Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ο Τσίπρας κάποτε αποτιμούσε στο 1 δισ. τον Αστέρα Βουλιαγμένης, τώρα τον πούλησε 400 εκατ. ευρώ

Πριν μεταλλαχθεί σε θλιμμένο εφαρμοστή του Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας υπήρξε ένας σπουδαίος επαναστάτης, τέτοιος που έμοιαζε έτοιμος να συντρίψει τον καπιταλισμό ανά τον πλανήτη.
Στις 19 Απριλίου του 2013, μιλώντας στη Βουλή
Με βάση τα ως τώρα γνωρίζουμε, μονάχα η χρηματιστηριακή αξία, όχι των παιγνιομηχανημάτων, του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ είναι στα 800 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η  ΔΕΠΑ και η ΔΕΣΦΑ προσφάτως, στην πρώτη ενδεικτική προσφορά, υπήρξε προσφορά που άγγιξε τα 1,9, ο Αστέρας αποτιμάται 1 δις. Μόνο αυτά δηλαδή κοντά στα 4 δις. Μόνο τα 4 από τα 15 που έχετε εδώ κοντά στα 4 δις. Ενώ εσείς τα έχετε αποτιμήσει και τα 15    στα 2,557 δις.
Τι ακριβώς κάνετε; Τι ακριβώς κάνουν οι κύριοι του Ταμείου και δεν μας δίνουν και τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση στην εκτίμηση της περιουσίας του ελληνικού δημοσίου που πάτε να την ξεπουλήσετε όπως-όπως και όσο-όσο;
(...)Δηλαδή τα προσδοκώμενα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος είναι  η υποεκτίμηση των προσδοκώμενων εσόδων, είναι 60 φορές παρακάτω από την χρηματιστηριακή αξία του ΟΠΑΠ, από την προσφορά που έγινε για την ΔΕΠΑ και την ΔΕΣΦΑ και από την αποτίμηση αντικειμενικών εκτιμητών του ΑΣΤΕΡΑ. Ε, μετά από αυτό κύριε υπουργέ αν δεν έχετε την ευθιξία να εγκαλέσετε αυτούς που έκαναν αυτήν την αποτίμηση και να διορθώστε αυτό το τραγικό λάθος σε βάρος του ελληνικού λαού, τότε τι να σας πω».
Αναρωτιέμαι: θα επιδιώξει ο Αλέξης Τσίπρας την ποινική δίωξη του Αλέξη Τσίπρα για το ξεπούλημα του Αστέρα Βουλιαγμένης για μόλις 400 εκατομμύρια ευρώ;
http://www.parapolitiki.com

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δυνατόν αυτόν τον άνθρωπο να τον εμπιστεύονται οτι θα βγάλει την χώρα από την κρίση, οταν άλλα έλεγε πριν μερικά χρόνια, πριν μερικούς μήνες, πριν μερικές εβδομάδες, πριν μερικές ώρες και άλλα κάνει. Ο άνθρωπος που ζήτησε συγνώμη από τους ομοφυλόφιλους οτι άργησε να φέρει στο κοινοβούλιο τον νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης , και καλά έκανε βέβαια, αλλά πρώτα ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες πολίτες που σε ψήφισαν και μετά κάνε και τα υπόλοιπα.Περισσότερο κορόιδεψε αυτούς τους π[ολίτες και μετά τους άλλους.Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Ελα ντε! Ειναι αλλωστε ο πρωτος που αλλα ελεγε κι αλλα κανει!!

Ανώνυμος είπε...

Μετα τα οσα εγιναν το καλοκαιρι ειχαμε ξανα εκλογες με σιγουρο μνημονιο. Ολοι ηξεραν τι θα γινει και να αφησουν τις εξυπναδες οι κουτοπονηροι πως δεν καταλαβαν. Ο τσιπρας ξαναβγηκε. Αυτο εγινε για τον πολυ απλο λογο πως η πλειοψηφια εχει καταλαβει πως σε σχεση με τις αλλες .... επιλογες ειναι καλυτερος.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε η εκλογές δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ ….Σου δίνω ένα απλό παράδειγμα .
Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές του 1981 με 48% …. Ξανακέρδισε τις εκλογές του 2009 με 44%(μετά από 28 χρόνια !!!!!!!) (υπό συνθήκες ομαλότητας) και όχι όπως σήμερα όπου ο κόσμος ψηφίζει με θυμό και ανασφάλεια …..

Ανώνυμος είπε...

Το πασοκ κερδισε τις εκλογες το 81 γιατι μετα 40 χρονια δεξιας ενα τεραστιο ρευμα του λαου που ηταν εξω απ ολα ηθελε αλλαγη. Τις ξανακερδισε πολλες φορες γιατι σιγα σιγα δημιουργησε το στρατο του, βολεψε κοσμο, δανειστηκε απειρα λεφτα (οχι μονο το πασοκ) και πολλα τα μοιρασε. Αυτες ομως δεν ηταν συνθηκες ομαλοτητας αλλα ψευδαισθησης. Σημερα ο λογος που το πασοκ παιρνει 5% ειναι γιατι μονο το ποσοστο αυτο εχει προσβαση πλεον στο "φαι". Ο υπολοιπος κοσμος του πασοκ περα δηλαδη απ τα κομματοσκυλα εμπιστευεται τον τσιπρα γιατι ξερει πλεον πως δεν υπαρχει αλλο φαι για τα τρωκτικα και πως ειναι ο μονος που μπορει να αλλαξει κατι υπερ των πολλων οσο αυτο γινεται και το επιτρεπουν. Δεν ψηφιζει κανεις με θυμο και ανασφαλεια, το 12 μπορει, το 15 οχι. Προσωπικα δεν ειχα σκεφτει ποτε πως θα ψηφισω συριζα αλλα σημερα ειναι φανερο πως αλλη εναλλακτικη δεν υπαρχει.

Ανώνυμος είπε...

Μηδενίζεις μια ολόκληδη εποχή.... την καλύτερη εποχή από άποψη ελευθερίας, δημοκρατίας, προόδου , ευμάρειας του Ελληνικού λαού και φορτώνεις όλα τα δεινά τις οικονομικής κρίσης στο ΠΑΣΟΚ. Εισαι αδικος και προφανώς προκατειλημμένος δεν φταίει το ΠΑΣΟΚ που το 2009 ειχαμε 15,6% έλλειμα στον προυπολογισμό ούτε -15% έλλειμα στο ισοζύγιο συναλλαγών ούτε στο ότι το Δημόσιο χρέος απο 170 δις το 2004 πήγε στα 300δις το 2009 !!!!! Δες και αλλού ευθύνες !!!!! Βεβαίως και το ΠΑΣΟΚ έχει ευθύνες για την σημερινή κατάσταση αλλά οχι αυτές που του καταλογίζεις. Μόνο ένας κοντόφθαλμος δεν βλέπει πλέον οτι και ο Τσίπρας ,όπως ο Σαμαρας πρίν, ακολουθούν το ίδιο πλαίσιο πολιτικής που χάραξε το ΠΑΣΟΚ το 2010 γιατί αυτο, αν και ειναι πολύ σκληρό για το λαό, είναι το λιγότερο επώδυνο....Αντε και καλή φώτιση λόγω της ημέρας

Ανώνυμος είπε...

Εκεί που μιλάς για κομματόσκυλα προφανώς δεν αναφέρεσαι στον Κουρουμπλή, στη Τζάκρη στον Μπόλαρη στον Τόσκα στον Κοτζιά στον Βερναρδάκη στον Σπίρτζη στον Κοτσακά στον στον ....ουκ εστι αριθμός ...

Το Προφίλ μας