Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Εορδαίας διαθέτει κλιματιζόμενους χώρους στην Πτολεμαΐδα για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τον καύσωνα.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος Εορδαίας παρατείνει τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων για την προστασία των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναμένονται, από σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021 έως την επόμενη Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021.

Οι κλιματιζόμενοι χώροι που θα παραμένουν καθημερινά ανοιχτοί από τις 9.00 το πρωί έως και τις 9.00 το βράδυ, είναι οι ακόλουθοι:

 

1. 1ο ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας, Εθνικής Αντιστάσεως 11, τηλ.2463022647

2. 2ο ΚΑΠΗ Πτολεμαΐδας, Παυλίδη Αδαμοπούλου 34, τηλ. 2463027270

 

Σημειώνεται ότι στους δύο παραπάνω χώρους θα υπάρχει απόλυτη τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα το προσωπικό που εργάζεται στις δομές θα προσφέρει νερό και δροσερούς χυμούς, θα ενημερώνει για τη λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων και θα δίνει οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα.

 

Ο Δήμος Εορδαίας συνιστά τους πολίτες του για όσο διαρκέσουν οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες:

·         Nα αποφεύγουν την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και να παραμένουν σε σκιερά και δροσερά μέρη μακριά από χώρους όπου επικρατεί συνωστισμός.

·         Να αποφεύγουν τη βαριά σωματική εργασία ιδιαίτερα σε χώρους με υψηλή θερμοκρασία, άπνοια και μεγάλη υγρασία.

·         Να αποφεύγουν το βάδισμα για πολύ ώρα ή την έντονη άσκηση.

·         Να αποφεύγουν τα πολύωρα ταξίδια με τα μέσα συγκοινωνίας όταν η ζέστη είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Τέλος, ο Δήμος Εορδαίας για την προστασία και φροντίδα των αδέσποτων ζώων, τις επόμενες μέρες σε διάφορα σημεία της πόλης, θα τοποθετήσει στα εγκατεστημένα δοχεία, τροφή και νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας