάσης Τσιόκανος του Λάμπρου καθηγητής βιοκινητικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

του Δημήτρη Γκουτζιομήτρου από τη σελίδα fb ΛΙΒΑΔΕΡΟ
Φίλες και φίλοι αγαπητοί Λιβαδεριώτες με χαρά σας παρουσιάζω σήμερα έναν Λιβαδεριώτη επιστήμονα που μας κάνει όλους υπερήφανους, σας παρουσιάζω τον κ Αθανάσιο Τσιόκανο του Λάμπρου.
Ο κ. Αθανάσιος Τσιόκανος, Καθηγητής Βιοκινητικής, στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Θεσσαλίας, εκλέχθηκε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με διετή θητεία από 01-09-2021 έως 31-08-2023.
Είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1984) και έχει μεταπτυχιακό (1986) και διδακτορικό δίπλωμα (1995) από την Εθνική Ακαδημία Αθλητισμού της Σόφιας. Από το 1987 έως το 1998 εργάστηκε ερευνητικά στο Τμήμα Βιομηχανικής του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, όπου ασχολήθηκε με την αξιολόγηση των παραγόντων της φυσικής κατάστασης και την βιοκινητική ανάλυση και αξιολόγηση της τεχνικής Ελλήνων και ξένων αθλητών υψηλού επιπέδου. Την περίοδο 1988 -1989 διατέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ για την εκπόνηση των ενιαίων προγραμμάτων προπόνησης στο στίβο και την επιστημονική υποστήριξη της προπονητικής διαδικασίας των πρωταθλητών στίβου. Από το 1996 έως σήμερα διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του βιολογικού τομέα και της ειδικότητας κλασικού αθλητισμού στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει γράψει τρία κεφάλαια βιβλίων και έχει δημοσιεύσει 55 μελέτες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά. Υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος και έχει συμμετάσχει σε 11 ερευνητικά προγράμματα. Είναι κριτής σε έγκριτα διεθνή και ελληνικά περιοδικά. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη βιοκινητική του αγωνιστικού αθλητισμού και των ανθρώπινων μεταφορικών κινήσεων και στην αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης στο μαζικό και αγωνιστικό αθλητισμό. Από το 2010 έως σήμερα είναι διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας