Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Κοζάνης: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο της ΔΕΗ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε στο Ορυχείο του Νοτίου Πεδίου, κατά την διάρκεια εργασιών στη νυχτερινή βάρδια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενου της ΔΕΗ Καραστογιάννη Νικόλαο.
Το έχουμε τονίσει επανειλημμένα, η παντελής έλλειψη ελέγχων και μέτρων ασφαλείας οδηγούν σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Σήμερα οι εργαζόμενοι βιώνουν στο πετσί τους την  χειρότερη οικονομική κρίση με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το μέλλον τους να είναι κυρίαρχα στοιχεία στην καθημερινή τους δραστηριότητα, με την ψυχολογία τους λόγω των βάναυσων περικοπών σε βάρος τους να είναι στο χαμηλότερο σημείο, σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφάλειας στην Επιχείρηση, δημιουργούν ένα απόλυτα ανασφαλές περιβάλλον εργασίας με τραγικά αποτελέσματα.
 Επιβάλλεται η αυστηρή λήψη μέτρων και η απαρέγκλιτη εφαρμογή τους, η πιστή τήρηση των κανονισμών και οι συστηματικοί έλεγχοι.
 Πως όμως θα τηρηθούν τα μέτρα προστασίας όταν οι εναπομείναντες μηχανισμοί ελέγχου έχουν αποδεκατισθεί.
 Χρόνια τώρα τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της περιοχής μας έχουμε ως κυρίαρχο αίτημα την στελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους (ΣΕΠΕ, ΕΥΠΕΑ ΙΚΑ) και την δημιουργια επιθεώρησης μεταλλείων στην Κοζάνη.
Αντι όμως να ενισχύονται οι μηχανισμοί ελέγχου που μπορούν να δημιουργήσουν ένα πλέγμα προστασίας των εργαζομένων και ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας, διαλύονται ή και καταργούνται.
Απαιτούμε από τον αρμόδιο Υπουργείο να ενισχύσει τους μηχανισμούς ελέγχου, να στελεχώσει και να ενεργοποιήσει τις εποπτικές και ελεγκτικές αρχές και τις επιθεωρήσεις εργασίας για συστηματικούς και αυστηρούς ελέγχους.
Τέλος η ΔΕΗ οφείλει να τηρεί αυστηρά τα μέτρα ασφάλειας και να κάνει αυστηρούς ελέγχους και  απαιτούμε από τους  υπεύθυνους και αρμόδιους την διερεύνηση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών.
Ευχομαστε ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο εργαζόμενο της ΔΕΗ. 
.                                                                                                                   
                                                                                       Γρ. Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας