Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Παρουσιάσεις εκδόσεων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου 22 Δεκεμβρίου τέσσερις (4) ιστορικές εκδόσεις, σε συνεργασία με τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» και το ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.


Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και αφού ευχαρίστησε όσους συνεισέφεραν για να υπάρξουν τα συγκεκριμένα πονήματα, τόνισε: «Είμαστε η απαρχή της σύγχρονης Ελλάδας και ένα σημείο στο οποίο έχουμε την ιστορική ευθύνη να πρωταγωνιστήσουμε με σεβασμό σε ότι έχει συμβεί μέχρι σήμερα, με πίστη στις αξίες, στις παρακαταθήκες και στα πιστεύω μας και με υπερηφάνεια για την ιστορική μας διαδρομή, αλλά και με την υποχρέωση να πρωταγωνιστήσουμε στους ανοιχτούς ορίζοντες. Και αυτά τα πονήματα συνδυάζουν την περηφάνια μας, την αξία μας, αλλά και την αισιοδοξία μας για το μέλλον.

Μέσα από την κοινή προσπάθεια, την εργατικότητα, τη στόχευση, την εμπιστοσύνη σε αυτά που αξιακά πρεσβεύουμε, αλλά και τις δυνατότητες που έχουμε, πρόκειται να είμαστε νικητές, γιατί αυτό μας αξίζει».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Δημήτριος Ηλιάδης υπογράμμισε στο δικό του χαιρετισμό πως «παρουσιάζουμε τη δουλειά συμπατριωτών μας, που κατέθεσαν το είναι τους, τη ψυχή τους, έδωσαν τις γνώσεις τους και τελικά προσέφεραν στον τόπο». Ευχαρίστησε ακολούθως όσους συνέβαλλαν στις εκδόσεις όπως τους συγγραφείς, το σύλλογο «Αριστοτέλης», την Οργανωτική Επιτροπή της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, τον κ. Θανάση Βογιατζή για τις φωτογραφίες που παραχώρησε.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «στη διάρκεια αυτής της χρονιάς στηρίξαμε όλους τους συλλόγους που ενέταξαν τις εκδηλώσεις τους στον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση» και ανακοίνωσε πως σύντομα η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας θα παρουσιάσει ένα ακόμα βιβλίο, το οποίο θα αναφέρεται στον Ηλία Βυζάντη.Οι εκδόσεις που παρουσιάστηκαν κατά σειρά είναι:1) «Η μεταπολεμική Αρχιτεκτονική της Φλώρινας (1950-1970)»

Συγγραφέας: Χρυσούλα Βοσκοπούλου, Δρ Αρχιτέκτων Μηχανικός

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ-ΤΔΜ Αθανάσιος Κακάλης και η συγγραφέας.2) «Οδών Επίσκεψις»

Συγγραφέας: Δημήτριος Ρίζος, Δρ Θεολογίας – Φιλόλογος

Επιμέλεια: Εκδοτικό τμήμα Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Μπέσσας, ο τέως πρόεδρος του «Αριστοτέλη» και δικηγόρος Αριστείδης Μήτκας και ο συγγραφέας.3) ΦΛΩΡΙΝΑ «Εκατονταετηρίς Ελευθερίων»

Συλλογικό έργο

Επιμέλεια: Εκδοτικό τμήμα Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»

Για το βιβλίο μίλησαν ο πρόεδρος του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Κωνσταντίνος Ραπτόπουλος – Χατζηστεφάνου και ο πρόεδρος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Μπέσσας.4) «Χωρικοί μετασχηματισμοί»

Συγγραφέας: Νικόλαος Ταμουτσέλης, εικαστικός

Για το βιβλίο μίλησαν η αναπλ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιφιγένεια Βαμβακίδου, ο πρόεδρος του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Δημήτριος Μπέσσας και ο συγγραφέας.Παρόντες στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Γερμανίδης, οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας Δημήτριος Λουκάς και Άρης Αριστείδου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη π. Σωτήριος Παρδάλης και πολλοί Φλωρινιώτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας