Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σερβίων - Βελβεντού

Η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου.
Παρόντες οι εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων, συλλόγων, ενώσεων, απλοί πολίτες που συγκροτούν την 45μελη επιτροπή,  ένα νέο θεσμό που ουσιαστικά ενισχύει και προωθεί τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων.
Βασικό θέμα της πρώτης συνεδρίασης ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2011 ενώ συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Στα δύο συγκεκριμένα ζητήματα αναφέρθηκε και παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία ο κ. Κωνσταντόπουλος κάνοντας λόγο για έναν προϋπολογισμό αξιόπιστο και ρεαλιστικό ενώ επεσήμανε τις αναπτυξιακές πτυχές του Τεχνικού Προγράμματος.


Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερβίων -  Βελβεντού παρουσίασε στοιχεία της απογραφής που ολοκληρώθηκε ενώ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικές με την λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία του νέου θεσμού με δεδομένο, όπως είπε, την εμπειρία και τη γνώση των μελών της σε εξειδικευμένα θέματα τα οποία θα έρχονται προς συζήτηση.
Προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του θεσμού κατέθεσαν από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ενεργοποίηση του νέου θεσμού.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι αποφάσεις της θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα για θέματα που θα συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζωντανά τη συνεδρίαση του Δ. Σ. σήμερα?

ai-vreS είπε...

Από το www.dimos-servion.gr.
Από την κεντρική σελίδα επιλέγουμε τον σύνδεσμο συνεδριάσεις Δ.Σ και ....

Ανώνυμος είπε...

Είναι στην ιστοσελίδα του Δήμου Σερβίων, που δημιουργήθηκε απο τον δήμαρχο Δημοσθένη Κοκολιό και αποτελεί συνέχεια ιστότοπου και για την νέα δημοτική αρχή.Ετσι για να γνωρίζουν μερικοί οτι η ιστοσελίδα του Δήμου Σερβίων είναι δημιουργία της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αποτελεί ΣΥΝΈΧΕΙΑ ακόμα και απο την νεα δημοτική αρχή την ενημέρωση των πολιτων.
Η μόνη προσθήκη που εκανε η νέα δημοτική αρχή στο σαιτ ηταν η...προσθήκη στήλης για το...ΤΟΕΒ!!!!!!! και η ζωντανη μετάδοση των συνδριάσεων Δ.Σ!
Ολα τα άλλα θυμίζουν στο site του Δημου...Σερβίων Δημοσθένη Κοκολιό!!!
Τον πλέον πετυχημένο δήμαρχο Σερβίων...

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

@ 7:41

Εννοείς ότι πλήρωσε εταιρία για να κάνει ιστοσελίδα για το Δήμο. Συγχαρητήρια. Μεγάλο έργο πνοής για το Δήμο Σερβίων το αυτονόητο...

Ανώνυμος είπε...

Ο 7.41 είναι αδιόρθωτος. Αν δεν είναι ο ίδιος ο ΚΟΚΟΣ ή τα παιδιά του τότε κάνει πλάκα σίγουρα.
Βρε ανόητε και ηλίθιε 7.41 το υπουργείο εσωτερικων υποχρέωσε τους δήμους να δημιουργήσουν σελίδα. Βλαμενε. Πού ξέρει ο ΚΟΚΟΣ από ιντερνετ και από ιστοσελίδες; Ο πλέον αγράμματος δήμαρχος από καταβολής του Δήμου Σερβίων.

Ανώνυμος είπε...

Αρε Βασιλη τα ανακατωσες κ'εχασαν την ΚΟΥΤΑΛΑ !!!!!!!Θα το συνηθισουν ομως που θα παει.....ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΧΩΡΑ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

αρε βασιλη δικιο εχει ο 8 04 μας ταραξες ταρχιδια

Το Προφίλ μας