Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Η ανάκαμψη έχει αρχίσει

Η ανάκαμψη έχει αρχίσει διαβεβαίωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντινου μετά τη συνεδρίαση της ομάδας υπουργών, υπό τον πρωθυπουργό, για την οικονομία στη Βουλή.
Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ως το χειρότερο για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου βάσισε τον ισχυρισμό του περί ανάκαμψης στο γεγονός ότι η ύφεση - όπως είπε - έχει αρχίσει να γίνεται «πιο ρηχή», αυξάνονται οι εξαγωγές, και μεγαλώνει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία. Ο υπουργός διέψευσε
ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων κατά 1,5 δισ ευρώ, και προσδιόρισε στα 700 εκατομμύρια ευρώ το ποσό, το οποίο χαρακτήρισε «διαχειρίσιμο». 

Σε ερώτηση για την εξίσωση του φόρου πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης απάντησε ότι δεν έχει αλλάξει ο προσανατολισμός της κυβέρνησης, αλλά αναζητείται εναλλακτική λύση.
Την Τρίτη ο κ. Παπακωνσταντίνου θα στείλει επιστολή στις τράπεζες ζητώντας να ενημερωθεί πως διετέθησαν οι κρατικές ενισχύσεις που τους δόθηκαν.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε νωρίτερα τη Δευτέρα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξουν νέα μέτρα υπό την έννοια περικοπής μισθών και συντάξεων».
Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε ότι θα βρεθούν άλλοι τρόποι για να υπάρξει ανάπτυξη και ρευστότητα στην αγορά, χωρίς ωστόσο να τους προσδιορίσει.
Την απαρέγκλιτη τήρηση
ενός δρακόντειου χρονοδιαγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας ζήτησε τη Δευτέρα από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ. 
skai.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα πάνε καλά,λεφτά υπάρχουν...

Τα γιαούρτια είναι ένδειξη αγάπης για την ανάκαμψη και την ανάταση που έρχεται...αλλού ρε.

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή φίλε 9:23. Έτσι είναι το καπιταλιστικό σύστημα στο οποίο ζούμε και παλεύουμε... Έχει δικους του κανονες. Αν δεν μας αρέσουν τότε πρέπει να τα χάσουμε ΟΛΑ και να ξεκινήσουμε ενα νέο - διαφορετικό σύστημα. Είσαι έτοιμος για μια τέτοια αλλαγή;

Ανώνυμος είπε...

η πραγματικοτητα ειναι οπως την περιεγραψε ο παπ/νου

εαν δεν συμφωνει μαζι μας η πραγματικοτητα τοτε κακο του κεφαλιου της.....

με αγαπητ τον περιμενουμε να του εκφρασουμε τη δικη μας πραγματικοτητα

Ανώνυμος είπε...

''Υπομονή φίλε 9:23. Έτσι είναι το καπιταλιστικό σύστημα στο οποίο ζούμε και παλεύουμε... Έχει δικους του κανονες. Αν δεν μας αρέσουν τότε πρέπει να τα χάσουμε ΟΛΑ και να ξεκινήσουμε ενα νέο - διαφορετικό σύστημα. Είσαι έτοιμος για μια τέτοια αλλαγή;''

Nai file mou eimai etimos, afou prota paroume ta kefalia olon ayton pou simeetexoun simera energa sto kapitalistiko sistima pou enois, na min mini kanenas orthis. Omos na glitosoune aytoi me tis periousies tous sto exoteroko kai emis edo na mas faei i pina den to dexome, den eimai etimos 8a elega. Ean tora esi eisai bolemenos, kabatzomenos tote eisai meros tou sistimatos sou dioti ependiis stin xreokopia tis Elldados, ara epidiokis aisxrokerdia, xeskizis an8ropines sarkes.

Me gapapi: Aladin!!!

Το Προφίλ μας