Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του νομού μας, Γιάννης Βλατής, προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τα προβλήματα των τευτλοπαραγωγών του νομού μας.


Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
 Θέμα: «Αδιάθετοι 4.500 τόνοι τεύτλων στο Ν. Κοζάνης»
Στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, καλλιεργούνται σήμερα περίπου 700 στρέμματα τεύτλα. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η πολυήμερη απεργία των οδηγών φορτηγών είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία των παραγωγών να μεταφέρουν την παραγωγή τους εγκαίρως στο σταθμό μεταφόρτωσης. Επιπλέον, οι συνεχείς βροχοπτώσεις του Οκτωβρίου κατέστησαν αδύνατη την ολοκλήρωση της διαδικασίας  συγκομιδής.
Σημειώνεται δε ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ διέκοψε την επιδότηση προς τους καλλιεργητές με το αιτιολογικό της μη έγκαιρης παράδοσης του προϊόντος. 
            Οι παραγωγοί, εδώ και μήνες επικοινωνούν τόσο με την ΕΒΖ, όσο και με τον ΕΛΓΑ προκειμένου να μάθουν τι θα γίνει με την παραγωγή τους. Ωστόσο η μεν Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης τους παραπέμπει στον ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν για την παραγωγή τους, ο δε ΕΛΓΑ του παραπέμπει στην ΕΒΖ.
            Επειδή η ΕΒΖ είναι η μοναδική εταιρεία στη χώρα που μπορεί να απορροφήσει το συγκεκριμένο προϊόν.
Επειδή ο ΕΛΓΑ είναι ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος φορέας για την καταβολή αποζημιώσεων.
Επειδή υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, η αδυναμία των παραγωγών να πουλήσουν το προϊόν τους ή να αποζημιωθούν γι αυτό εγείρει πραγματική ανησυχία για τη βιωσιμότητα των καλλιεργειών τους αλλά και για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο θα βρεθούν αυτοί και οι οικογένειές τους.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1.             Γιατί ο ΕΛΓΑ αρνείται να εξετάσει το θέμα των αποζημιώσεων των τευτλοπαραγωγών της Εορδαίας;
2.             Γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ προχώρησε σε διακοπή της επιδότησης λόγω μη έγκαιρης παράδοσης του προϊόντος, εφόσον γνώριζε ότι δεν ευθύνονται οι παραγωγοί για την καθυστέρηση;
3.             Τελικά, όταν απεργίες ομάδας πολιτών θέτουν σε κίνδυνο την οικονομική δραστηριότητα άλλων, ποιος θα ευθύνεται για την απώλεια εισοδήματος;

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

χαχα

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΜΑΘΕΙ Ο ΒΛΑΤΗΣ ΟΤΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ 30.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΜΕ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΘΗΚΕΣ ΣΠΙΤΙΩΝ.
ΚΛΕΙΝΩΝΤΑΣ Ο ΒΛΑΤΗΣ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 3887/2010 ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ ΓΕΜΑΤΟΙ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

ΥΣΤ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΒΛΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ ΣΟΥ.

Ανώνυμος είπε...

oli i ellada fwnazei gia tous fortigatzides pou katantisan tsiflikades ki esu tous uperaspizesai? paei i nd, polu xarikate, den ntrepeste kai milate... den vriskete ti allo na peite... mpravo re gianni

ta kastra είπε...

Sinxaritiria ston Kirio Blati gia tous kinobouleytikous tous logous kai protasis. Xeromaste pou enas sinpolitis mas agonizete gia to kalo tou topou mas.


K.X

Ανώνυμος είπε...

απιστευτο το τι ακουμε!

η ελλαδα του πασοκ του σημητη υπογραφοντας τη νεα κ.α.π. [αραχωρησε την δυνατοτητα παραγωγης τευτλων με αποτελεσμα η χωρα να εισαγει ζαχαρη ζαχαροκαλαμου (φθηνοτερη) αντι να παραγει τευτλα (τα οποια καποτε εξηγαγε)

τωρα τα πασοκια βγαζουν την ουρα τους απεξω!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΑΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΟ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΛΥΦΤΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΟΥ ΠΡΙΝ 23 ΧΡΟΝΙΑ 3.500.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΡΧ. ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΒΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ......

Το Προφίλ μας