Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017

Σύγχρονο Επιμελητήριο Νίκος Σαρρής: Στήριξη του επιχειρηματία με όλα τα κατάλληλα εργαλεία (video)

Στην κατάμεστη από κόσμο Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά παρουσίαση (στις έδρες των τεσσάρων δήμων) των υποψηφίων και του προγράμματος του συνδυασμού Σύγχρονο Επιμελητήριο.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Σαρρής παρουσίασε βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος αλλά και εξειδικευμένες δράσεις και πρακτικές για την ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας τονίζοντας ότι «πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα το οποίο προέκυψε έπειτα από επίπονη προσπάθεια μίας μεγάλης ομάδας έμπειρων επιστημόνων οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη τους τη συγκυρία, τις προκλήσεις της εποχής, τις ευκαιρίες και δυνατότητες της περιοχής κατέληξε σε άμεσα εφαρμόσιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις οι οποίες θα μεταμορφώσουν το Επιμελητήριο και την εικόνα του στα μάτια όλων»
Παράλληλα ο κ. Σαρρής αναφερόμενος στα πρόσωπα που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού υπογράμμισε ότι «προέρχονται από όλη την επικράτεια του νομού μας για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση, και το σημαντικότερο ότι πρόκειται για ανθρώπους με όρεξη και διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά»

Κεντρική Ομιλία στην Πτολεμαΐδα

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,
Αγαπητές & Αγαπητοί Επιχειρηματίες,
Φίλες & φίλοι,

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας στη σημερινή κεντρική εκδήλωση του συνδυασμού μας.

(1) Με καθυστέρηση 2 και πλέον ετών, οι εκλογές του Ε.Β.Ε. Κοζάνης θα πραγματοποιηθούν στις 10 & 11 Δεκεμβρίου 2017. Οι εκλογές αυτές είναι οι πιο κρίσιμες από ποτέ άλλοτε. Είναι κρίσιμες διότι πραγματοποιούνται σε μία πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία η οποία γονάτισε και συνεχίζει να γονατίζει τους επιχειρηματίες και την κοινωνία στο σύνολό της.

Είναι όμως κρίσιμες και για έναν ακόμη λόγο διότι το Επιμελητήριο μας θα πρέπει να βρει το βηματισμό του και να καταστεί κυρίαρχο επιχειρηματικό όργανο στη νέα εποχή.

(2) Θέλουμε ένα επιμελητήριο που θα αγωνίζεται για τους επιχειρηματίες ή ένα επιμελητήριο απλό θεατή των εξελίξεων; Εμείς θέλουμε ένα δυνατό, σύγχρονο, επιμελητήριο και γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Η αλήθεια είναι πως ο θεσμός του Επιμελητηρίου μας απαξιώθηκε στη συνείδηση των επιχειρηματιών. Στα μάτια τους, πλέον, φαντάζει ως ένας ακόμη εισπρακτικός μηχανισμός ο οποίος δεν πιστεύουν ότι μπορεί να προσφέρει κάτι.

Χάθηκε δηλ. η ελπίδα των επιχειρηματιών προς το Επιμελητήριο και αυτό είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί. Αλλά δεν φταίει ο θεσμός του Επιμελητηρίου γι’ αυτό.

Οι άνθρωποι που διοικούν ευθύνονται για τα όποια καλά αλλά και για τα όποια κακά ενός θεσμού.

Μπορεί όμως το Επιμελητήριό μας να στηρίξει ουσιαστικά τα μέλη του; Ίσως σας ξαφνιάσει η απάντησή μου αλλά σας το λέω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου: ΝΑΙ, ΜΠΟΡΕΙ!

Τα επιμελητήρια στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα δυνατοί φορείς. Ακόμη και τράπεζες γονατίζουν μπροστά τους. Λειτουργούν ως κύτταρα επιχειρηματικότητας με αποφασιστικό ρόλο εκπροσωπώντας τα μέλη τους παντού.

Η δύναμη τους δεν πηγάζει μόνο από το θεσμικό τους πλαίσιο αλλά και από τις ίδιες τις διοικήσεις τους που εργάζονται με ζήλο για τα συμφέροντα των μελών τους, και αφού μπορούν αυτοί, τότε μπορούμε κι εμείς. Γιατί εκτός από την εμπειρία και τη γνώση χρειάζεται να έχουμε και «ΠΙΣΤΗ», ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε.

Οραματίζομαι λοιπόν ένα «σύγχρονο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ» και ΠΙΣΤΕΥΩ πως μπορούμε να το έχουμε, κόντρα στις συγκυρίες και τις διάφορες Κασσάνδρες που εξαιτίας της ανικανότητάς τους δεν μπορούν να δεχθούν πως κάποιοι άλλοι, καλύτεροι τους, μπορούν να σηκώσουν ψηλά τον θεσμό. Αυτές τις Κασσάνδρες που δεν διστάζουν να καταστρέψουν κάθε τι καλό μόνο και μόνο για το προσωπικό τους όφελός θα τις αφήσουμε στη μοναξιά τους και δεν θα τις ακολουθήσουμε.

(3) Αλλά πάλι, τι είναι αυτό που με κάνει τόσο αισιόδοξο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, εκεί που οι προηγούμενοι απέτυχαν;

Το πρώτο πράγμα είναι οι υποψήφιοι που στελεχώνουν τον συνδυασμό μας.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, νέοι, με εξαιρετικές σπουδές αλλά χωρίς να λείπουν οι  μεγαλύτεροι λόγω εμπειρίας.

Από τις περισσότερες περιοχές του νομού μας για να υπάρχει η καλύτερη δυνατή αντιπροσώπευση, και το σημαντικότερο, άνθρωποι με όρεξη και διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά.

Αυτό που θα σας παρουσιάσουμε σήμερα δεν είναι ένα απλός συνδυασμός. Είναι μία ομάδα πολύ στενά δεμένη η οποία νιώθει ως χρέος της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Το δεύτερο πράγμα που με κάνει τόσο αισιόδοξο είναι το πρόγραμμά μας.

Πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο πρόγραμμα το οποίο προέκυψε έπειτα από επίπονη προσπάθεια μίας μεγάλης ομάδας έμπειρων επιστημόνων οι οποίοι λαμβάνοντας υπόψη τους τη συγκυρία, τις προκλήσεις της εποχής, τις ευκαιρίες και δυνατότητες της περιοχής κατέληξε σε άμεσα εφαρμόσιμες και υλοποιήσιμες προτάσεις οι οποίες θα μεταμορφώσουν το Επιμελητήριο και την εικόνα του στα μάτια όλων.

Θα καταστήσουν ξανά το Επιμελητήριο Κοζάνης πρωτοπόρο κι όχι ουραγό. Ένα Επιμελητήριο το οποίο θα «απαιτεί» και δεν θα «επαιτεί» διότι έχει πλέον σχέδιο, πρόγραμμα και τους ανθρώπους για να τα κάνουν πράξη.

Το τρίτο πράγμα που με κάνει να αισιοδοξώ για την επιτυχία μας είναι η μακρά μου ενασχόληση με τον Επιμελητηριακό θεσμό, και η εμπειρία μου, τόσο από την πλευρά του Οικονομικού όσο και του Εμπορικού Επιμελητηρίου για πάνω από 12 χρόνια με επαφές και γνωριμίες τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας μας.

(4) Γνωρίζω καλά τι κάνω και που θέλω να πάω. Ζητώ μόνο να με εμπιστευτείτε για να δημιουργήσω ένα Επιμελητήριο το οποίο θα στέκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων και θα εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους απέναντι στην Πολιτεία, αλλά και θα ανοίγει επιχειρηματικούς δρόμους κάνοντας χρήση όλων των διαθέσιμων εργαλείων προς όφελος των μελών του.

(5) Δεν ενδιαφερόμαστε να κερδίσουμε απλώς το Επιμελητήριο. Θέλουμε να μεταμορφώσουμε το Επιμελητήριο σε ένα ζωντανό κύτταρο επιχειρηματικότητας για το οποίο θα είναι περήφανη όχι μόνο η Κοζάνη αλλά και ολόκληρη η Δυτική Μακεδονία.

Με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε την εκτίμησή μας στους ανθρώπους που ίδρυσαν το 1918, σχεδόν 100 χρόνια πριν το Επιμελητήριο Κοζάνης, πιστεύοντας στο θεσμό και προσδοκώντας τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη για το καλό της περιοχής μας.

Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο ευχαριστώ σε αυτούς που πρωτοστάτησαν στην ίδρυσή του. Με αυτό τον τρόπο θα δείξουμε το σεβασμό μας σε όσους συνέλαβαν την ιδέα να δημιουργήσουν το Επιμελητήριο μας.

Κι αν αυτοί, τότε, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα Επιμελητήριο εμείς, τώρα, θα καταφέρουμε να το πάμε ένα βήμα πιο κάτω.

(6) Κύριο όμως μέλημα μας θα είναι η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια.


Με συγκεκριμένο πρόγραμμα και πολλή δουλειά θα μπορέσουμε να ανοίξουμε νέους επιχειρηματικούς δρόμους δίνοντας ανάσα σε όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό.

Αυτό μπορεί να γίνει με συμμετοχή σε στοχευμένες εκθέσεις, συνεργασίες μεταξύ Επιμελητηρίων εντός κι εκτός Ελλάδας και κατάρτιση μητρώου επιχειρήσεων απόδημων Ελλήνων για επιχειρηματικές συνεργασίες.

Είναι δύσκολα όλα αυτά; Όχι βέβαια! Χρειάζονται επιπλέον χρήματα; Όχι βέβαια! Υπάρχουν τα εργαλεία. Θέλει πρόγραμμα και σχέδιο. Χρειάζεται στόχευση και πολύ δουλειά.

Αλλά δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στο εξωτερικό. Θέλουμε ανάπτυξη για όλες τις επιχειρήσεις μας.

Το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματός μας αναφέρεται στην επιχειρηματικότητα και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς.

Δεν νιώθουμε ένοχοι απέναντι στην επιχειρηματικότητα, ούτε νιώθουμε ένοχοι απέναντι στο κέδρος. Δεν είμαστε κρατικοδίαιτοι, ούτε αργόμισθοι.

Είμαστε επιχειρηματίες, επενδύουμε τα χρήματά μας και προσφέρουμε θέσεις εργασίας για το καλό της περιοχής μας αλλά και για εμάς τους ίδιους και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Κι αν η Κυβέρνηση επιζητεί το θάνατό μας, με όλα τα ληστρικά μέτρα της, εμείς θα αντισταθούμε δείχνοντάς της πως κάνει λάθος, διεκδικώντας μέσα από τους αγώνες μας τη θέση που μας αξίζει μέσα στην κοινωνία.

Δεν μπορεί ο καθένας με τις ιδεοληψίες του να ρημάζει τους επιχειρηματίες και μετά να κλαίει πάνω από το χυμένο γάλα. Τι είναι οι επιχειρηματίες, παιδιά ενός κατώτερου Θεού;


(7) Για να γίνει πράξη η ανάπτυξη και η εξωστρέφεια που ανέφερα νωρίτερα, στο μέτρο που μας αφορά, χρειάζεται μία πλήρης αναδιοργάνωση του Επιμελητηρίου σε όλες τις εκφάνσεις του.

Κυρίαρχο στοιχείο της αναδιοργάνωσης αυτής θα είναι η υιοθέτηση των Νέων Τεχνολογιών παντού, ώστε να γίνει πράξη η δέσμευσή μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και πληροφόρηση των μελών μας.

Το μεγάλο στοίχημα των Επιμελητηρίων της Ευρώπης και αυτό που τους φοβίζει περισσότερο δεν είναι η ανεργία, αλλά οι Νέες Τεχνολογίες και η διάχυση της πληροφορίας γρήγορα, απρόσκοπτα και έγκυρα. 

Μέσα όμως στο ρευστό επιχειρηματικό περιβάλλον που βιώνουμε όλοι εξαιτίας της κρίσης αλλά και της παγκοσμιοποίησης ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναδύεται πέρα από τις Νέες Τεχνολογίες είναι η συμβουλευτική. 

Η στήριξη δηλ. του επιχειρηματία με όλα τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση για την πορεία της επιχείρησής του.

Στο νέο επιχειρηματικό πλαίσιο που διαφαίνεται παγκοσμίως η συμβουλευτική καθίσταται συνώνυμο της επιτυχίας ή της αποτυχίας μίας επιχείρησης και ανδρώνεται ακόμη περισσότερο από την εκπαίδευση των επιχειρηματιών μέσα από εξειδικευμένα και εκλαϊκευμένα προγράμματα κατάρτισης.

Αλλά μία κατάρτιση ουσίας και όχι απλώς μία δράση για κάποια χρήματα. Εμείς θα είμαστε υπεύθυνοι για την τύχη μας και αυτή θα πρέπει να διασφαλίσουμε για το μέλλον των παιδιών μας.

Πώς μπορεί κάποιος να μιλάει για επιχειρηματικότητα στο νομό μας χωρίς να έχει στο μυαλό του την Πτολεμαΐδα; Γίνεται επιχειρηματικότητα χωρίς τους επιχειρηματίες της Πτολεμαΐδας; Γίνεται να αγνοήσουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας η οποία κάθε μέρα στηρίζει με το αίμα της την ανάπτυξη της ίδιας της χώρας μέσω της ΔΕΗ; ΟΧΙ, δεν γίνεται!

Έγκαιρα λοιπόν καταθέσαμε το πρόγραμμά μας για να γίνει γνωστό. Ένα πρόγραμμα το οποίο αναφέρεται σε όλους τους πυλώνες ανάπτυξης, έχοντας στο μυαλό μας κυρίως την Πτολεμαΐδα:

1. Είμαστε οι μόνοι που πιστεύουμε στον πρωτογενή τομέα και προτείνουμε στο πρόγραμμά μας την ίδρυση αγροτικού τμήματος στο Επιμελητήριο. Έτσι οι αγρότες μας θα βρουν ένα πραγματικό στήριγμα στις δραστηριότητές τους. Αν δεν στηρίξουμε το πρωτογενή τομέα και δεν τον φέρουμε κοντά με τους άλλους τομείς της επιχειρηματικότητας, όπως είναι η μεταποίηση και η εστίαση πως θα αναπτυχθεί περαιτέρω;

2. Η δημιουργία Μητρώου Επιχειρήσεων Απόδημων Ελλήνων είναι κομβικής σημασίας για εμάς. Έλληνες του εξωτερικού θα γίνουν οι πρεσβευτές των προϊόντων μας συνάπτοντας συνεργασίες με αντίστοιχες επιχειρήσεις στο εξωτερικό για προώθηση των δικών μας προϊόντων μεταξύ αυτών και των αγροτικών μας. Αλλά έπρεπε μόνο εμείς να το σκεφτούμε αυτό και θα το κάνουμε διότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.

3. Στις προτάσεις μας προβλέπεται η δημιουργία μητρώου επιχειρήσεων που παράγουν τοπικά - παραδοσιακά προϊόντα ώστε να τύχουν ευρύτερης στήριξης από το Επιμελητήριο. Αλλά νωρίτερα όμως θα πρέπει να ορίσουμε με συγκεκριμένο τρόπο τι είναι «τοπικό» και τι είναι «παραδοσιακό» ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο αγροτικός μας τομέας.

3. Και μέσα σε όλα αυτά θεωρούμε κομβικής σημασίας την καθιέρωση ενός σήματος ποιότητας για τα τοπικά – παραδοσιακά προϊόντα και την λειτουργία ενός Συμφώνου ποιότητας και συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων του πρωτογενούς τομέα και των υπηρεσιών & τροφίμων.

4. Όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει ο πρωτογενής τομέας χωρίς την δημιουργία ομαδικών επιχειρηματικών σχημάτων όπως είναι τα clusters. Θα στηρίξουμε τη δημιουργία cluster στο πρωτογενή τομέα, τα τρόφιμα και τις υπηρεσίες φιλοξενίας & εστίασης. Με αυτό τον τρόπο θα ανοίξουν μεγάλες προοπτικές για τους ανθρώπους της γης και του μόχθου.

Άλλωστε, ξέρω τι σημαίνει αγροτικός τομέας. Μεγάλωσα στα χωράφια, μεγάλωσα στα καπνά και ξέρω από γεωργία. Ξέρω επομένως και πως θα βοηθήσω αυτόν τον τομέα να απλώσει τα φτερά του και να πετάξει ψηλά.

5. Όμως πως μπορεί να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας αν δεν έχει χωράφια να καλλιεργήσει; Που θα καλλιεργήσει; Στην άσφαλτο; Για το λόγο αυτό θα δούμε με πολλή προσοχή το θέμα της επαναπόδοσης των εκτάσεων της ΔΕΗ στους επαγγελματίες αγρότες ώστε να εγκαταστήσουν τη δική τους καλλιέργεια με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου. Για να γίνει όμως αυτό απαιτείται στενή συνεργασία με το Δήμο Πτολεμαΐδας & Κοζάνης, την Περιφέρεια και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αλλά κάποιος όμως πρέπει να πιέσει όλους αυτούς και εμείς είμαστε αυτοί που οφείλουμε να το κάνουμε διότι αυτή είναι η δουλειά μας. 

. Από την άλλη, μπορεί κανείς να αγνοήσει τις απέραντες φυσικές ομορφιές της ευρύτερης περιοχής αλλά και τις αξιόλογες ξενοδοχειακές υποδομές της; Ο Θεός προίκισε τούτη την περιοχή με απέραντο φυσικό κάλος κι εμείς θα το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο; ΌΧΙ βέβαια! Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού θα είναι για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Γιατί; Διότι μέσω του εναλλακτικού τουρισμού θα συνδέσουμε όλους τους πυλώνες ανάπτυξης για να φέρουμε ανάπτυξη. Το να υπάρχει ένα στάντ στο οποίο θα εκτίθενται τοπικά – παραδοσιακά προϊόντα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής φαντάζει αδύνατο; ΟΧΙ, βέβαια!

6. Όμως, παρά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, το μέλλον της διαγράφεται δυσοίωνο. Ο νομός μας πλήττεται ιδιαίτερα από την αποβιομηχάνιση εξαιτίας της ΔΕΗ και όχι μόνο. Η μεταλιγνιτική περίοδος είναι γεγονός. Ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούμε τα πράγματα από εδώ και στο εξής θα σημάνει την ανάπτυξή μας ή την καταστροφή μας.
Από αυτό όμως το βήμα και θέλοντας να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος, σας δηλώνω, πως το ξεπούλημα της ΔΕΗ, αποτελεί αιτία σύγκρουσης με την τοπική κοινωνία. Δεν μπορεί η Εορδαία αλλά και το υπόλοιπο λεκανοπέδιο που δίνουν το αίμα τους καθημερινά να πετάγονται στο καλάθι των αχρήστων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάτι τέτοιο. Τι θα πούμε στα παιδιά μας αύριο – μεθαύριο όταν θα μας ρωτήσουν; Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα. Είναι μονόδρομος για εμάς η στήριξη με κάθε τρόπο στο δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ. Όλοι οι φορείς, συμπεριλαμβανομένου και του Επιμελητηρίου θα πρέπει να αντισταθούν στο διαφαινόμενο ξεπούλημά της.

Αλλά πάνω από όλα, και για να το ξεκαθαρίσω μία και καλή, σημαία μας θα είναι η διαφάνεια.

Τα πάντα στο φως για να διασφαλίσουμε ότι το Επιμελητήριο θα καταστεί φορέας προς μίμηση και όχι προς αποφυγή. Καμία σκιά δεν θα επιτρέψω να φανεί στο ορίζοντα για κανέναν από τους εκλεγμένους και μη συμβούλους μας.

Γιατί σε αυτή τη χώρα μπλέξαμε το νόμιμο από το παράνομο και το ηθικό από το ανήθικο. Δεν φτάνει λοιπόν μόνο να είναι νόμιμο κάτι αλλά πρωτίστως και ηθικό.

(8) Όμως το Επιμελητήριο είναι ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας και θα ήταν αδιανόητο να ασχολείται μόνο με το επιχειρείν χωρίς να ενδιαφέρεται για την ευημερία της.

Είναι λάθος να πιστεύουμε πως μπορεί να υπάρξει επιχειρηματικότητα χωρίς «ζωντανή» κοινωνία.  Αν μία κοινωνία είναι από όλες τις απόψεις «πεθαμένη» πως μπορεί να «επιχειρήσει» ένας επιχειρηματίας;

Χρέος όλων μας, και πρωτίστως του Επιμελητηρίου είναι να στηρίξει, όσο μπορεί, δια μέσω των επιχειρηματιών, την ίδια την κοινωνία με στοχευμένες δράσεις και ενέργειες.

Γι’ αυτό, εκτός από το επιχειρείν ένα μέρος του προγράμματός μας αναφέρεται σε κοινωνικές δράσεις οι οποίες μπορούν να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπο της επιχειρηματικότητας κάνοντας την επιχειρηματική κοινότητα πιο αγαπητή στην κοινωνία.

Αν δεν πρωτοστατήσει το Επιμελητήριο σε αυτό τότε ποιος θα το κάνει;

Φίλες και φίλοι,
Το Επιμελητήριο μας μπορεί να δείξει το δρόμο της ανάπτυξης έχοντας στο πλάι του όχι μόνο την Περιφέρεια και τους Δήμους της περιοχής αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης το οποίο δεν θα μπορεί να πει όχι σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής μας.

Αλλά ας μη γελιόμαστε. Από μόνοι μας δεν μπορούμε να βγάλουμε την περιοχή από την κρίση όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Χρειάζονται ισχυρές συνεργασίες και αυτό θα επιδιώξουμε. Θέλουμε να δείξουμε το δρόμο και τον τρόπο στους υπεύθυνους της Αθήνας γιατί εμείς αυτόν τον δρόμο κι αυτόν τον τρόπο τον γνωρίζουμε πολύ καλύτερα αφού τον ζούμε κάθε μέρα.

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται στο τιμόνι άξιοι και ικανοί άνθρωποι με όραμα, σχέδιο και πρόγραμμα ώστε να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις προκλήσεις του μέλλοντος που διαγράφεται ζοφερό.

(9) Μπορεί να είμαστε στο παρά πέντε αλλά ακόμη υπάρχει χρόνος για να κάνουμε ότι πρέπει και σίγουρα να μην καθόμαστε απαθείς σε ότι γίνεται. Αντιστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε. Ξέρετε κανέναν άλλο τρόπο;

Σε τούτες τις δύσκολες στιγμές σας ζητώ να με εμπιστευτείτε και να μου δώσετε το δικαίωμα να δουλέψω για εσάς.

(10) Σας ζητώ να ψηφίσετε το συνδυασμό μας «σύγχρονο Επιμελητήριο» για να κάνουμε πράξη όλα όσα λέμε.

Άλλωστε μέχρι στιγμής ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο θέσαμε εδώ και πολύ καιρό ενώπιον σας είναι μόνο το δικό μας. Οι άλλοι συνδυασμοί είτε δεν έχουν είτε εσπευσμένα διατύπωσαν κάποιες αόριστες προτάσεις για να καλύψουν το κενό τους. Δεν γνωρίζουμε λοιπόν τι λένε οι άλλοι συνδυασμοί διότι απλά δεν μπήκαν στον κόπο να δουλέψουν.

Κι αν δεν μπόρεσαν να δουλέψουν επάνω στο προεκλογικό τους πρόγραμμα ποιος μας εγγυάται ότι θα το κάνουν μετά;

Εμείς κάνουμε αυτό που νιώθουμε ότι πρέπει να κάνουμε. Ξέρετε γιατί;

Διότι δεν φοβόμαστε τη σύγκριση, την επιδιώκουμε μάλιστα.

Διότι πιστεύουμε στην «Αριστεία».

Διότι πρώτοι εμείς θα πούμε ζήτω ο καλύτερος και θα τον στηρίξουμε για το καλό της περιοχής μας.

Αυτοί είμαστε και έτσι θα πορευθούμε δεν μπορούμε να αλλάξουμε τώρα.

Ζητώ λοιπόν την ψήφο σας για να κάνουμε το όραμά μας πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας