Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Καθηγητής του ΜΙΤ πρόεδρος συμβουλίου ιδρύματος ΕΚΠΑ

Δικαίωση για Α. Διαμαντοπούλου και Γ. Παπανδρέου
Ο Έλληνας καθηγητής Επιχειρησιακής Έρευνας του Μassachusetts Institute of Technology (MIT)  Δημήτρης Μερτσιμάςεκλέχθηκε πρώτος πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το συγκεκριμένο όργανο, το οποίο είναι από τις χαρακτηριστικές καινοτομίες που εισήγαγε στην Ανώτατη Εκπαίδευση η μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου, επιλαμβάνεται διοικητικών και οικονομικών θεμάτων  και ελέγχει μεταξύ άλλων την ορθή και διαφανή λειτουργία της Συγκλήτου και του Πρύτανη.
Τόσο το ποσοστό συμμετοχής των μελών ΔΕΠ στην εκλογική διαδικασία όσο και η ποιότητα και το επίπεδο των μελών που εκλέχθηκαν στις νέες θέσεις διοίκησης που προβλέπει η μεταρρύθμιση, αποτελούν αναμφίβολα τεράστια πολιτική δικαίωση, τόσο για την Άννα Διαμαντοπούλου, την υπουργό που σχεδίασε και παραγματοποίησε την μεταρρύθμιση, όσο και για τον Γιώργο Παπανδρέου που στήριξε ως πρωθυπουργός με όλες του τις δυνάμεις τις αλλαγές, οι οποίες ψηφίστηκαν επί ημερών του.
Έπειτα από εκτενή συζήτηση και εξέταση των υποψηφιοτήτων την Παρασκευή στο Ιδρυμα, εκτός του κ. Μπερτσιμά εξελέγησαν και οι παρακάτω με την απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5.
  • Ζακ Ντέιβις, καθηγητής Ελληνικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Σινσινάτι
  • Σταύρος Κατσανέβας, καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Paris VII
  • Αλέξανδρος Νεχαμάς, καθηγητής Φιλοσοφίας και Συγκριτικής Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Πρίνστον
  • Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας
  • Γιώργος Τσώκος, καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ

Πηγή: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας