Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Πρωτοφανής απόφαση αύξησης των δημοτικών τελών μέχρι και 191% στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, σε μια τραγελαφική διαδικασία, υπό την προστασία της αστυνομίας! – Είναι σύννομη; (video 10’)

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απόφαση, στο αποκορύφωμα της οικονομικής κρίσης και της γενικότερης φτωχοποίησης του πληθυσμού, το δημοτικό συμβούλιο Σερβίων-Βελβεντού, σε μια τραγελαφική διαδικασία, υπερψήφισε την πρόταση της διοικούσας παράταξης (ή «πλειοψηφίας», με εισαγωγικά αν θέλετε), που προβλέπει αυξήσεις ανταποδοτικών δημοτικών τελών «Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας» μέχρι και 191%! Κι αυτό, στο όνομα της αντιμετώπισης ρύθμισης του υφιστάμενου χρέους προς τη ΔΕΗ που δεν αφορά μόνο τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό αλλά και τις καταναλώσεις ρεύματος για την ύδρευση, της οποίας υπάρχουν εκκρεμότητες έκδοσης λογαριασμών από το 2015 -άρα και ουσιαστική αδυναμία είσπραξης-, για την πλειοψηφία των καταναλωτών του Δήμου!
Οι αυξήσεις των τελών που ψηφίστηκαν, η σύγκρισή τους με τις υφιστάμενες τιμές και η ποσοστιαία αύξηση ανά δημοτική ενότητα, έχουν ως εξής:
- Δ.Ε. Καμβουνίων: ισχύουσες τιμές από 0,75/0,94 € ανά τετρ. μέτρο ανά κατοικία/εμπορική χρήση σε ετήσια βάση, διαμορφώνονται σε 1,30/1,130 ανά τ.μ., που μεταφράζεται σε αύξηση για τις κατοικίες σε ποσοστό 73% και τις εμπορικές χρήσεις σε ποσοστό 38%.
- Τ.Κ. Λιβαδερού: αντίστοιχα από 0,35/0,38 € ανά τ.μ. σε 1,02/1,02 ανά τ.μ., δηλαδή ποσοστιαία αύξηση τελών για τις οικιακές καταναλώσεις 191% και για τις εμπορικές κατά 168%!
- Δ.Ε. Σερβίων: αντίστοιχα από 0,80/0,80 ανά τ.μ. σε 1,44/1,44 € ανά τ.μ., ποσοστιαία αύξηση κατά 80% για οικιακές και εμπορικές χρήσεις.
- Δ.Ε. Βελβεντού: οι τιμές θα παραμείνουν ως έχουν, ήτοι 1,10 € ανά τ.μ για τις κατοικίες και 1,21 € ανά τ.μ. για τις εμπορικές χρήσεις, μεταβολή 0%.
Πρακτικά αυτό σημαίνει, ότι για μια μεσαία κατοικία 80 τ.μ., ο κάτοικος των Καμβουνίων (Μικρόβαλτο, Τρανόβαλτο, Ελάτη, Λαζαράδες, Φρούριο), θα κληθεί να πληρώσει ετήσια τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας 104 € αντί των 60€ που πλήρωνε μέχρι τώρα (επιβάρυνση-χαράτσι 44 €), ο κάτοικος του Λιβαδερού θα πληρώσει 82 € αντί 28 € που πλήρωνε μέχρι τώρα (επιβάρυνση 54 €), ο κάτοικος της Δ.Ε. Σερβίων (που περιλαμβάνει και τις ορεινές κοινότητες του Μεταξά, του Τριγωνικού και του Πολυρράχου) 115 € αντί 64 € (επιβάρυνση 51 €) και ο κάτοικος του Βελβεντού, για τα ίδια πάντα τετρ. μ. κατοικίας (80 τ.μ.) θα εξακολουθεί να πληρώνει 88 € (μηδενική επιβάρυνση).
Δηλαδή, πιο απλουστευμένα, για σπίτι 80 τ.μ., ο κάτοικος του Μικροβάλτου, του Φρουρίου κλπ θα πληρώσει 104 €, ο κάτοικος του Λιβαδερού 82 €, ο κάτοικος του Μεταξά, του Τριγωνικού (& όλης της ΔΕ Σερβίων) 115 € και ο κάτοικος του Βελβεντού 88 €.
Διαίρει και βασίλευε! Να διχαστούν οι κοινωνίες ή μάλλον να επιτείνουν το διχασμό που ήδη υφίσταται. Η συνεχής παρουσία της αστυνομίας έξω από το δημαρχείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, λέει πολλά…
Καταλύτης στις εξελίξεις ψήφισης της πρότασης ήταν η εμφάνιση από την Οικονομική υπηρεσία του Δήμου μιας κατάστασης χρέους προς τη ΔΕΗ με στοιχεία ανά δημοτική ενότητα, όπου η ΔΕ Βελβεντού παρουσιάζεται πλεονασματική, κατάσταση που είναι μεν πραγματική αλλά «εκτός θέματος» ως προς το θέμα του καθορισμού των ανταποδοτικών τελών Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας, αφού συμπεριλαμβάνει και τις καταναλώσεις ηλεκτρικής ενέργειας για την ύδρευση (το θέμα χρεώσεων στην «ύδρευση» δεν άνοιξε ακόμη…). Κάτι που ομολογήθηκε από δημοτικούς συμβούλους του Βελβεντού, ότι δηλ. οι σημερινές δαπάνες ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας για τη ΔΕ Βελβεντού είναι ισοσκελισμένες με τις χρεώσεις.
Η τροπή της υπερψήφισης μπορεί να θεωρηθεί σαν μια επιτυχία των κατοίκων του Βελβεντού, που έδωσαν βροντερό παρών -σωστά, έστω καθ’ υπερβολή και κάπως ανορθόδοξα σε δυο περιπτώσεις- στις συνεδριάσεις που συζητήθηκε το θέμα. Των κατοίκων του Βελβεντού που μπορεί να επιχαίρουν προσωρινά για τη «δικαίωσή» τους, αλλά είμαι βέβαιος ότι αν ποτέ ετίθετο θέμα κατάθεσης πρότασης καθορισμού αύξησης των τελών από τους ίδιους, δεν θα επιβάρυναν σε καμιά περίπτωση παραπάνω τον κάτοικο του Φρουρίου και του Μεταξά κατά 18% μέχρι 31% σε σχέση με του Βελβεντού. Γιατί απλά αυτό δεν στέκει σε καμιά λογική
Η πολιτική του καθορισμού τιμών δημοτικών τελών θα έπρεπε να ξεκινήσει από την αρχή της δημιουργίας του Καλλικρατικού δήμου με την καθιέρωση ενιαίας τιμής για τα αστικά κέντρα του δήμου (Σέρβια, Βελβεντός) και κατά ένα ποσοστό μειωμένες για τα τις τοπικές κοινότητες, όπως γίνεται σχεδόν σε όλους του δήμους. Ή εναλλακτικά -κι ας κατηγορηθούμε για τοπικιστική θέση-, απόφαση για μειωμένες τιμές για τους κατοίκους των ορεινών όγκων, που, πέραν των Καμβουνίων και του Λιβαδερού, θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και τις τοπικές κοινότητες του Μεταξά, του Τριγωνικού, του Πολυρράχου, του Καταφυγίου, του Παλαιογρατσάνου και της Αγίας Κυριακής Βελβεντού.
Κι αυτό, όχι με τη στενή έννοια του όρου ανταπόδοσης του κόστους ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας, αλλά του σεβασμού στους κατοίκους των οικισμών αυτών που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις, που υπολείπονται των Σερβίων και του Βελβεντού σε έργα υποδομής και ποιότητας ζωής, που σε μεγάλο βαθμό κρατούν τα σπίτια τους για συναισθηματικούς λόγους, μένοντας εκεί ελάχιστες ημέρες το χρόνο, κρατώντας τις «ρίζες» τους και την «ταυτότητά» τους. Και απλά …πληρώνουν! Θα χρησιμοποιήσω κάτι που ακούστηκε στη διάρκεια της συνεδρίασης -ή στο διάλλειμα-, ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του Καταφυγίου, Παλαιογρατσάνου και Αγίας Κυριακής σήμερα, το χειμώνα δηλαδή, δεν πρέπει να ξεπερνούν συνολικά τους 10! Γιατί -και- αυτοί που έχουν εκεί κατοικίες να μην δικαιούνται διαφορετικής αντιμετώπισης;
Η γενικότερη μέχρι τώρα χαώδης ανισοκατανομή έργων σε Σέρβια-Βελβεντό, σε βάρος των λοιπών τοπικών διαμερισμάτων και κυρίως του ορεινού όγκου των Καμβουνίων, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν πρέπει να διαχωρίζεται παντελώς από την υπόθεση αύξησης των τελών.
Η προσαρμογή της τιμολόγησης των τελών στην παραπάνω λογική, θα μπορούσε να γίνει και στην παρούσα φάση, υπολογίζοντας απλά σε μια ήπια μεσοσταθμική αύξηση τελών του δήμου μέχρι 15% (θα είχε μείωση για το Βελβεντό), η οποία τουλάχιστον θα ήταν σύννομη. Κι αυτό γιατί η κατατεθείσα πρόταση που υπερψηφίστηκε, κατά παραδοχή της πλευράς της εισήγησης, δεν αφορά στην ισοσκέλιση εξόδων-εσόδων των ανταποδοτικών τελών, αλλά σε πλεονασματικό αποτέλεσμα(!), για τη δυνατότητα σύναψης ρύθμισης 100 δόσεων με τη ΔΕΗ ΑΕ. Άρα δεν πρέπει να αποκλείουμε το ακραίο ενδεχόμενο η απόφαση να μην εγκριθεί από την εποπτεύουσα αρχή!
Το τραγελαφικό χρονικό της ψήφισης της πρότασης – Πως ψήφισε ο κάθε σύμβουλος
Η παρουσία δεκάδων κατοίκων του Βελβεντού, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του συντονιστικού οργάνου για την επανασύσταση του Δήμου Βελβεντού και η παρουσία της αστυνομίας στο χώρο του δημαρχείου, έξω από την αίθουσα συνεδρίασης την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017, προϊδέασαν για μια «θερμή» βραδιά…
Η λαθεμένη -κατά την άποψή μας- καταψήφιση της οικιστικής αναμόρφωσης της Νεράιδας στο πρώτο τακτικό θέμα της συνεδρίασης που κράτησε περισσότερο από δυο ώρες, με την παρουσίαση των προτάσεων από στελέχη της ΑΝΚΟ, ίσως και από την άστοχη αρχική εισήγηση του θέματος που συμπεριελάμβανε και την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού στην οποία αντέδρασαν λυσσαλέα δυο δημοτικοί σύμβουλοι-κάτοικοι της Νεράιδας (Παπαδόπουλος Στ., Παπαδόπουλος Μιχ.), κατέδειξε ότι η συνεδρίαση ξεκίνησε με …εκπλήξεις!
Η συζήτηση του θέματος αύξησης των ανταποδοτικών τελών αποχέτευσης που ακολούθησε, υπερψηφίστηκε σύντομα, με τον καθορισμό τιμής 40 € ανά σύνδεση στους βιολογικούς καθαρισμούς των Σερβίων, του Βελβεντού και της Νεράιδας (εφόσον λειτουργήσει), κατά πλειοψηφία με τρεις αρνητικές ψήφους.
Αξίζει να έχουμε υπόψη ότι απουσίαζαν από την αρχή της συνεδρίασης, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας  Δ. Ζάκης και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Γ. Μπάκανος και Β.  Κουλιός (23 παρόντες επί συνόλου 26).
Στην έναρξη της συζήτησης αναπροσαρμογής των «τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας», ο αντιδήμαρχος Θεόδωρος Κυριακίδης παρουσίασε την πρόταση της «πλειοψηφίας» με τις διακυμάνσεις στις τιμές αύξησης που εμφανίζονται παραπάνω (1,44/1,44 € ανά τ.μ. για τα Σέρβια, 1,10/1,21 € για το Βελβεντό, 1,30/1,30 € για τα Καμβούνια και 1,02/1,02 € για το Λιβαδερό). Οι πρώτες ερωτήσεις και τοποθετήσεις, κυρίως των επικεφαλής και συμβούλων της αντιπολίτευσης και ανεξάρτητων ήταν αρνητικές και διαφάνηκε ότι δύσκολα θα «περνούσε» η πρόταση, αφού περιείχε κραυγαλέες ανισότητες ανά δημοτική ενότητα και ήταν ακόμη κατά πολύ υψηλότερη σε τιμές από την εναλλακτική πρόταση της πλειοψηφίας που είχε κατατεθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση και είχε απορριφθεί.
Κωνσταντόπουλος, Λιάκος και Ζορμπάς, επανέλαβαν ότι η μόνη λύση αντιμετώπισης του χρέους προς τη ΔΕΗ είναι η κατάθεση αιτήματος, με διαπαραταξιακή παρουσία, στο υπουργείο Εσωτερικών για ένταξη στο τρέχον πρόγραμμα πληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων. Στον καθορισμό ενιαίας τιμής για όλο το δήμο επέμεινε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θ. Παπαγεωργίου και τοποθετήθηκε αρνητικά στην ψήφιση, «για τα σκουπίδια» χαρακτήρισε ο Β. Κωνσταντόπουλος την εισηγητική πρόταση (δημιουργήθηκε από αυτό ένταση με τον εισηγητή αντιδήμαρχο Κυριακίδη που δεν είχε συνέχεια), παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για τις καταναλώσεις και δαπάνες που αφορούν τον ηλεκτροφωτισμό και την καθαριότητα, με στοιχεία επιβάρυνσης για κάθε δημοτική ενότητα, πλην του Βελβεντού που τα παρουσίασε ισοσκελισμένα, χωρίς να τα προωθήσει σαν πρόταση της παράταξης, ενώ πρότεινε ακόμη διερεύνηση περιορισμού των καταναλώσεων που κατά την άποψή του εμπεριέχει προοπτική σοβαρών μειώσεων δαπανών, και τέλος -στο δια ταύτα- τοποθετήθηκε αρνητικά στην ψήφιση της πρότασης. Πρόταση για τιμολόγηση 1,00/1,00 € ανά τ.μ. για Σέρβια-Βελβεντό και 0,80/0,80 € για Καμβούνια και Λιβαδερό κατέθεσε ο Π. Λιάκος, που κατά την άποψή του θα προσέφερε στο σύνολο του δήμου αύξηση των εσόδων περί τις 120.000 €, που και αυτή δεν καταγράφηκε (!) ως πρόταση από τον πρόεδρο της συνεδρίασης Σταύρο Παπαδόπουλο. Αρνητικός στην ψήφιση οποιασδήποτε αύξησης ήταν ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Ν. Γεωργακόπουλος , για συζήτηση αύξησης τελών μόνο όταν υπάρξουν αναλογικά έργα και υποδομές στον ορεινό όγκο, είπε ο Γκουτζιομήτρος Μ., θετικοί στην ψήφιση οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι καταγόμενοι από το Βελβεντό Τέτος, Κουκάλης και Κοσμάς, σαν «την πλέον μέχρι τώρα ρεαλιστική πρόταση» τη χαρακτήρισε ο Μ. Ζορμπάς.
Μεθοδευμένα (δεν εξηγείται αλλιώς), ο πρόεδρος της συνεδρίασης δεν έκανε αποδεκτή καμιά άλλη πρόταση για ψήφιση, σε αντίθεση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις που έθετε σε ψήφιση 4-5 προτάσεις, που εκ των πραγμάτων καμιά δεν θα συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων(!).  
Εν των μεταξύ αυτή την ώρα της ψηφοφορίας, απουσίαζαν από την αίθουσα της συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος Καμβουνίων Ε. Δισερής που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα πολύ νωρίτερα, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο -απόλυτα αιτιολογημένο- την αντίθεσή του στην πρόταση της παράταξής του, ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Θ. Παπαστέργιος (αποχώρησε 3-4 λεπτά πριν την ψήφιση), ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γ. Παναγιωτούλας (αποχώρησε μετά από …διένεξη με το δήμαρχο) και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Ν. Λαζαριώτης.
Στην καταμέτρηση κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας,  βρέθηκαν 10 θετικές ψήφοι και  9 αρνητικές, με τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την υπερψήφιση τις 12 ψήφους (50% συν 1 επί των αρχικά 23 παρόντων συμβούλων), που σήμαινε βέβαια ότι η πρόταση είχε καταψηφιστεί. Στα συν είναι αυτό που ελέχθη, ότι η ισχύς της παρούσης απόφασης θα είναι με χρονικό ορίζοντα εφαρμογής ένα χρόνο. Φτάνει αυτό να γραφτεί στην απόφαση, και το κυριότερο, να εφαρμοστεί!
Σ’ αυτή την -πρώτη- ψηφοφορία ψήφισαν «υπέρ», οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης Ζυγούρης Φώτης, Κυριακίδης Θεόδωρος, Τέτος Νίκος, Μαλιούρα Παναγιώτα και Χαραλαμπίδης Ευάγγελος, και οι ανεξάρτητοι Ζορμπάς Μίλτος, Παπαδημητρίου Ζήνων, Κουκάλης Δημήτρης, Κοσμάς  Δημήτρης και Παπαδόπουλος Μιχάλης.
«Κατά» ψήφισαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης Κωνσταντόπουλος Βασίλης, Αλεξόπουλος Τάσος, Γκουτζιομήτρος Μιλτιάδης, Ιωαννίδου Δέσποινα, Μπρουσιόβας Αποστόλης, Λιάκος Πολυδεύκης, Γεωργακόπουλος Νίκος και ο σύμβουλος της συμπολίτευσης και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παπαδόπουλος Σταύρος.
Κάπου εκεί άρχισαν τα «παράδοξα»…
- «Φωνάξτε να έρθουν άλλοι δύο να τελειώνουμε», πρότεινε ο Ζυγούρης…
- «Πάμε για επιτροπεία», ακούστηκε να λέει ο Κυριακίδης και να συμπληρώνει ότι έχει και εναλλακτική πρόταση(!).
- «Επί επιτροπείας θα τετραπλασιαστούν τα τέλη την επόμενη μέρα», αποφάνθηκε ο δήμαρχος Θανάσης Κοσματόπουλος.
- «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε να συνεχιστεί η συνεδρίαση, αν δεν ψηφιστεί. Γιατί θα πληρώνουμε και αύριο το ίδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των κατοίκων του Βελβεντού Μάκης Μπελιάς, προσερχόμενος, όπως και στην προηγούμενη συνεδρίαση, στο ενδιάμεσο των εδράνων των δημοτικών συμβούλων!
Λίγο πριν διαμαρτυρόταν από τα πρώτα καθίσματα της αίθουσας ο πρόεδρος του Λιβαδερού Βασίλης Αγοραστός (παρένθεση εδώ, ότι απουσίαζαν από τη συνεδρίαση οι πρόεδροι των Τ.Κ. των Καμβουνίων, ενώ είδαμε ακόμη τον πρόεδρο του Τριγωνικού, τους Σερβιώτες «ωσεί παρόντες», αλλά ούτε δείγμα παρουσίας πολιτών του ορεινού όγκου…)   
Στη 10λεπτη διακοπή της συνεδρίασης κατέφυγε -και πάλι- ο πρόεδρος της συνεδρίασης, για την ανασύνταξη των «δυνάμεων» (την εύρεση 2 επιπλέον θετικών ψήφων δηλαδή) και την άρση του διαφαινόμενου αδιεξόδου!
Και το «θαύμα» έγινε!  Με την επανέναρξη της συνεδρίασης, μετά το «διάλλειμα» που κράτησε περισσότερο από 20 λεπτά και ενώ η ώρα είχε ξεφύγει από τα μεσάνυχτα (00:05), βρέθηκε πρώτα η 11η ψήφος στο πρόσωπο του συμβούλου Θωμά Παπαστέργιου που επέστρεψε άρον-άρον στην αίθουσα ενώ είχε αναχωρήσει για το σπίτι του, και την οριστική «λύση» την έδωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σταύρος Παπαδόπουλος που «άλλαξε» την ψήφο του σε ΝΑΙ, δίνοντας τέλος στην κακόγουστη «παράσταση»! (δείτε στο video τη διπλή ψηφοφορία).
Στην ηπιότερη έκφραση θα χαρακτηρίζαμε την υπερψήφιση αυτής της πρότασης αύξησης των δημοτικών τελών άδικη και απαράδεκτη, στη χειρότερη απόφαση ντροπής…
Γ.Μαστρ./mikrovalto.gr

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΠΡΙΠΤΕΤΕ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ Σ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΔΙΑΛΕΙΜΑ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΜΠΕΛΙΑ !!!!!!!!!! ΑΙΣΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Δ Σ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ Ο ΣΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΙΝΩΝ

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΙΞΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ. ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΣ ΕΝΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΣΙΡΚΟ

Ανώνυμος είπε...

Κακώς ειναι τόσο μικρές οι αυξήσεις. Τουλάχιστον 1000% έπρεπε να ειναι αφού ο δήμαρχος φρόντισε να χορτάσει ψωμί ο κόσμος και εξαφάνισε την ανεργία δεν υπάρχ3ει κανένα πρόβλημα.
Κοσματόπουλο θα λέτε και θα κλαίτε κουτορνίθια.

Ανώνυμος είπε...

10:25 αυτοί που παρέμειναν, η μάλλον ΕΣΥ που παρέμεινες έχεις τα κωτσια να παραιτηθείς;;; Σου μιλάω----και θέλω απάντηση 10:25..... Παραιτήσου αλλιώς μούγγα στη στρούγκα... Και που καθεςαι Στα δημοτικά συμβούλια άχρηστος εισαι δεν περνάει η μπογιά σου πλέον....

Ανώνυμος είπε...

ΑΣΕ ΡΕ 12.32 ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΜΑΝΤΗΣ ΤΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ. ΑΝΤΕ ΑΠΟΓΕΙΩΣΟΥ

Ανώνυμος είπε...

ντροπή ντροπή ντροπή ντροπή για όλους τους συμβούλους

Ανώνυμος είπε...

κρανιδια αυλες λαβα πλατανορεμα προσηλιο........αυτα τα χωρια ποιος ο λογος να πληρωνουν το ιδιο με τα σερβια ουτε φωτισμο εχουμε (οι περισοτερες λαμπες καμμενες ).... ουτε καθαριοτητα γινετε ... οι ανθρωποι που καθαριζουν δεν τους ειδα σε κανενα χωριο μονο στα σερβια και λαμπες οι σερβιωτες μονο στον κ@@@ δεν εχουνε

Ανώνυμος είπε...

φίλε mikrobalto,gr πολύ καλό το άρθρο σου μια διευκρίνηση το ρυμοτομικό της νεράιδας είναι ψηφισμένο 3 φορες από το ΔΣ του κοσταντοπουλου και μια φορά από το παρόν ΔΣ μάλιστα ανατέθηκε και σε τοπογράφο το άμα τρέξεις στα αρχεία σου θα βρεις

Ανώνυμος είπε...

την επόμενη φορά αν θέλεις να περάσεις κάτι ΔΣ με καραμπίνα εκεί θα φτάσουμε

Ανώνυμος είπε...

Σταύρο αν σε φτύσει κάποιος θα παει χαμένο το σάλιο.

Ανώνυμος είπε...

12:57 μας απογείωσε ο δήμαρχος σου φτάνει....αντε κανει μας την χάρη τώρα...

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζει να τον φτυσεις αυτόν τον άνθρωπο...καλύτερα να του δώσεις ενα μπεγλέρι να το παίζει την τις συνεδριάσεις γιατι μόνο γι'αυτο κανει ο συγκεκριμένος...

Ανώνυμος είπε...

"ΑΡΕ ΒΟΥΡΛΆ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΣΤΕ!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο πιο άχρηστος δήμαρχος που έχει περάσει ποτέ από αυτον τον τόπο πλέον έχει γίνει και ο πιο επικίνδυνος... Αυτός που δεν πατάει ποτέ στο δημαρχείο σφίγγει ακόμα πιο πολύ την θηλιά στον λαιμό των πολιτών όλου του δήμου πλην του Βελβεντού (αυτός και αν δεν είναι προκλητικος ρατσισμός) ένας δήμαρχος που δεν έχει κάνει ΤΊΠΟΤΑ στα 3.5 χρόνια που τον έχουμε εδώ στο δημαρχείο έρχεται τώρα να μας βάλει να πληρώσουμε κι'αλλα.... Φτου σου αριθμε (δεν γράφω ότι είσαι νούμερο γιατί μπορεί το αιώρες να μην το περάσει) ξεφτίλα......

Ανώνυμος είπε...

6:08 Τι σου φταιει ο άνθρωπος που σπο το τρέξιμο δεν πρόλαβε ούτε βαφή να κάνει τίγκα στις ασπρες οι ρίζες. Οντως τσίρκο για κλαμματα

Ανώνυμος είπε...

καλά τον είπε μάσκαρα ο δήμαρχος κάτι ήξερε αυτός δεν σεβετε τίποτε ούτε αυτούς που έχουν την διπλάσια ηλικία από αυτόν αυτό είναι το ποιον του όσο γρήγορα τον ξεφορτώθητε τόσο καλύτερα

Ο ΡΕΑΛΙΣΤΗΣ είπε...

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ.
ΧΟΝΤΡΙΚΑ, Ο ΔΗΜΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ 450 ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ), 680 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΑ (ΑΝΤΛΙΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΣ) ΚΑΙ 520 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ. ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ 1.650 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ.
ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2017, ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ 720 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ ΑΠΟΧΕΥΤΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 500 ΧΙΛ., ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ 250 ΧΙΛ. (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΝ). ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΕΣΟΔΑ, ΚΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ 970 ΕΩΣ 1.220. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΟ 430 ΧΙΛ. ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ 680 ΧΙΛ. ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ.
ΑΠΛΑ ΕΠΙ ΚΩΝ/ΛΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΛΙΜΟΝΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΕΥΣΗ.
ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΤΟ 720 ΘΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟ 1.000 ΜΕ 1.050 (+300 ΧΙΛ. ΠΙΘΑΝΩΣ) ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ (ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ), ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝ ΕΔΩ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ ΝΕΟ ΧΡΕΟΣ.
ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ, ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΕ ΕΛΑΦΡΟ ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΠΟ "ΜΑΥΡΟ" ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΣΕ "ΓΚΡΙ ΑΝΟΙΚΤΟ" ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΤΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί παρουσιάστηκε το πρόβλημα με την ΔΕΗ;
Πόσα χρωστούσε ο δήμος στην ΔΕΗ μέχρι τον Αύγουστο; 1,2 εκ.
Πόσο από αυτό το χρέος είναι από ύδρευση και πόσο από φωτισμό. Το 70% από ύδρευση και το 30% από φωτισμό.
Δηλαδή από τα 1,2 εκ. οι 840 χιλ είναι από ύδρευση και οι 360 χιλ από φωτισμό.
Ο δήμαρχος για τις τρεις χρονιές 2015,2016,2017, δεν μάζεψε έσοδα από τα νερά σε ποσά πάνω από 2,2 εκ.
Αν είχε μαζέψει τα έσοδα αυτά θα υπήρχε πρόβλημα με την ΔΕΗ; Όχι βέβαια.

Ανώνυμος είπε...

Κανείς λάθος φίλε 8.14, το 56-58% είναι από ύδρευση. Το Βελβεντο, έχει μονο φωτισμό και τα Καμβουνια κάτω από 45% ύδρευση. Άρα πάνω από 500 χιλ. είναι φωτισμός και χρήσεις κτιρίων. Επίσης από τα 2,2 εκατομ. με το ζόρι θα μαζευτεί το 50% ρεαλιστικά. Αν βάλουμε και 900 χιλ. στη ΔΙΑΔΥΜΑ, τι θα μένει για ρεύμα. Ο εξορθολογισμός έπρεπε να ξεκινήσει το 2014, και ή εξοικονόμηση το 2015. Επειδή δεν έγιναν από κανέναν, πρέπει το 2018 να ξεκινήσουν και τα δυο μαζί.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 11:32
Για να αναφέρεις τέτοια ποσοστά φαίνεται ότι ή είσαι ο συντάκτης της εισήγησης της δημοτικής αρχής ή πολύ κοντά σε αυτήν.
Λέει ο Κωνσταντόπουλος στην ανάρτηση του ότι για την Δ.Ε Σερβίων η κατανάλωση ρεύματος για ύδρευση είναι 68,02%. Είναι έτσι ή μας λέει ψέματα. Τον παρακολουθώ τον Κωνσταντόπουλο στα συμβούλια, έρχεται πάντα διαβασμένος. Δεν νομίζω λοιπόν να κάνει λάθος.
Επιπλέον πόσο η ύδρευση από τις άλλες δημοτικές ενότητες επιρεάζουν το συνολικό χρέος; Αν το πάρουμε αναλογικά με τον πληθυσμό, πολύ λίγο.
Γιατί από τα 2,2 εκ. να μαζευτεί το 50% μόνο. Δηλαδή αν οι υπηρεσίες και ο δήμαρχος δεν μπορεί να μαζέψει τα νερά, πρέπει να φουσκώσουμε τους λογαριασμούς για να πληρώνουν το έλειμα οι συνεπείς πολίτες σε όφελος των κακοπληρωτών. Βρήκαμε δηλαδή κορόιδα και τους φορτώνουμε και άλλα βάρη;
Και ένα ακόμη, αν υποθέσουμε ότι από τα 2,2 εκ. μάζευε το 50%, δηλαδή 1,1 εκ. και με αυτά πλήρωνε την ΔΕΗ, θα υπήρχε κανένα πρόβλημα; Όχι βέβαια.
Δηλαδή τι κάνει ο δήμαρχος, δεν μπορεί να μαζέψει τα νερά, και φουσκώνει τους λογαριασμούς ρεύματος, σε βάρος των συνεπών πολιτών. Εις υγεία των κορόιδων.
Πότε θα πάρει τις φούρκες ο κόσμος και θα τους αρχίσει.....Περιμένουμε.

Ανώνυμος είπε...

15 Δεκεμβρίου 2017 - 9:24 π.μ.
Κατινίτσα - Κατινίτσα !!!

Το Προφίλ μας