Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

O Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία – Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης – Περ. Δυτ. Μακ/νίας για την 3η Δεκέμβρη

Η 3η Δεκέμβρη είναι παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία την οποία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε το 1981 ως Διεθνές Έτος των Ατόμων με Αναπηρία ζητώντας ένα σχέδιο δράσης σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στην ισότητα των ευκαιριών, την αποκατάσταση και την πρόληψη των αναπηριών.
Το θέμα της συγκεκριμένης ημέρας είναι «η πλήρης συμμετοχή και ισότητα», η οποία ορίζεται ως το δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία να συμμετέχουν πλήρως στη ζωή και την ανάπτυξη των κοινωνιών τους, να απολαμβάνουν συνθήκες διαβίωσης ίσες με εκείνες των άλλων πολιτών, και να έχουν ίσο μερίδιο στη βελτίωση των συνθηκών που προκύπτουν από την κοινωνικό-οικονομική ανάπτυξη.
Εμείς ως Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος είμαστε εδώ ενεργοί να προασπίσουμε τα δικαιώματα μας που η πολιτεία και η κοινωνία μας οφείλει ώστε να μπορέσουμε και εμείς ως ίσοι μεταξύ ίσων να ζήσουμε αξιοπρεπώς.
Το αναπηρικό κίνημα δηλώνει παρόν:
• σε ενδεχόμενη μείωση των αναπηρικών επιδομάτων,
• για τη διατήρηση των θετικών ρυθμίσεων στη φορολογία και στη διεύρυνσή τους,
• σε ενδεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης Δομών/Προγραμμάτων που προωθούν την κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, όπως είναι τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, τα Κέντρα Διημέρευσης & Ημερήσιας Φροντίδας, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι κ.λπ.,
• σε ενδεχόμενη μείωση της χρηματοδότησης δομών κλειστής φροντίδας, πριν από την ολοκλήρωση της αποϊδρυματοποίησης,
• για τη διατήρηση της διάταξης του άρθρου 2 της Υ.Α. ΓΔ.οικ.2961-10 (Αρ. ΦΕΚ 128 Β’/24.01.2017) που εξαιρεί τα μη ανταποδοτικά επιδόματα αναπηρίας από το δηλωθέν εισόδημα για τη χορήγηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Ά & ΄Β Βαθμού θα πρέπει επιτέλους να σεβαστεί πλήρως τα δικαιώματα μας και να εφαρμόσει οριζόντια και κάθετα την κείμενη Εθνική Νομοθεσία σεβόμενη και στην πράξη πλήρως τα ανθρώπινα και δίκαια αιτήματα μας.
Οι αποφάσεις που λαμβάνονται να ισχύουν και στην πράξη. Να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σεβασμός στους κοινόχρηστους χώρους. Τα έργα – αναπλάσεις που γίνονται να τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές για να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι και κυρίως εμείς που επιβάλλεται να «αποφυλακιστούμε». Δεν θα αφήσουμε καινούργια έργα να γίνουν «ανάπηρα» επειδή κάποιοι έχουν συμφέροντα μεγάλα.
Υγεία, Παιδεία, Εργασία, Συγκοινωνίες, Πολιτισμός, Αθλητισμός είναι λέξεις που πρέπει να μας συμπεριλαμβάνουν και εμάς.
Οι Νόμοι 4074/2012 «Κύρωση της Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες και του Προαιρετικού Πρωτοκόλλου στη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες» και 4488/2017 «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις» επιτέλους θα πρέπει να εφαρμοστούν εκπληρώνοντας υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τα μέλη μας και τις οικογένειες τους.
Δεν φτάνει να έχουμε ευαισθησία θέλουμε πράξεις και έργα.
Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Συμεωνίδης Μάριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας