Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Κίνηση Γυναικών Βελβεντού: 2015. Άλλος ένας χρόνος για το Βελβεντό χωρίς διοικητική-δημοτική αυτονομία

2015. Άλλος ένας χρόνος για το Βελβεντό χωρίς διοικητική-δημοτική  αυτονομία.
Κι ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι κοινωνικές δομές του νέου Δήμου (τερατουργήματος) αποδομούνται.
Πόσες μέρες κλειστό το αγροτικό ιατρείο; Όσοι πάνε και ξαναπάνε, ξέρουν. Αλλά οι υπεύθυνοι, ανεύθυνα υψώνουν μαρμάρινα είδωλα για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους.
Χωρίς συσσίτιο μένουν επίσης αρκετοί ηλικιωμένοι και ανήμποροι συνάνθρωποί μας,  καθώς το συσσίτιο που οργάνωνε η κοινωνική μέριμνα , με τη συμμετοχή πολλών εθελοντριών και προσφορές συντοπιτών, χαρακτηρίστηκε παράνομο και σταμάτησε.
Όταν σ’ άλλους Δήμους συστήνονται συσσίτια αλληλεγγύης και γίνονται δράσεις για να προστατευτούν ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι και ΑμΕΑ, εδώ καταργούνται.
Βλέποντας λοιπόν τα κενά που αφήνει η ελλιπής λειτουργία του  νεόκοπου Δήμου, θελήσαμε σαν ΚΙΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟY ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, να οργανώσουμε μια μικρή  γιορτή – κοπή πίτας, κάτι που έγινε και στο παρελθόν παράλληλα με άλλες δράσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, θέλοντας να εκφράσουμε με  αυτόν τον τρόπο την αγάπη και την συμπαράσταση μας.
Η συνάντηση  για την κοπή της καθιερωμένης βασιλόπιτας  έγινε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου, στις 6.00μμ, σε καφέ του τόπου μας, με μεγάλη συμμετοχή και ικανοποίηση για τη χαρά που δώσαμε και πήραμε.


Με εκτίμηση

Κίνηση Γυναικών Βελβεντού για την ανεξαρτησία του Δήμου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δικος σας δημαρχος ειναι...δικοι σας αντιδημαρχοι ειναι..δικος σας υπευθυνος οικονομικων ειναι..τι αλλο θελετε να σας κανουμε? παλι τωρα οι ''αλλοι'' φταινε? ποτε οι τοσο εργατικοι βελβεντινοι!!!!! για ολα φταιει που δεν ειναι αυτονομος ο δημοσ βελβεντου..τωρα καταλαβατε και εσεις και οι δημαρχοι και αντιδημαρχοι σας οτι δεν ειναι το ιδιο να εισαι υπευθηνος σε εναν δημο με το μεγεθος μιας ''κουτσουλιας'' και εναν δημο με 20 χωρια.

Ενας Σερβιωτης είπε...

Αγαπητες μου κυριες γιατι παραπονιεστε; Δε φταιει ο Καλλικρατης για την αποδομηση του Δημου αλλα η συγκεκριμενη Δημοτικη Αρχη η οποια με τις ευχες και τις ψηφους των συγχωριανων σας,κατα κυριο λογο, εκλεχτηκε.
Γι αυτο αφηστετα αυτα και κοιταξτε τα συννενοηθουμε γιατι ειναι περισσοτερα αυτα που μας ενωνουν παρα αυτα που μας χωριζουν
Και δεν ειστε η αρια φυλη γι αυτο αλλαξτε τακτικη .Μονο κακο σας κανει η απομονωση σας. Ολοι μαζι θα μπορεσουμε καλυτερα να ισοροπησουμε την ανικανοτητα της Δημοτικης αρχης

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε οι επαναστάτες άντρες τελείωσαν και βγήκαν οι γυναίκες ; Καθιστε στα αυγά σας. Η ιστορία της αυτονομίας έλαβε τέλος δεν το αντιληφθήκατε ακόμα ;
Ένας μη βελβεντινός απλός άνθρωπος

Ανώνυμος είπε...

2:03 το χρέος δεν το εκανε ο Κοσματοπουλος αλλα ο προηγούμενος και οι πρώην των Σερβίων γι'αυτά να μιλάς........ως το 2019 για την πάρτι σου λιγο ξύδι

Ανώνυμος είπε...

Ασε 8:33 μη μιλας για χρηματα γιατι υπαρχει μεγαλη βρωμα στο Βελβεντο Σου λεει κατι "οι δωρεες" και κατι τιμολογια.....

Ανώνυμος είπε...

΄Βελβεντινοι σπειρατε ανεμους ξερετε τι θα θερισετε

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Έτσι βολεβει τον κυριο Τέτο. Μια χαρά το παίσζετε το παιχνίδι του κυριοι απο τα Σέρβια.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Το Προφίλ μας