Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

3η Επιτροπή Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στην Καστοριά,  η  3η συνεδρίαση  της  Επιτροπής  Παρακολούθησης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Μακεδονία 2014-2020.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε αυτή την κρίσιμη περίοδο οφείλει να επιτύχει εκείνο το μείγμα πολιτικών,
που θα οδηγήσει στην κάλυψη των βασικών της ελλείψεων και στην πραγματική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της» τόνισε ο Περιφερειάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στο κλείσιμο της ομιλίας του και στην πρώτη αναθεώρηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «περιμέναμε μια πολύ διαφορετική κατανομή των πρόσθετων πόρων προς την Περιφέρεια μας».
Κατά τη συνεδρίαση έγινε από τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας  της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας παρουσίαση τόσο της γενικότερης πορείας του Προγράμματος, όσο και του βαθμού επίτευξης των επιμέρους στόχων σε επίπεδο προγράμματος, αλλά και σε επίπεδο αξόνων προτεραιότητας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Εθνικής Αρχής Συντονισμού του ΕΣΠΑ, των επιτελικών δομών των υπουργείων και των περιφερειακών φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του προγράμματος, ενώ επισήμαναν την ανάγκη για επιτάχυνση των απαραίτητων ενεργειών τόσο από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης όσο και από τις Κεντρικές Αρχές και τους Δικαιούχους του Επιχειρησιακού Προγράμματος, ώστε να καλυφθούν οι στόχοι για το 2018 και να επιτευχθούν τα αποτελέσματα των αναπτυξιακών παρεμβάσεων του Προγράμματος.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις των μελών και την έγκριση των αποφάσεων και συμπερασμάτων της 3ης συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Το Προφίλ μας